Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Gewonnen! #80

Wolken drijven voorbij, sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden en het stoom van mijn kop thee zorgt voor een mistig uitzicht. Verdwaald in gedachten staar ik door het raam naar buiten, hangend op de bank gaat de dag aan mij voorbij. De zin om naar buiten te gaan, mij bezig te houden met de dagelijkse dingen ontbreekt, zoals de dagen ervoor. Ik neem een slok van mijn thee en hoor de postbode de brieven door de brievenbus gooien. Een stapeltje rekeningen zullen het zijn, de moeite niet om op te staan, voor nu. Ik pak mijn tablet en surf over het internet. Mijn mailbox vol met ongelezen berichten en besluit deze toch maar te openen. Zoals verwacht, niks spannends, veel reclame…heel veel reclame. Een mailtje trekt mijn aandacht, geel met blauw en een zon als logo maar al snel realiseer ik mij dat ook deze email de prullenbak in kan. Mijn thee is op en mijn maag rommelt. Tijd voor een boterham en ik hijs mijzelf van de bank. In mijn ooghoeken zie ik de stapel post op de deurmat en een envelop trekt mijn aandacht. Een envelop lijkend op een eerdere weggegooide email. Ik loop naar de voordeur en pak de envelop, geel met blauw en een zon als logo. Snel maak ik de envelop open en lees de brief. Als genageld aan de grond blijf ik staan en lees de brief opnieuw. Ik gooi de brief neer, ren naar boven om aan te kleden, ruim vluchtig het huis op en stop mijn zomerkleding in mijn ietwat te kleine koffer. Ik stap met mijn koffer in de auto en scheur richting het vliegveld. Onderweg bel ik vrienden en familie, door het dolle zo blij. Aangekomen op het vliegveld wil ik inchecken. Mijn ticket…ligt nog op de deurmat. Mijn gewonnen reis kan ik vergeten. Teleurgesteld stap ik in mijn auto, rij naar huis maar wat voel ik mij goed! Geen reis naar een zonnig warm land maar waarom chagrijnig op de bank zitten? ik heb voor het eerst iets gewonnen! Een gewonnen reis die ik zelf ben kwijtgeraakt. Mooi verhaal op verjaardagen!

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een leuke twist aan het verhaal! Goed gedaan. Een paar puntjes: zoals de dagen ervoor - hiervoor klinkt beter. Een stapeltje rekeningen zullen het zijn - zal. let op je gramamatica. Als genageld aan de grond blijf ik staan - kan wel, maar leest een beetje moeizaam. Al in al een leuk verhaal met een grappige twist. Zo positief als je HP zal ik nooit worden, vrees ik. Bedankt voor je bijdrage!

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom terug hier! ;) Knap hoe de HP na zo'n stommiteit nog positief kan zijn. ;) Omdat in het begin een bepaalde mail wordt benoemd en later dezelfde mail nog eens in het verhaal voorkomt verwachtte ik dat de clou daarin zat. Ik zat de oplossing al te bedenken hoe ze deze, volgens mij belangrijke mail, weer terug kon halen. Omdat de bewuste mail verder niet meer terugkomt ben ik als lezer teleurgesteld. Ik vond het duidelijk en beeldend geschreven. :thumbsup: