Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#155 De meeuw, de kiwi en een stel ijsberen.

Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier, dat wordt dus pompen of verzuipen en nu gaat dat hele lied niet meer uit mijn hoofd. Leuk hoor associatief denken maar het is net als bij die ijsberen. Denk twee minuten niet aan twee ijsberen in de sneeuw en nu mag jij raden waar je de komende twee minuten over gaat nadenken. Juist ja, ijsberen in de sneeuw met bier dat dondert en bliksemt. Zouden ijsberen bier lusten? Zal er raar uitzien. Wel een keer een dronken meeuw in de tuin gehad. Had zich tegoed gedaan aan overrijpe kiwi's. Waarom ik die dingen niet gelijk in de gft heb gegooid is een raadsel, of misschien niet helemaal want mijn man en ik hebben de neiging om dingen op een tussenstation te zetten. irriteer ik me mateloos aan, maar we doen het. Dus dat lege pak niet gelijk in de bak, nee eerst op het aanrecht. Alsof het er misschien ineens zelf in springt. Bijna oud papier, op de tafel, niet in de bak. Misschien komen er ooit kabouters. Tot die tijd ben ik het. Anyway, de meeuw dus. Die was dronken en kon niet opstijgen. Lag gelukkig een grote plas water op de schuur, daar was ie via de muur opgekomen, dus dat dier drinken als een malle. Nadorst zeg maar. Twee katten die op hem loerde. Wij er met de telefoon bovenop. Katwijk he, daar hebben ze genoeg meeuwen. Wear de meeuwe skreeuwe is de zea, zingen we hier met genoeg bier op. Dus dat dus, hier hebben we genoeg meeuwen. Een dronken exemplaar met een kat in zijn staart is dan niet erg. Maar de katten hadden brokjes op en lusten geen meeuw. Blijft een leuke anekdote. Oef.... 5 minuten nog stop geschreven. Dat is best leuk. Maar ik ging ook op tijd en mijn hoofd gaat sneller dan mijn vingers. En dan type ik al best snel... Toch wel grappig dat je ondanks dat het freewriting is, alle schrijftechnieken, do's en don't door je hoofd mee razen. Vooral als je ze nog eigen probeert te maken. Leuke opdracht.

Lid sinds

2 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heel logisch dat er een anekdote over een meeuw bij je opborrelt tijdens Guus. Ik had ook "last" van Guus bij de start :). Je hebt een heerlijk komische manier van denken. Met een big smile gelezen!

Lid sinds

3 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Heerlijk stukje, super gedaan. Ik heb me kostelijk vermaakt met jouw dronken meeuw en nu denk ik de rest van de dag aan ijsberen :D

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Annette Rijsdam, Gestructureerde chaos. Opvallend:
Toch wel grappig dat je ondanks dat het freewriting is, alle schrijftechnieken, do's en don't door je hoofd mee razen.
Ja, die (aangeleerde technieken) kan je niet met een knopje uitschakelen, geldt voor veel disciplines.

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Geweldig! Annette het loopt als een tierelier je stukje. Die meeuw, dat bier, alsof je naast mij zit te vertellen. Top stukje!

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Annette en dan denk ik dat ik knetterhersens heb. Jij hebt ook een 'probleem' :unibrow: Ik heb genoten van je dronken meeuw en bier en Guus en kiwi's :)

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Annette, de titel is al volkomen wous en ik kreeg een indruk dat je even dronken als de meeuw was. :D Meeslepend te lezen.

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Annette, je pakt me helemaal in, met je freewriting. Herkenbare zaken, zo prachtig neergezet: 'mijn man en ik hebben de neiging om dingen op een tussenstation te zetten. irriteer ik me mateloos aan, maar we doen het...'. Die gewoonte is hier ook binnengeslopen...zo grappig! Graag gelezen, Connie

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank jullie wel voor de leuke reacties! Heb stiekem ook wel genoten van deze opdracht. Bedankt voor het lezen! @Stella! Eigenlijk zouden we vaker moeten freewriten :). En naar Guus luisteren, want die is overal goed voor. @ I-kat. En dat lied van Guus gaat ook niet meer uit je hoofd denk... bij mij niet meer in ieder geval :) @Riny! Soms heb ik inderdaad wel eens wat aan dat gekke hoofd. @JanP Ja het slijt er snel in. Het leuke vind ik wel, dat je zo ontdekt welke 'stem' het beste past. @ Maddbrug dan zorg ik wel dat ik geen overrijpe kiwi op heb, anders praat ik met dubbele tong :) @ Dankjewel Marceline. Dit ging ook een stuk lekkerder dat dat stukje op fb vandaag. @ Nancy, ja druk he in die hersens af en toe... meestal... :). En dan zie, hoor, merk en je waarschijnlijk ook nog alles om je heen? Waar je ook nog op moet reageren... @Mili hahaha nee ik was alchoholloos gelukkig, anders was het helemaal niet meer te volgen :). @ccscharl ja echt he, en de een verwijt de ander voor het niet opruimen van zijn spullen... Leuk om te lezen dat het herkenbaar is :)

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De titel is al over de top dus ik was benieuwd. In alle opzichten voldoet het aan mijn verwachtingen. :thumbsup:

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dankjewel @Marietje! Heb af en toe een over de top hoofd :). Dankjewel@ Pindarots. Een kiwi gold een beetje lang laten liggen zodat ie lekker gaat gisten en je hebt iets sterkers dan Whiskey. 2 stuks fruit op een dag beviel de meeuw toch niet echt lekker :)

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Stagiair
 • Redacteur
 • Uitgever
Heerlijk stukje freewriten. Boeiend dat je in je reactie op JanP's opmerking zegt dat je door freewriten de stem vindt die het beste past. Door freewriten kom je dus dichter bij het personage. Interessant.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Annette, Grappige freewriting. Wat heb jij het druk in je hoofd, zeg! Ooit MOETEN uit dat brein bestsellers voortkomen. :puke: Met plezier jouw hersenspinsels gelezen. En met verbazing. :o

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt @Frank Noe! Ja vaak als je de regels laat gaan, gaat het wat meer vanzelf. Mooie oefening om te doen. Bedankt@Schrijfcoach Blavatski. Wat een mooi compliment! Als er ooit maar een leesbaar boek uitkomt, dan ben ik al heel blij :). Maar ik hoop niet dat je daar van over hoeft te geven :)