Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#83 Schoolplein

”Dat is lang geleden.” “Hai, sorry ik” “Hoe is het met je? Ik dacht laatst nog aan je.” “Werkelijk?” “Ik zag zo’n programma op tv en ik dacht aan jou en aan vroeger.” “Sorry, ik moet mijn zoontje uit school halen.” “Wacht heel even. Je hebt vast een rottijd gehad vroeger.” “Inderdaad, maar daar ben ik niet zo mee bezig hoor.” “Ik wilde zeggen dat het me spijt. Als ik het had geweten dan had ik er nooit aan meegedaan. Echt, sorry Biggie, shit Peggy.” “Serieus? Luister. Het enige dat mij aan dat meisje van vroeger herinnert zijn de mensen die ik soms tegenkom op straat.” “Dat is goed om te horen. En, wil je mijn excuses accepteren Peggy?” “Het is Petra tegenwoordig. Ik kan er niet zoveel mee, maar goed. Als jij er gelukkiger van wordt, prima. Wat denk je, maakt het echt wat uit?”

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind het een goed lopende en relevante dialoog Eline. Hoe de tijd verhoudingen en gevoelens verlegd. Kort en bondig, precies alles mee gezegd! (Even een spatie weghalen voor de punt achter "Het is Petra tegenwoordig. ...") :thumbsup:

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Eline77 Peggy is veranderd in Petra - via deze dialoog krijgen we als lezer inzicht hoe deze ontwikkeling is verlopen. Goed gedaan. Terzijde: Petra geeft in haar antwoord droog de feitelijke situatie weer: de twee korte zinnetjes. Je kunt het ook bij haar ervaring houden, de volzin.
“Serieus? Luister, het is jaren geleden. Ik ben een ander mens. Het enige dat mij aan dat meisje van vroeger herinnert zijn de mensen die ik soms tegenkom op straat.”
dan wordt het dit: “Serieus? Luister. Het enige dat mij aan dat meisje van vroeger herinnert, zijn de mensen die ik tegenkom op straat.”

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank jullie voor jullie reacties. Fijn dat jullie vinden dat het goed gelukt is. Ik vind het nog steeds moeilijk om bij mijn eigen schrijfsels te zien. Jan, je tip heb ik doorgevoerd. Zo is het inderdaad sterker. Bedankt!

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Eline, Goed gedaan. Het onderwerp (pesten op school) gesuggereerd, zonder het te benoemen. Mooi ook dat de ´pester´in deze behoeftiger is dan de gepeste. Die is er bovenuit gegroeid. ik heb een beetje moeite met de tweede zin ´Hai, sorry ik´. Het staat er nu zo plompverloren. Ik denk dat je verbazing, verwarring wilt suggereren. Ik raad het niet vaak aan, maar in dit geval zou je een beletselteken ... of een vraagteken kunnen invoegen. Succes met schrijven verder, Wilma (Mevrouw SchrijfTaal)

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Wilma, Dank je voor je commentaar! Ik had eigenlijk met de tweede zin een andere bedoeling die blijkbaar niet goed uit de verf is gekomen. Het personage wil eigenlijk zeggen 'Hai, sorry ik moet meteen door, ik moet mijn zoontje uit school halen.' Ze wil doorlopen, maar ze wordt in de rede gevallen. Weet jij hoe ik dat beter op had kunnen schrijven? Of kan dat ook met een beletselteken (puntjepuntjepuntje: ik moest even opzoeken wat dat was;) ? Bedankt en groetjes, eline