Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#81

Laura voelde zich wat ziekjes. Al een paar dagen wat grieperig, moe en ook wat misselijk. Het werd elke dag erger. Vandaag kon ze echt niet gaan werken. Best toch eens naar de dokter gaan dan, al was het voor een attest voor haar werkgever. Ze belde de praktijk van dokter Mellaerts en kreeg een afspraak om 11u30. Ze hoefde niet lang te wachten. Er was nog een oud vrouwtje voor haar en dan was zij aan de beurt. De dokter kon niet meteen iets vinden en nam wat bloed af. Er zou gekeken worden naar CMV, klierkoorts, ontsteking, schildklier … De volgende ochtend kreeg Laura telefoon van de dokter: “Niet schrikken hoor Laura, maar je bloed wijst uit dat je zwanger bent…” Zwanger? Dat kon niet waar zijn! Ze was immers aan de pil. Ze nam ze altijd stipt. Het moest een vergissing zijn. Was dat wel haar resultaat? Was er geen fout gebeurd in het labo, haar bloed verwisseld met dat van een zwanger meisje? Wat moest ze nu beginnen? Oh nee, ze moest het aan Alex vertellen, maar ze was er zeker van dat hij niet blij zou zijn. En haar ouders! Waren die al klaar om oma en opa te worden? En zijzelf om mama te zijn? Die avond had ze toevallig afgesproken met Alex. Ze zouden niet uitgaan. Hij zou gewoon naar haar komen, ze voelde zich immers al enkele dagen niet lekker. Ze zou het hem wel moeten vertellen dan, hij was tenslotte toch de “vader”. Wat klonk dat allemaal zo vreemd in haar hoofd…. Haar ouders waren enkele dagen naar York, die hoefde ze dus nog niet meteen in te lichten. De bel! Het was Alex. Ze liet hem binnen. Hij vroeg of ze al nieuws had van de dokter, of er iets was gevonden in haar bloed … Het kon echt niet meer wachten, het moest nu gebeuren.

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Evelyn Oké, dan staat je wereld ook op zijn kop, als je dit overkomt. Al die gedachten die opkomen, de verbijstering, hoe het te vertellen, wat de gevolgen kunnen zijn, heb je volgens mij goed beschreven.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Slik. Tja, als je het zeker niet mogelijk acht door je pil, denk je snel aan een vergissing in het labo. Die avond had ze toevallig afgesproken. Toevallig is niet op zijn plaats,(denk ik), eerder,... ze had net afgesproken met Alex. Mooi verhaal!

Rol

  • Anoniem
Hallo EVELYN G., Een klein persoonlijk drama. Het is menig vrouw al gebeurd, maar voor elke vrouw zal het een enorme schok zijn. Dat weet je goed neer te zetten. Een schok als het je overkomt en je het dan ook nog aan je partner moet gaan vertellen. --Was er geen fout gebeurd in het labo, haar bloed verwisseld-- Het eerste deel van deze zin loopt stroef. Suggestie: 'Was het geen fout van het labo; haar bloed verwisseld...enz" Labo is trouwens minder gebruikelijk dan lab, zie ook http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1759/labo… Schrijfcoach Corrie