Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 65 tijd vrijmaken

10 September 2015 - 12:23
“Jouw leven hangt er toch niet vanaf Ellen?” “Nou, eigenlijk wel. Het is heel belangrijk voor me. Het punt is dat ik weinig voor mezelf vraag en nu ik het doe geef je niet thuis. Dat doet pijn, snap je.” “Wat wil je daar nu weer mee zeggen? Wat bedoel je precies. Is het niet genoeg wat ik doe? Je ziet toch wel dat ik mijn best doe.” “Mam, daar gaat het niet om. Waar het om gaat is dat jij één van de veroorzakers van dit probleem bent. Ja, ik heb er toen mee ingestemd. Ik kon niet anders, Ik stond met mijn rug tegen de muur. Nu kan ik een klein deel rechtzetten. Nu heb ik de kans om een en ander uit te leggen. Daar kan je me toch wel in tegemoet komen. Ze heeft me gezocht mam! Snap dat dan!” “Waarom altijd die oude koeien uit de sloot Ellen. Laat het eens rusten.” “Als het aan jou ligt moet ik alles maar vergeten. Dat gaat niet mam, het heeft me gevormd. Ik probeer er mee te leven, dat is voor mij de manier. Niet om mijn kop in het zand te steken. Of zoals jij, in de alcohol. Waardoor je allemaal niet meer zag wat er met mij gebeurde. Of je het nu wilt of niet, ik ga deze oude koe wel uit de sloot halen. Ga je me daarbij helpen of niet? Ik vind het erg genoeg om van je afhankelijk te zijn. Maar jij bent de enige die de ruimte heeft om een week op de kinderen te passen. En ik weet dat je goed op ze let, ik vertrouw je nu. Zonder dingen te moeten vergeten mam…. Nou?

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
11 September 2015 - 11:16
Resa, Ik heb het een paar keer gelezen, maar kom er niet uit wat de verhouding is tussen de personen. Vooral hier raak ik in de war:
Ellen loopt de deur uit. Uitgerekend die ene persoon waar je niet afhankelijk van wil zijn is de enige die de ruimte zou hebben om een week met de kinderen te zijn en zij wil het niet. Omdat ze mijn keuze veroordeelt.
Ellen is 3e persoon - mijn keuze vanuit de 1e (?)

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
11 September 2015 - 14:10
Hoi Resa, Een beetje zoals Jan P., ik kom er niet helemaal uit. Je wisselt volgens mij van vertelperspectief in het verhaal. Misschien zoals Jan zegt vanuit eerste persoon. Herschrijf je het nog eens? Ik ben wel nieuwsgierig nu.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
11 September 2015 - 20:26
Al voor ik de reacties las had ik moeite met je 3e persoon. Niet alleen vanwege de verwarring, maar ook vanwege de afstandelijkheid die je zaait met je vertelperspectief. Ik werd een beetje tussen allerlei personages geslingerd en was verward.

Lid sinds

17 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
13 September 2015 - 10:15
Drie personages in een zeer kort verhaal kan heel snel onoverzichtelijk worden. Je kunt dan het verhaal moeilijker volgen. Bovendien is je eerste dialoog vol informatie, waardoor ik niet in het verhaal zit. Probeer dat meer te laten zien en minder uit te leggen. Ik zou kiezen voor ofwel het eerste dialoog uit te werken tot een verhaal in 300 woorden, ofwel het laatste stuk met de werkgever. Dan krijg je een korter krachtiger verhaal.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
14 September 2015 - 21:03
Hi, Ik heb jullie reacties ter harte genomen en het herschreven. Ander perspectief, één dialoog dus minder personages. Ik kon me helemaal vinden in wat jullie zeiden. Thanks allemaal groetjes

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
14 September 2015 - 21:26
Hoi Resa, Ik heb je herschreven variant gelezen en kan alleen maar concluderen dat je daar goed aan hebt gedaan. Het is een goed verhaal geworden waarin je makkelijk meegenomen wordt.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
14 September 2015 - 23:18
Ik begrijp uit je verhaal dat de HP een kind heeft afgestaan en nu de kans krijgt om haar op te zoeken, mits haar moeder op de kinderen wil passen? Interessante invulling van de opdracht. Een verbeterde herschrijf. :thumbsup:

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
15 September 2015 - 0:26
Ik heb de eerste versie niet gelezen, ik zou wat meer info willen hebben over de oude koe. Wat meer details van wat er nu precies aan de hand is/was. Zo blijft het wat algemeen hangen, zonder dat ik eigenlijk echt weet wat er concreet aan de hand is.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
15 September 2015 - 12:08
Thanks Marietje! Jouw invulling klopt helemaal. Ik heb de opdracht gelezen als dat er tijd vrij gemaakt moest worden maar niet duidelijk mocht worden waarom, Thijs. Daarom heb ik de oude koe niet benoemd. Dank voor je reactie.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
15 September 2015 - 15:11
Ik had het verhaal niet helemaal door, maar Marietje maakt veel duidelijk ;). Bovendien hoefde het inderdaad niet benoemd te worden. Ik had zelf het idee dat ze in therapie zou gaan ofzo (ik vraag me ook af waarom ik dat dacht :lol:). Het is een realistisch dialoog, ik zag ze al tegenover elkaar staan :thumbsup:.