Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#96 de parabel van de gom

Mevrouw Wanders had een doos potloden gekocht voor haar buurmeisje dat allergisch was voor stiften. Elise zei ze, hiermee kan je dingen kleuren die niet bestaan en angsten wissen die je tekent. Ze wees naar de gom. Die had de verkoper er vorige week gratis bijgedaan. Dit is toch geen grap had ze hem gevraagd. Nee had de lieve man geantwoord, ik doe enkel gek op het einde van de maand. Dat liet mevrouw Wanders zich geen twee keer zeggen. Op het einde van de volgende maand ging ze om een doos stiften voor haar buurjongen die allergisch was voor potloden. Ook al wist ze dat Sam zijn angsten niet kon wissen, toch wilde ze een gom. Dat zal moeilijk gaan zei de verkoper. Deze maand geef ik niets gratis weg. En trouwens, ik zit zonder gommen ik heb vorige week te veel potloden verkocht. Dat kon mevrouw Wanders niet geloven. Geef mij dan iets waarmee je dingen kan kleuren die niet bestaan zei ze. De vriendelijke verkoper gaf haar een doos potloden boog voorover en keek recht in haar ogen. Ga je gang zei hij maar niet met zwart daar ben ik allergisch voor. Ze kleurde met blauw de wallen onder zijn ogen en met groen het kuiltje in zijn kin. Dan nam ze rood, tekende op zijn voorhoofd een gom en wandelde bevrijd van al haar angsten de winkel uit.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
'Elise zei ze, hiermee kan je dingen kleuren die niet bestaan en angsten wissen die je tekent.' Dat is mooi. Zo kan je maar beter allergisch zijn voor stiften dan voor potloden, stiften zijn niet te wissen. Er overheen schilderen is precair. Het einde is ook prachtig. De man bestaat niet. En: '... maar niet met zwart daar ben ik allergisch voor.' Een wondere, gelaagde werled. Mevrouw Wanders had ook haar angsten. Je tekst heeft zoiets sereens.

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tommot, Ja, mooi en origineel - kan zo verfilmd worden door Tim Burton ;) Terzijde: je gebruikt nu vvt en ovt door elkaar, ovt als fictionalis volstaat (scheelt een hoop hulpwerkwoorden)

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
' ik doe enkel gek op het einde van de maand.' :D Een inkleur-verkoper, in de magische wereld van de verwondering, geweldig geschreven!

Lid sinds

15 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heerlijk ingetogen zotheid. Had je meteen dit idee of heb je erop gebroed? Het is het soort verhaal waar ik van hou, een beetje surreëel en tot nadenken stemmend.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tommot, Ik vind je verhaal prachtig. Alleen heb je het wel lastig gemaakt voor mevrouw Wanders, want het is erg moeilijk om met potlood op een gezicht te tekenen. Dat gaat een stuk gemakkelijker met stiften ;) Mooi gevonden, dat wegpoetsen van de angst met gum :thumbsup: . Was het maar zo eenvoudig.