Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#64 Mugje

Er was eens een lief klein muggenmeisje dat op zoek ging naar de zin van haar muggenbestaan. Zij ging op reis om advies te vragen aan andere schepsels. Maar zij was nergens welkom. Bij het eerste huisje werd zij belaagd door een vliegenzapper. Zij ontsnapte maar net! Een beetje versuft reisde ze verder. Bij het volgende huisje zwiepte een vieze oude krant haar om de oren. Teleurgesteld vertrok zij weer. Bij het derde huisje hing zó’n ondraaglijke citroengeur dat ze niet eens naar binnen durfde. Maar bij het vierde huisje ging het anders. Een blinde man deed open. Terwijl hij naar het mugje luisterde, klaarde zijn gezicht op. Hij zei: “Lief meisje, jouw stemmetje, jouw zachte melodieuze gezoem geven mij inspiratie voor nieuwe muziek. Kom binnen en word mijn muze!” De man schreef de mooiste symfonie uit zijn loopbaan, werd wereldberoemd en steenrijk. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Krintje, Welke symfonie had je in gedachten bij het ontstaan van jouw sprookje. Hij is in ieder geval leuk gevonden en ik heb hem met plezier gelezen.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@krintje - creatief gedaan. Ik vind wel dat je te veel bijvoeglijke naamwoorden gebruikt. In dit kleine stuk werken ze voor mij als bladvulling omdat ze geen echte functie hebben of sturend zijn. Wat zegt "vieze oude krant"? (overigens moet er een komma tussen de nevenschikkende b.n). Zou het anders zijn als het een schone, net van de pers gerolde krant was? Zo ook heeft ondraaglijk geen relatie tot niet-durven. Penetrant is wellicht een alternatief?

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tja, ik ben idd nogal van de bijvoeglijke naamwoorden..... Ik zal er wat alerter op worden. Dank voor de feedback!

Lid sinds

7 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
leuk dat perspectief van de mug. Misschien had het zo kunnen zijn dat ze de man ook een paar keer goed gebeten had, en dat daardoor juist die geweldige symfonie ontstond... het gebruik van bijvoeglijke naamwoorden kan ook goed kleuren vind ik, zeker in een klein stukje dan moet de schets wel gelijk 'neergezet zijn, veel nuance is niet mogelijk en enige sturing zeker noodzakelijk, het gaat om een balans

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou in het eerste huis kunnen wonen :D. Knap van de oude man dat deze een mug in huis neemt. Ik zou die muziek wel willen horen. Had je iets specifieks in gedachten toen je dit schreef?