#63 - de arbeidsmarkt

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#63 - de arbeidsmarkt

“Je kan niet geloven wat wij vandaag allemaal gezien hebben. Schrijf je een vacature uit voor een management assistant en kent de helft het verschil nog niet tussen rechts en links. Ik weet niet hoe ze erop komen dat ze de job zouden kunnen. Je had het gezicht van Dirk moeten zien. Hij heeft zich moeten inhouden om niet te gaan schelden.” “Ze zijn misschien radeloos? Er is niet echt veel beweging op de arbeidsmarkt hé.” “Nee, dat niet, maar als je voor technieker gestudeerd hebt dan hoor je echt niet thuis bij ons op kantoor. Och en dan die trutjes die net afgestudeerd zijn en denken dat ze de waarheid in pacht hebben. Nee, echt. Volgens mij is ons onderwijs ferm achteruitgegaan.” “Er zat dus niemand bij die aan jullie wensen voldeed?” “Och, we twijfelen nog. Er was er eentje, echt een schoontje, en ze had ook ietwat hersenen. Niet zoveel als we zouden willen, maar het is een prachtbabe om naar te kijken: van die lange stekken, een ronde appelkont en een knap gezichtje. Haar sollicitatiegesprek verliep ook vlot en ik denk dat Dirk er ook wel iets in zag. Ach, we zullen wel zien. Morgen hebben we nog een tiental sollicitatiegesprekken en dat zit het erop. Ik vrees dat er niets beter zal bijzitten dan blondie. Hebben we op z'n minst nog een schoon zicht hé” Geen idee of dit volgens de essay-verteller is. Ik vrees dat ik wat meer uitleg nodig heb over wat de essay-verteller nu net is.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Lilithx, Leuk stukje tekst, maar idd geen essay, zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Essay Noot: een essay is geen proza, want geen fictie maar de mening vd schrijver.
Maar het gaat om een essay-verteller. Ik snap er echt de bollen af! Een essay ken ik, en ik weet ook dat dit inderdaad geen essay is.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Lili, even om je te laten weten dat ik je gelezen heb en geglimlacht om je ferme schone taal. Zoals @janp zegt, is het geen essay. Wellicht kun je het herschrijven vanuit de optiek van degene die de prachtbabes aanneemt? :)

Lid sinds

14 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een essay-verteller is een soort alwetende verteller. Google maar: Odile weet het ook niet precies, las ik in een stukje van haar.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een essay-verteller is een soort alwetende verteller. Google maar: Odile weet het ook niet precies, las ik in een stukje van haar.
Uhu, ik heb haar stukje gelezen, maar werd er niet veel wijzer van. Ik zal eens denken over een herschrijf :)

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zo kom je dus aan een baan :lol:. Hoewel het niet in de opdracht past (waarvan we volgens mij allemaal niet zeker weten wat er bedoeld wordt) is het een leuk verhaal.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Lily, ik vind het altijd moeilijk een tekst te beoordelen waarin duidelijk Vlaamse invloeden zitten. Jullie hebben hier en daar toch een ander idioom. Dat zul jij omgekeerd ook van ons Nederlands vinden. Of dat Vlaams getinte Nederlands goed gebruikt wordt kan ik niet beoordelen. Vaak vind ik het wel verrassend en ook grappig dat je iets kunt zeggen zoals jullie dat doen. Ik lees toevallig Dimitri Verhulst (De laatkomer) op dit moment; ik ben dus wat gewend. Enkele zeurtjes. management assistant >> management-assistEnt hé >> hè

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk verhaal, maar geen essay-verteller. Een essay is niet een essay-verteller. Ik heb de term uit 'De kunst van het schrijven' van John Gardner. Om dit stukje om te bouwen naar een essay-verteller kun je bijvoorbeeld een feministe nemen die dit verhaal vertelt. Eerst laat je haar iets zeggen over de waarheid, volgens haar. Dan introduceer je het verhaal vanuit haar, ze vertelt het aan jou, de lezer. Het hele verhaal gaat in het licht staan van de feministe. Mogelijk trekt ze er ook nog een conclusie uit.

Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik hoop omwille van het bedrijf dat ze haar intellect niet hoger ingeschat hebben vanwege haar leuke koppie. Ik heb je verhaal graag gelezen. Eén zin hield me bezig:
Ik weet niet hoe ze erop komen dat ze de job zouden kunnen
Ik kon hier niet geheel uithalen wat je ermee bedoelde. Ik denk dat je wilde zeggen dat ze zichzelf als geschikte kandidaat voor deze job achtte. Ik struikelde er vooral over omdat sommige mensen het verschil tussen kennen en kunnen niet kennen. Daar moest ik aan denken in het kader dat ze de job niet eens als soort werk kenden. Maar ja dat was misschien een persoonlijk struikelpuntje en gold niet voor anderen.