schrijfopdracht 111

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

schrijfopdracht 111

Badje Wat er ook gebeurt het leven is de moeite waard ik zie de vogeltjes pikken ze zingen een eind weg uit pure dankbaarheid zo is me tenminste ooit verteld dat het zat maar dat behoort tot mijn eclectische jeugd toen me heel wat dingetjes werden verteld die naderhand niet bleken te kloppen ofwel uit gelovige overwegingen ofwel uit onkunde maar ook omdat veel mensen de baas willen spelen en je daarom maar dingen op de mouw spelden omdat ze dan macht over je denken te krijgen het is me een smeerboel in dat leven dat zo de moeite waard is maar zie de zon schijnt en het buurjongetje kraait in zijn badje en zijn moeder is hem vergeten.

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een scherpe laatste zin! Als ik zo vrij mag zijn: ik vind je gedicht sterker worden als je ... 'en zijn moeder ... vergeten'' weglaat. Maar dat is heel persoonlijk, wellicht hou ik meer van een vrolijk einde :-).

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Yarp, Origineel gedicht. Terzijde: de zinnen lopen meest door naar de volgende regel. Je zou daarom het woordje 'en' alle keren kunnen schrappen. (Lees maar hardop zonder 'en'')

Lid sinds

15 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind het juist sterk, dat het eindigt met de vergetende moeder. Goede tip van Jan P. Sowieso is hardop lezen een manier om de klanken en haperingen te ontdekken. Maar mogelijk wist je dit al. Vond je het een fijne werkwijze? Of ben je je eigen weg gegaan?

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank Jan P, het eerste en kan inderdaad gemist worden, het tweede niet m.i. En Odile, wat bedoel je met: je eigen weg gegaan? Ik heb er nauwelijks over nagedacht, maar de woorden volgen wel mijn richting, zal ik maar zeggen. Fijne werkwijze? Mwah. Ik zie zoveel dingen in dit gedichtje die vertimmerd moeten worden. Maar als begin van meer is het wel te gebruiken.