Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#143 De Eerste Keer

(v1.1) Ik was achttien, zij was vijfendertig. Zij deelde een sigaret met mij. Ik rookte toen nog niet, maar stak hem toch op. Ze streek een lok stijl blond haar achter haar oor en glimlachte. Een kuiltje prikte guitig in haar wang. We waren beiden gestrand en hadden beiden dezelfde oplossing gekozen. Er was ook een verschil. De kamermeisjes hadden aan mijn kamer weinig werk gehad. Aan de hare des te meer. Ze had misbruik gemaakt van mijn jeugdige nieuwsgierigheid, en ik was er maar wat graag in getrapt. Ze nam me bij de hand en leidde me een nieuwe wereld in. Ze liet me alles zelf ontdekken. Ze bleek over bobbeltjes en kuiltjes te beschikken waarover ik alleen in boekjes gelezen had. Ik toonde mij een ijverige leerling en deed mij tegoed aan haar heerlijke lichaam. Ik streelde en blies, ik proefde en kuste, en liet keer op keer haar vrouwelijkheid tot uitbarsting komen. Daarmee ging ik onvermoeibaar door, totdat ze mij bij zich naar binnen zoog en ik mijn vulkaan niet meer kon bedwingen. Ze deelde nog een sigaret met mij. Toen viel ze met haar hoofd op mijn borst in slaap. Ik werd wakker van de eerste trein, die juist vertrok van het station naast het hotel. Ik lag in een leeg bed. Vijf jaar later was ik op hetzelfde station. Een trein kwam, de deuren gingen open en een vrouw van rond de veertig jaar met stijl blond haar, stapte uit. Ik herkende haar onmiddellijk. Ze glimlachte en ik zag haar kuiltjes. Ze liep op me af. Juist toen ik haar wilde zeggen hoe vaak ik aan haar had gedacht, stoof ze me voorbij, kuste de man achter mij en tilde haar kind op. Ik keek mijzelf recht in de ogen.

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Martijn, Mooie uitwerking van de opdracht. Je neemt me mee in een vluchtig avontuur dat voor eeuwig op het netvlies gebrand lijkt te zijn bij je hp. Wel een vraag: [Ze had misbruik gemaakt van mijn jeugdige nieuwsgierigheid, en ik was er maar wat graag in getrapt.] is het misbruik? [Vijf jaar later was ik bij toeval op hetzelfde station.] Voor mij mag je 'bij toeval' verwijderen. Essentie is dat je hp er is. Leuke zin: [Ik toonde mij een ijverige leerling en deed mij tegoed aan haar heerlijke lichaam.] Dank je voor dit vlot te lezen verhaal. hartelijke groeten, schrijfcoach Inanna

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Inanna, Bedankt voor je feedback. Het is een aanwijzing dat ik vooruit ben gegaan. Ik heb eigenlijk nooit wat geschreven, tot kort geleden. Maar ik ben er nog lang niet. Om antwoord te geven, ja het was misbruik. Het is het verhaal van een vrouw die van haar eigen man maar niet zwanger wordt en daarom een jonge vreemdeling (student) verleidt die niets in de gaten heeft tot jaren later. De echtgenoot denk ondertussen nog steeds dat het kind van hem is... Bij toeval mag inderdaad weg. Dat zal ik morgen doen. Nogmaals bedankt!!

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Was nu maar naar Specsavers gegaan. Grappig verhaal, Martijn.
Martijn, ik zie dat je in Peking woont, niet naast de deur. Mogelijk dat je dan de advertenties van Specksavers hebt gemist die hier met enige regelmaat op TV te zien zijn: een jonge vrouw rent op het perron langs een pas gearriveerde trein op haar geliefde af die zojuist uit die trein is gestapt. Vóór haar geliefde loopt een oudere, vreemde heer in een kostuum van dezelfde kleur. Als de jonge vrouw het tweetal heeft genaderd vliegt ze de oudere heer om de hals en kust hem hartstochtelijk. Aan deze reclamespot moest ik denken toen ik je verhaal las.

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hahaha! Nee, die had ik nog niet gezien. (Ik moet inderdaad beseffen dat wonen in het buitenland leidt tot bepaalde hiaten in mijn referentiekader...)

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Man uit Peking? Ik kan je verhaal en de manier hoe je schrijft waarderen. Zoek @Marceline hier eens op, of @Marietje. Jullie kunnen zomaar een prachtig schrijversduo of -trio vormen. (typo: beiden gestrand en hadden beide dezelfde oplossing). Er mist een n achter de 2e beide. Graag tot een volgende keer.

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Inanna: Zo, eindelijk 'bij toeval' eruit gehaald. @Mili: Bedankt, ik zal ze zo even opzoeken. Ik heb ook de typefout hersteld. Tot ziens!

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Martijn H, Mooi verhaal, klassiek thema ;) Het rookoffer van Tessa de Loo, De ziener van Vestdijk Tipje: probeer al te formele woordkeus te vermijden, zoals hier:
Ik toonde mij een ijverige leerling en deed mij tegoed

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Martijn, ... leuk verhaal. Ik dacht ook aan de brillenreclame. Jouw laatste zin is om in te lijsten. Klinkt als een cliché, maar het doet niets af aan het feit.

Lid sinds

3 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Mili: Ik heb even kort gekeken, maar ik heb nog niet helemaal door waarom je denkt dat Marietje, Marceline en ik een trio moeten worden? :-) @Jan: Bedankt. In plaats van "Ze bleek over bobbeltjes en kuiltjes te beschikken waarover ik alleen in boekjes gelezen had. Ik toonde mij een ijverige leerling en deed mij tegoed aan haar heerlijke lichaam." zou ik misschien zoiets kunnen schrijven als: "Ze bleek over bobbeltjes en kuiltjes te beschikken waarover ik alleen in boekjes gelezen had. Gretig stortte ik me op (in?) de praktijk en deed mij tegoed aan haar heerlijke lichaam." Of: "Ze bleek over bobbeltjes en kuiltjes te beschikken waarover ik alleen in boekjes gelezen had. Ik liefkoosde ze allemaal en deed mij tegoed aan haar heerlijke lichaam." @Riny: Bedankt! :-)