Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#140 Caleidoscoop

Stap voor stap komt Theo vooruit. Hij maakt zich lang en ziet nog een lange weg met kraampjes te gaan. Een man voor hem stopt abrupt om het uitgestalde waar te bekijken. Net op tijd kan Theo stoppen, maar voelt hoe zijn hiel wordt geraakt door zijn achterganger. 'Aauw, verdomme', boos kijkt hij achterom. De schuldige heeft het niet in de gaten. 'Theo, kijk nou hoe schattig', hij draait zich om en ziet Anna staan met een grote poedel knuffel in haar hand. 'Das toch leuk voor de kleinkinderen als ze komen logeren'. 'Tis een gebruikte knuffel, allemaal bacteriën, zit vast ook nog kwijl aan van een kind en weet ik het allemaal.' Anna legt de knuffel terug en kijkt de verkoper beschamend aan. 'En dit dan?', ze pakt een houten puzzel met boerderijdieren op, maar Theo zijn ogen zijn ergens anders op gevallen. Een koperkleurige buis, ingegraveerd met voor hem onbekende symbolen. Hij zet de smalle kant tegen zijn oog aan, maar ziet niks. Zie je wel allemaal kapotte zooi. 'Je mot eran draaien', de verkoper maakt druk een draaibeweging met zijn hand. Met tegenzin geeft Theo het nog een kans en begint te draaien. Verschillende vormen in prachtige kleuren dansen om elkaar heen, de afwisseling van de continue veranderende combinaties figuren maakt Theo kalm, het wordt licht in zijn hoofd en ontspant. Net als tijdens de flower power tijd, de eerste jaren samen met Anna. Het leven was goed, zorgloos en ontspannen. 'Theo!' Theo schrikt op en kijkt Anna met grote pupillen strak aan. 'Je vind het niks aan heh' en zucht. 'Zullen we anders een hapje gaat eten? Hij slaat zijn arm om haar heen en glimlacht verliefd, 'als ik maar bij je ben'.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag mck, Welkom op het forum. Een mooi gegeven, dat de caleidoscoop de hp terugbrengt in de tijd van eerste verliefdheid op Anna. De verandering van stemming moet voor haar verrassend zijn geweest. Wat betreft taalgebruik zijn er wel punten waaraan gewerkt kan worden. Soms ontbreken woorden of zinnen lopen niet helemaal lekker. Een tip is het verhaal hardop voor jezelf te lezen. Een paar voorbeelden: Het wordt licht in zijn hoofd en ontspant (hij ontspant) het uitgestalde waar > de uitgestalde waar Nel Goudriaan

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Inderdaad een warm welkom! :nod: D.m.v. - de lange weg met kraampjes- maak je meteen duidelijk aan de lezer in welke 'mood' de HP zich bevindt. Daarmee stuur je onbewust de lezer naar het onderwerp want aan het einde van je verhaal is juist die 'mood' verandert. :thumbsup: Hoe glimlach je verliefd? Een goede opbouw en je hebt een verrassend voorwerp gekozen. :)