#95 - POP

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#95 - POP

‘Nu moet ik dus een persoonlijk ontwikkelingsplan schrijven volgens één of andere ongelukkige methode. Ik bedoel, ik kan heus wel lezen en alles, ook wel begrijpend. Maar dit gaat ‘m niet worden. Als ik het voorbeelddocument naar je mail, wil jij er dan naar kijken?’ ‘Tuurlijk, uiteraard. Maar heb je het al wel geprobeerd? ‘Eh, nee. Ik zei toch al dat ik het niet kan!’ ‘Probeer het eerst en als het nodig is, drinken we vanavond samen koffie en kijken we naar jouw opzet en naar het voorbeelddocument. Ik weet zeker dat je het wel kan. Succes!’ ‘Ja. Tot vanavond’.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Annemieke, hoe braaf ben je deze reis. ;) Met je titel POP dacht ik eerst aan een willoze vrouw, die begraven wordt onder haar nietszeggende papieren. Maar het staat voor 'persoonlijk ontwikkelingsplan', toch? De persoon aan de telefoon vind ik knap verstandig.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Mili, Heel braaf. Uit het leven gegrepen :). Is het niet zo dat het doorgaans makkelijk is een ander te vertellen hoe iets moet worden aangepakt, en dat we vervolgens vaak niet weten hoe we onszelf moet helpen? Verschrikkelijke verstandige personen. Bah! Dank voor jouw reactie.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Annemieke Brink, 'De ander' is feitelijk heel venijnig want: 'en kijken we naar jouw opzet'. De wanhopige ik moet dus wel met iets komen. Zo'n pop is een van de ziektes van deze tijd. Er valt niet aan te ontkomen. (Die ander zegt dan: 'Jawel, alles is een keus, je bent daar toch uit eigen beweging gaan werken - en dergelijke retoriek.) Noot: heel naar stukje om te lezen!

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Annemieke, gezien jouw reactie en die van @janp heb ik je tekst anders gelezen. Het verbaasde me al. Als zelfstandige heb ik geen weet van pop's die me - als werknemer zijnde - zouden doen gruwen.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Kijk, dit soort poppen leggen mij dus lam. En dan ook nog bij de koffie. Fijn. Mag het geen wijntje zijn? Of zo? En dan maken we er gewoon een vrij vers van. Weer iets opgelost.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Annemieke, Ik had nog nooit gehoord van een "POP" in de zin van een persoonlijk ontwikkelingsplan . Weer iets geleerd. Misschien ligt het aan mij maar ik kan hier niet echt een type uithalen. Of het moet zijn dat het antwoord wordt gegeven door zo'n type dat altijd positief roept: "Je kunt het, als je maar je best doet, en ik help je daarbij; samen doen wij dat." Zoiets (?)

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Jan P., Het is dan ook een verhaal over elkaar en jezelf helpen, lekker van de wal in de sloot. Als het maar niet te naar was. Dank voor jouw reactie. @Mili, Zo'n plan is ook rampzalig. Een keer kwam ik in de situatie dat ik er bijna één moest schrijven. Die werkgever heb ik niet heel veel later verlaten. @Willemina, Geen flauw idee of het er makkelijk uit te halen was. Maar ik dacht aan negatief perfectionisme toen ik het schreef. De uitsteller laat maar zeggen. De je-kan-het-wel-persoon zou überhaupt niet kunnen helpen, er komt nooit iets op papier. Dank voor jouw reactie.

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb wat POP's geschreven en uitgewerkt ook. Toch, als iemand je hulp biedt zal je er wat aan hebben voor jezelf. En lekker proosten op jezelf, met een wijntje!

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Annemieke, van dit verhaal snap ik geen bal, maar dat ligt aan mij, uitgerangeerd door het schrijden der jaren en de technologie, maar toch fijn om te lezen omdat ik mijn hersenen moet pijnigen de bal ergens te vinden. Dat is dan weer goed voor mijn mentale gezondheid. Ik vond mijn poppen vroeger toch leuker. :o

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dit gaat over iemand die zo onzeker is, dat zij haar taak niet eens probeert uit te voeren. Ik vind de reactie van de ander wel goed, maar het lijkt erop dat de eerste persoon het echt niet gaat proberen. Jammer dat het zo kort is, want de tweede persoon heeft nu iets hards terwijl ze misschien een stimulerend en behulpzaam mens is.

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Annemieke, Je hebt al een hoop reacties gekregen. Nog één tip: je fragment kan spannender door de ellendige onzekerheid aan te dikken. Het uit zich vaak in een lamgeslagen houding en een hoop ge-ja-maar. De ik probeert het wel: 'Als ik het voorbeelddocument naar je mail, wil jij er dan naar kijken?’ Waarop de ander zegt: 'heb je het al wel geprobeerd?' Daar gaat dus iets mis. En vervolgens geeft ze toe zonder ook maar één ja-maar. Leuk trouwens dat je zoiets sufs als een POP kiest, ook daar zitten verhalen in.