Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid

#80 Op de uitkijk

Haar gezicht was niet te herkennen in de kap waarin het verstopt zat. Twee lokken verklapten dat het om een blondine ging. Ze wandelde over de met mos beklede pier op een tempo waarmee je geen wereldrecords zal breken. Haar blik op oneindig, de handen in de zakken van haar jas en met een lichaam dat een strijd leverde met de gladde plekken op de golfbreker. Een misstap zou haar op dit ogenblik in het zand doen belanden, maar over een tiental meter haar verdrinkingsdood betekenen. De wind bracht de twee blonde stukken haar naar een kant, het ene al wat langer dan de andere. Ze bukte zich en leek iets op te rapen. Ze draaide zich om en liep naar waar ze vandaan kwam. Twee, drie keer schoof ze uit en hield ze zichzelf nog net recht dankzij het optreden van haar rechtse hand als steunpilaar. Een brede glimach stond op haar gezicht. Een lach die er daarvoor nooit was geweest? Op het briefje was een boodschap geschreven. 'Draai je om en loop naar me toe. Als je een man ziet staan met een rode jas, dan mag je naar de zon op reis. Tien dagen weg.' Het was al de twaalfde keer dat ik waarschijnlijk het leven van een depressieve vrouw kon redden. Die man in het rood was ik. Charline mocht naar Tenerife.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wauw wat een moeilijk maar mooi verhaal :D Wat goed dat je het zo brengt, een heel goed verhaal :D

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Lekker dan, nu loop ik de hele tijd rondjes te draaien, op zoek naar die man, in die rode jas. Heerlijk geschreven

Lid sinds

15 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou hard weggelopen zijn: die man in de rode jas is een lustmoordenaar, zou ik denken. Kortom: zijn levensreddende karakter komt mij jiet geheel geloofwaardig over. Maar wel grappig om te lezen.

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Pieter K, een mooi beeldend verhaal. Ik zie de vrouw stuntelen, ik zie de rode mantel, maar ik mis de clou van het verhaal. Begrijp het niet. Al 12 keer een vrouw (waarschijnlijk) gered van de verdrinkingsdood en Charlene mag mee?! Kun je het wat meer uitleggen alsjeblieft? :o

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Hallo, Bedankt voor het nalezen! Ik laat de verbeelding wat over aan de lezers. Maar mijn opzet was eigenlijk dit: een man staat op de dijk te kijken naar een pier waarop de laatste tijd al veel zelfmoorden zijn gebeurd. Vrouwen springen er in het water en verdrinken er. Daarom probeert de man hen te redden op een speelse manier door er een briefje te leggen. Wie het lef heeft om het briefje te geloven, die mag mee op reis. Dus een beetje als de moordenaar in Saw, maar dan met een iets positievere afloop. Tenminste als ze het briefje zou oprapen en teruggaan. Eigenlijk slaat het nergens op, maar dat maakte het juist zo leuk om zelf te ontdekken en neer te schrijven. :-)

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goed geschreven Pieter! Je weet nooit of de vrouw verder zou stappen, de verdrinking tegemoet. Knappe uitwerking, zich eerst op een golfbreker wagen om dan een vakantie aangeboden te krijgen! (mag ik heel even vervelend doen : je levert strijd tegen iets, niet 'met' iets, of je voert strijd met iemand (in de betekenis van tesamen) tegen iets rechterhand 'Die man in het rood was ik' Na 2 maal herlezen - gewoon om de tekst te laten doordringen hoor - zou ik dit zinnetje weglaten. Charline mocht naar Tenerife. En dan de tekst beëindigen met 'het was al de twaalfde keer... laat (voor mij toch) meer indruk na. En (denk ik toch) is het zonder woorden duidelijk dat jij de man in rode jas bent.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Pieter, Ik vind je idee heel leuk, erg origineel. Ik neem aan dat je Vlaams bent? Er staat namelijk een aantal woorden in je tekst die je in het ABN niet op die manier gebruikt: 'een tiental meter'(meters), 'Twee, drie keer schoof ze uit' (gleed ze uit), 'aar rechtse hand'(rechterhand). Ik zou niet zeggen 'kon redden', maar 'mocht redden'. En inderdaad, het zinnetje over de rode jas weglaten. Bedankt voor je bijdrage!