Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#64 Op de golven

Er was eens een kleine blauwe planeet. Met de andere planeten draaide hij de hele dag rondjes om de zon. Ook was er een jongetje. Klein en licht. Op vleugels van gouddraad zweefde hij rond, op zoek naar een plek om te wonen. Op een dag zag hij die blauwe planeet. Zijn ogen begonnen te stralen. Hij fluisterde tegen zijn vleugels: ‘Breng me erheen!’ Dat deden ze. De zon was warm en de hemel zo blauw. Het jongetje kon de planeet al bijna aanraken en strekte zijn armpjes uit naar de zee. Toen zag hij de vrouw. Ze stond op het strand en ze schreeuwde: ‘Niet doen!’ Maar het was al te laat. De zee trok het jongetje mee, naar beneden. De vrouw weende en smeekte de zee: ‘Breng hem terug.’ Toen droeg de zee hem op haar golven aan land en legde hem aan onze voeten. (op 2 september 2015 werd Aylan Kurdi gevonden op het strand van Bodrum, Turkije)

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ho Annetteke, Een thema dat veel mensen op dit forum bezig houdt en terecht. Zelf vond ik de eerste twee zinnen ten opzichte van elkaar niet zo lekker lopen, omdat ze beide begonnen met er was eens. Dat voelt bij mij altijd al gauw als een 'en toen, en toen' verhaal. Zelf zou ik de tweede regel begonnen zijn op de volgende manier: Ook was er een jongen ... Een klein verschil maar daardoor een heel ander ritme.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi geschreven. Vooral de vleugels van gouddraad en dat hij fluistert 'breng me erheen' vind ik mooi.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat mooi. Als het hierover gaat kan ik me nog niet zo goed uiten. Fijn dat jullie dat wel kunnen en doen.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het bewijs dat een beeld aanzet tot een behoefte om het in woorden uit te drukken. Ik had er ook last van. ;) In jouw verhaal lees ik ook de sage van Icarus. Is deze gelijkenis van de vlucht de lucht in en het naar beneden storten van het jongetje de zee in, toevallig?

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi gedaan, hoor! De clue is super: hij komt vrij laat, maar is heel duidelijk en meteen raak. Je toevoeging dat het over Aylan ging was voor mij dus ook niet nodig...

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik had gelijk al het idee dat het over Aylan zou gaan. Het plot bevestigde dat vermoeden. Ik kreeg kippevel van je verhaal. Mooi :thumbsup:.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor de reacties. Ik begrijp heel goed dat het tijd kost woorden voor dit beeld te vinden. Maar ik voelde de urgentie daartoe, juist omdat ik er geen weg mee wist. Het 'sprookje' is inmiddels een gedicht geworden. @Marietje, ik dacht zelf ook aan Icarus. Maar pas toen het geschreven was. Toeval? ik weet het niet.