Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker

Schrijfopdracht # 155 Donderwolken...

Wekelijkse schrijfopdracht# 155 – Onweer Donderwolken Daar komen de donderwolken aan. Wat zou ik graag met Thor en zijn hamer, in zijn bokkenspan het heelal willen doorklieven. Thor aanmoedigen met vuur maken om de zielen van de mannen die nog geboren zullen worden te zuiveren; geen oorlog meer op aarde, geen moorden en martelen. En met Wodan, de god van de donder, op de rug van Sleipnir zitten en als een idioot veel kabaal en herrie maken om de boze geesten te laten oplossen, zodat wij hier op aarde rustig kunnen leven, werken en liefhebben. Weten jullie wel wat voor rotzooi het op aarde is? Als iemand er een eind aan kan maken dan moet dat een van jullie goden in het heelal zijn. Jullie zijn met zovelen; help ons een handje. Kom op, doe er een schepje bovenop, voorzie de aarde van frisse wind en zuiver haar. De bewoners zullen jullie dankbaar zijn voor deze wellicht laatste kans. --- Mijn poging met freewrite schrijven, zoals gevraagd, werd een volledige puinhoop! Het was heek leuk om te doen, maar het resultaat om te huilen! Ik heb mijn eigen stukje dus maar vrij vertaald.

Lid sinds

3 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Riny, je bent al langer gefascineerd door al die goden. Dat heb je goed overgebracht. Groet Connie

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De goden hebben je goed bijgestaan Riny. Leuk stuk om te lezen en ik denk met een wens die iedereen stiekem ook een beetje heeft. Het wordt tijd dat er een einde gemaakt wordt aan al dat geklier op aarde.

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Riny, er zijn ook vrouwen die martelen en moorden. Je wens komt mij net zo duidelijk over als de klare thee die je naar mijn idee voor je kinderen en kleinkinderen schenkt. :nod:

Lid sinds

3 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Riny, hier mag je best trots op zijn; je hebt je freewriting een beetje gestileerd, van mij mag dat. En het resultaat mag er best wezen. All we are saying, is give peace a chance!

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooie tekst, Riny. De oproep aan de goden komt recht uit het hart. Je hebt weliswaar gestileerd, maar de pure tekst daaronder is nog voelbaar

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Marceline - fijn dat je het stukje met plezier gelezen hebt. @ Janp. - Ja, Thor met zijn bokkenspan. Ik vond het een heerlijke rit. Wat ik overigens wel in het echt zou willen doen is 'op de bok' zitten van een waterkanon en heel veel vervelende gasten wegspuiten; maar goed Thor kwam voorbij. Het opstandige gevoel is verdwenen. @ maddbrug - ik ben blij dat je het een leuk stukje vond geworden. Dank jullie voor de reacties.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Connie, Ja, ik houd me al een poosje met ze bezig. Ik vond het vroeger maar rare griezels en kon er niks mee en toch - zo stiekem weg - jaloers zijn wanneer ik hun namen wel eens hoorde gebruiken. Enfin, ik heb nu thuis een boek gevonden van Keith Hopkins: Een wereld vol Goden. Heidenen, Joden en Christenen in het Romeinse rijk. Ik sla ook wel eens wat over, vooral wanneer het me al te ingewikkeld wordt. Maar leuk is het. Dank voor je opmerkzaamheid, Connie. ;) Fijn dat ik het goed heb overgebracht.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Mili, ... het zou zo maar best kunnen dat vrouwen ook kunnen martelen en moorden. Ik doelde hier alleen maar op mannen de iedereen 'kent' . Duidelijker hoef ik niet te worden. Haha, mooi gezegd van die klare thee; ik heb toevallig een pakje groene thee met citroen gekocht. @Ton, ... wat heerlijk dat je er muziek doorheen weeft, dat doet me goed. Ja, inderdaad: geef vrede een kans. @ Nelschrijft, ... ja, het komt recht uit mijn hart. Ik had een stukje uitgeprint met tikfouten en al, maar dat was een aanfluiting. Ik tik met twee vingers. Nu merk is pas dat dat mijn rechterwijsvinger en mijn linkermiddelvinger zijn. (reuma, maar het gaat zo goed hoor.) Dank jullie voor de fijne reacties.

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi dat je daar je eigen opdracht van maakt. Goed idee om de mythologie daarin een plaats te geven. Ik vind het origineel, want voor deze oefening zou ik er nooit opgekomen zijn om Thor een rol te geven.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Prachtig om te lezen dat veel free writing de schrijvers zelf betreft. Het beeld van jou dat bij mij bestond bevestigd hier het stukje. De smeekbede om hulp aan de goden om de wereld beter te maken vind ik erg passend. Jouw onvrede over de huidige gang van zaken is invoelbaar en herkenbaar voor velen. :thumbsup:

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heerlijk dit gevecht met de goden en de oproep aan hen! Je bracht me aan het denken over Jezus in de tempel die het zo machtig zat is met de kooplui en koopwaar... Met veel genoegen gelezen.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Sarina, ... dankjewel voor je reactie. Het lag voor mij een beetje voor de hand om over Thor en Wodan te beginnen, de laatste tijd lees ik het een en ander over goden en hun grillen. De wreedste en gekste dingen krijg je te lezen. Dan probeer ik dat te rijmen met het tegenwoordige nieuws. Ik zal het wel nooit echt snappen want ik heb maar een eenvoudige middelbareschool opleiding gehad, misschien is het juist daarom zo leuk.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Marietje, ... wat fijn dat je me zo begrijpt. Het is gewoon zo. Juist omdat ik nu zo over goden en halfgoden (half god - half mens) lees. Ik probeer van alles te combineren en te begrijpen - ik denk wat af. Ik ben erg blij met je reactie, dankjewel.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Pindarots, ... ja, het was leuk om met ze te vechten. Haha, ik zou ze wel mores willen leren. Waren dat geen Farizeeërs in de tempel? , daar staat me ook iets van bij. Ik ben blij met je reactie, dankjewel,

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Riny, Heerlijke beelden met Thor, het paard Sleipnir, Wodan. Ik heb genoten van je mythologisch getinte inzending. Bij mij kwam Zeus voorbij, ook zo'n lekker dier.(!) Ik ben het helemaal met je eens dat die goden wel eens een beetje meer vrede mogen uitstrooien over de wereld. Een mens wordt ziek van het nieuws. Toch nog een fijne zondagavond toegewenst. :nod:

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Blavatski, ... daar denk ik nu al een hele tijd aan. De mensen kunnen wel oorlog maken, maar vrede? het lijkt wel of ze daar nog nooit van gehoord hebben. Het zijn donderstenen, wat jij. Morgen weer een nieuwe week. Fijn dat je mijn stukje met deze heren kon waarderen. :nod:

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
 • Stagiair
 • Redacteur
 • Uitgever
Leuk Germaans stukje. Is het een idee om het oorspronkelijke freewrite stukje ook te plaatsen? Dan kunnen we het proces van 'volledige puinhoop' naar bewerkte versie volgen.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Frank, met bonzend hart: helaas, ik heb 'het' destijds niet opgeslagen maar een kopie heb ik nog wel. Daarnet deze kopie onder de scanner gelegd en heb het kunnen opslaan als pdf.formulier? Warempel het stond er, drukte op kopiëren met als resultaat: nihil. Ik zal het nog een keer proberen. Lukt dit niet dan kan ik die kopie wel naar je toesturen. (Mijn buurman is nu met vakantie. Hij is mijn rechterhand met deze moeilijkheden.) Het stukje plaatsen? Geen moment aan gedacht, maar nu je dit zo stelt: het is me wel heilig. Ik ga verder met nog een keer proberen.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Jammer, het lukt niet. Ook al heb ik de scan naar mezelf gestuurd. Het kopiëren en plakken lukt niet ondanks dat ik de goden aangeroepen heb: "Jongens, help me een handje". Van de Adobe informatrice kreeg ik zoveel Engels over me heen, dat ik niet wist waar ik het zoeken moest. Wacht even: ik zie dat je een envelopje hebt. Ik probeer het met e-mail.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Frank, ... fijn dat je het toch ontvangen hebt. Ik heb nog eens geprobeerd de computer mijn wil op te leggen om de 'puinhoop' hieronder geplaatst te krijgen. Ik kreeg echter nul op het rekwest - dan is het gewoon stop.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Tja, ... ja, ik vrees met grote vreze maar, moed verloren is al verloren. Vorige week viel me in de bieb een boekje in handen van Dick Witte: Kop in de hoogte, neus in de wind. 100 jaar 'Mens durf te leven!'. Als dat liedje wel eens op de radio kwam, begonnen mijn vader en moeder altijd mee te zingen. En hup daar kwamen de namen van Louis Pisuisse enz enz. Mijn moeder zong ook wel: De Franse gouvernante. Het fijne begreep ik er toen niet van, maar nu wel. Het is voor mij, een heerlijk boekje om te lezen. Dank voor je reactie, Tja.

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Lekker warrig stukje, Riny, en dat bedoel ik positief. Hoewel ik niet erg bekend ben goden en hun - vermeende - vermogen om dingen voor elkaar te krijgen, ben ik er van overtuigd dat ieder mens is uitgerust met een enorme innerlijke kracht. Alles wat je nodig hebt zit in je; het is de kunst om die kracht te erkennen, te gebruiken en er op te vertrouwen. En het komt wel goed met de aarde: Moeder Natuur is een survivor ;) Er is altijd hoop.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Karinska, ja. de godenwereld is een warrige wereld. Ik weet nog niet hoe ik ze plaatsen moet. Dat de mens een enorme kracht heeft is me duidelijk geworden. Dank voor je hoopvolle reactie. :nod: het werd er weer een met een :!: