Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

opdracht #76 klimaattop

Naast de pot aan het eind van de regenboog.

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zag foto's van de demonstratie in Amsterdam. Het waaide hard. Men had het zelfgeknutselsde demonstratiemateriaal amper onder controle. Gek dat het klimaat niet meewerkt aan een demonstratie voor zichzelf. Maar de demonstranten stonden er dus puur uit eigenbelang? Ze willen alleen maar die pot goud hebben? Shit. Dan heeft het klimaat echt pech.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zag foto's van de demonstratie in Amsterdam. Het waaide hard. Men had het zelfgeknutselsde demonstratiemateriaal amper onder controle. Gek dat het klimaat niet meewerkt aan een demonstratie voor zichzelf.
De mens en het klimaat communiceren niet. Het klimaat liet stormachtig zijn stem horen maar de mens vertaalde het niet door gebruik te maken van de wind en de spandoeken te laten opvliegen. :(

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een klimaattop naast de pot aan het eind van een Parijse regenboog. Een mooi maar gevaarlijk beeld. Of zitten ze overal naast? Hoe dan ook is er moed voor nodig. En veel geld uit de pot.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Allen dank voor de reactie. Noot: Mijns inziens heeft de mens geen invloed op het reilen en zeilen van moeder aarde inclusief haar atmosfeer. 5 jaar geleden kuchte ze even: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vulkaanuitbarsting_… 200 jaar geleden had ze sinds 10.000 jaar een hoestbui: https://nl.wikipedia.org/wiki/Uitbarsting_van_de_… De mens leeft op het gestolde korstje (van gemiddeld 25 kilometer) van een vuurbal met een diameter van 13000 kilometer. Het is dus wachten op de eerste conferentie tegen vulkanisme :) Maar dit is geen onderwerp voor een schrijfsite.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Janp, jij vindt dus, als ik het goed begrijp, dat de mens ongelimiteerd CO2 en andere broeikasgassen de relatief dunne atmosfeer in kan pompen, zonder dat dit van invloed is op de grillen van het klimaat. De atmosfeer is iets anders dan de aardkorst. Als grote vulkanische erupties de atmosfeer kunnen beïnvloeden, waarom zou de jaren aanhoudende erupties van de mens dat dan niet kunnen?

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Dos Wijnhof, ja, dat begrijp je goed. De erupties van de mens vallen in het niet bij de grillen van moeder aarde. Immers, wij kunnen slechts peuren in de aardkorst - de echte rotzooi zit daaronder. Maar - nogmaals - dit is geen onderwerp voor een schrijfsite.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Janp, als je dit geen onderwerp voor een schrijfsite vindt, roer het dan niet aan met larie te verkondigen. Nú is van belang de vraag óf en in welke mate de uitstoot van de mens van invloed is op het klimaat, niet de constatering dat moeder aarde deze soms door vulkanische uitbarstingen kan overtreffen. Wereldwijd zijn aardwetenschappers het eens dat we onze atmosfeer aan het verpesten zijn, met kwalijke gevolgen. De in omvang nooit eerder vertoonde klimaatconferentie in Parijs is er het gevolg van.