Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #63B - Clown

Aan: henriekeb12@outlook.com Van: lauravdweterink@gmail.nl Onderwerp: Clown. Ik zal je clown zijn en een act voor je opvoeren de komende weken. Ik meen het, ik zal het doen. Ik zal naar je toekomen en achter het glas gaan staan. Je mag lachen, ook al wil je dat niet. Je mag, omdat het grappig is. Ik wil zelfs dat je lacht, dat heb je verdiend en ik heb je al te lange tijd niet meer zien lachen. Bovendien is het ook goed voor mijzelf, ik kan wel wat lichaamsbeweging gebruiken na onze vakantie in Portugal. Als je uit het ziekenhuis bent, moeten we dat maar weer eens over doen. (Trouwens, die man met de gele tenen valt me nog steeds lastig op Instagram.) Je katten zijn dol op me en ik begin ze zowaar nog leuk te vinden ook. Ik zal ze een keer meenemen en omhoog houden. Ik weet zeker dat ze mijn show zullen stelen. Je planten heb ik ook maar geadopteerd. Het zou toch sneu zijn als je in een huis komt zonder planten. Logeren kan dus ook prima bij mij, de eerste weken na het ziekenhuis, bijna al je spullen staan al in mijn huis. Volgende week kom ik langs met mijn rode neus en pruik. Die pruik heeft trouwens heel charmant kroeshaar, ik denk dat je het geweldig zult vinden. Ik neem mijn taak als clown dan ook erg serieus, ik heb zelf schoenen gekocht in maat 45, dus dat gaat leuk worden met mijn maat 37. Ik stop nu met schrijven, want ik verklap alweer veel te veel. Tot snel! Het liedje.

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Anne Borneman, Het liedje/de clip is ruim 21 miljoen keer bekeken - en ik had er nog nooit van gehoord. :) Mooi klassiek Film Noir, trouwens. Je verhaal... De ik gaat de clown spelen voor iemand in het ziekenhuis. Verder kom ik niet. Dingetje: 'ik heb je al te lange tijd niet meer zien lachen' - ik heb je al te lang niet meer zien lachen; of: ik heb je lange tijd niet meer zien lachen.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De zangeres is mij onbekend, maar wat een ontzettend mooi liedje heb je uitgekozen om over te schrijven. Net als Janp zijn me een aantal dingen niet duidelijk. Is het een cliniclown? Wat is de reden dat de zieke afgezonderd is, wat doet de man met de gele tenen. Normaal gesproken vind ik het wel leuk om iets te raden over te houden, maar nu vind ik dat er te veel is om zelf in te vullen. Je hebt eigenlijk een enscenering neergezet, ik mis de kop en staart die het een verhaal maken.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Anne Ik heb even liggen worstelen. Ik vind de tekst en zijn boodschap knap. Het getuigt van 'er voor iemand zijn', van naastenliefde en van vriendschap. Daartegen staat dat de briefvorm (lees: e-mail) me net niet in je verhaal kan trekken. Vooral die eerste zin is, voor mij, niet 'brieflijk'. Aan de andere kant, omdat het een e-mail is, hoeft het in mijn ogen niet echt een begin en eind te hebben qua verhaal. Uiteindelijk is de correspondent in dit geval volledig op de hoogte van de situatie. Zij (Henrieke is een vrouwennaam, of niet?) ligt immers zelf in het ziekenhuis. Kijk, nu ga ik al woorden verzinnen. Ik hoop dat je toch wat begrijpt wat ik bedoel.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik kan hier ook weinig mee. Op een bepaald moment dacht ik dat het een grimmige wending zou nemen - "bijna al je spullen staan in mijn huis." - ik dacht aan een soort merkwaardige brief van een inbreker aan zijn/haar slachtoffer. Maar dan zegt de ik-persoon langs te komen in het ziekenhuis. Het is net té vaag, ik mis een einde.

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik krijg een beeld van een man achter de ruit van de intensive care of in quarantaine in een ziekenhuis. Maar ook ik kom er zonder je aanwijzingen niet uit. Wel hangt er een dreigende sfeer alsof de HP de aanstichterster/ dader is. Daarna het lied bekeken en beluisterd maar dat lichtte ook geen stipje van de sluier op. Mooie clip inderdaad. :) Ik ken Emeli Sande alleen van deze: https://youtu.be/9fL5iWgWwno Met de mooie tekst: It hurts, that I remember every scar. :thumbsup:

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor jullie reacties. Sorry dat ik jullie zo verwaarloos. Ik probeer mijn leven weer te verbeteren :). Ik merk dat het verhaal niet overkomt zoals ik dat wilde. Ik had het liefdevol bedoeld naar een persoon die in quarantaine moest. Omdat Pim bij de opdracht had gezegd om niet dezelfde emotie als het lied te gebruiken wilde ik deze liefdevol en haast positief houden. Dat vind ik lastiger dan ik dacht dat ik het zou vinden. Ik neigde steeds weer naar de verdrietige kant en naar de echte bedoeling van het lied. Dat blijkt ook wel uit jullie reacties. Volgende keer beter.