Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#65 Grafveld 18 A

De stoet stelt zich twee aan twee op achter de lijkwagen. Mirte loopt naar de voorkant, vouwt haar handen en buigt het hoofd iets. Dan begint ze te lopen. De auto volgt. De voetstappen achter haar klinken zacht in het grind. De passen zijn ritmisch en bedaard. Respect voor de dood, dat hebben ze alleen bij begrafenissen. Graf 34B4A is bijna een kilometer van de aula verwijderd. Vanochtend heeft ze er gekeken: het delven was afgerond en over het rechthoekige gat van twee meter twintig diep lagen planken. Zo hoeft de familie straks niet de diepte in te kijken. Als ze de stoet over grafveld 18A leidt, bespaart ze een minuut of vijf. Bij de splitsing aarzelt ze terwijl ze haar pas iets vertraagt. Dan loopt ze diagonaal over 18A. Ze kijkt niet achterom. Ze weet dat de stoet haar zal volgen.

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De tijd vertraagd of staat stil als je zo iets meemaakt. Wat goed verwoord van je. Akelig ook. Dank je wel PetraO

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, ik herkende haar. :nod: Dit is zeker passend in de opdracht. :thumbsup: Het geeft bovendien aan dat we allen tijdelijk zijn dus wat is tijd? Hoe gaat het met je verhaal? Ik vind het een intrigerend onderwerp.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
is het een begrafenisonderneemster die 5 minuten 'winst' wil maken?

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank jullie voor de reacties. Ik denk dat zo'n uitvaartbegeleider wel ontslagen zal worden, want het geeft geen pas om over een grafveld te gaan lopen, al heb je nog zoveel haast.