#61 Cluedo

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#61 Cluedo

Ik heb vandaag een moord gepleegd, in de keuken met een aardappelschilmesje. Heel stilletjes, zonder dat iemand het hoorde. Mijn slachtoffer heeft niet gegild, ik heb alle sporen zorgvuldig uitgewist en geen vingerafdrukken achtergelaten. Daar kunnen de seriemoordenaars uit Criminal Minds nog wat van leren. Pasta met broccoli wou ik maken. Lekker gezond en de broccoli moest op. Ik pakte een pan uit het keukenkastje en begon de roosjes grof van de steel te snijden. Daarna besloot ik in een helder moment dat ik het beter nu al in kleine stukjes kon snijden. Die enorme stronken passen toch niet in de pastasaus en kleine stukjes zijn sneller gaar. Toen ik aan het derde stronkje bezig was, gebeurde het. Het ging zo snel, dat ik het eerst niet eens doorhad. Toen ik het wel door had, reageerde ik heel adequaat. Alsof ik er een cursus voor gevolgd had. Ik spoelde het bewijs door de gootsteen, pakte de telefoon en belde mijn moeder. 'Hoi mam, wat doe je als je een beestje op de broccoli tegenkomt?' 'Zo'n groen rupsje?' 'Ja die ja.' 'Oh die zitten er wel vaker op. Ik spoel ze er altijd af.' Mijn moeder wast haar groente. Alle groente. IJsbergsla, andijvie, prei en dus ook broccoli. Ik niet. Ik hou niet van natte sla, ik koop mijn andijvie voorgesneden en de broccoli kwak ik zo in de pan. Kwakte, dus. Na dit verhelderende telefoongesprek liep ik naar de keuken en waste de broccoli zo grondig alsof er modder op zat. Ik sneed de stronkjes in keurige kleine roosje, ondertussen loerend op een volgende prooi - die ik diervriendelijk zou laten verdrinken in mijn gootsteen. Ik kwam niets meer tegen, meneer Groene Rups was alleen het bos in gegaan. Toen ik de broccoli op het gas zette, ontsnapte er een rilling aan mijn rug. Als ik iets vies vind, is het beestjes in mijn eten. Maar ik hou ook niet van eten weggooien en ik wil me niet aanstellen. (De broccoli smaakte overigens prima.) Toch bekroop me het gevoel verwend te zijn. De reden dat ik ontsteld was van een rups in mijn broccoli - toegegeven: het per ongeluk doorsnijden van de rups verhoogde het dramatische effect - is dat ik niets gewend ben. De enige viezigheid in mijn eten is het zand tussen de prei en dat was ik er vakkundig tussenuit. Smerige groente wordt zorgvuldig schoongemaakt voordat ik het in de winkel koop. De andijvie is gewassen en gesneden, de rode bieten koop ik voorgekookt en ook mijn sla koop ik meestal in een zakje. De reden? Ik houd niet van natte sla en anders dan mijn moeder ben ik niet in het bezit van zo'n sla-droog-ding. (Google: slacentrifuge.) Verwend? Misschien, maar ik blijf graag uit de buurt van situaties waarin ik per ongeluk een misdaad kan begaan. Wel zo veilig. --- Ik heb me niet helemaal aan de opdracht gehouden, maar raakte er wel door geïnspireerd.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ha Allie, Het klunzige vind ik wel grappig dat de moeder opgebeld moet worden voor advies. Verder zit er een moord in. Wat mij betreft een geslaagd stukje. :) Zoiezo zag ik het helemaal voor me, de emotie van vies bah die ik ook herken. Oftewel, heel herkenbaar allemaal, goed gedaan.

Lid sinds

13 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi verhaal Allie, jammer van het rupsje. Misschien een tip voor je toekomstige kookkunsten, ik heb ooit gelezen dat wanneer je de afwas doet, of je groenten wast, het reinigende water goed is voor jezelf, het zou verdriet, boosheid en frustaties mee wegspoelen. Wellicht heb jij dit niet nodig.....maar ik hou het altijd in gedachten :o Tussen haakjes: wat betekent cluedo?

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik zal het onthouden, Blavatski. Cluedo is een bordspel waarbij je moet uitvinden wie de moord gepleegd heeft, in welke kamer en met welk wapen. Mijn eerste zin is daar een toespeling op.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jammer dat de rups geen vlinder heeft kunnen worden. Wat ik goed vind is dat je de gedachten van de hoofdpersoon zo mooi hebt weergegeven. Gedachtes gaan altijd een beetje met horten en stoten en dat voelde ik hier

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oh, goed dat ik even het commentaar van pim lees. Ik vond het verhaal een beetje rommelig, maar dat komt dan vast omdat het gedachten zijn. Dan heb je dat knap weten over te brengen.

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik werd misselijk van je begin, ik vond het een erg sterk verhaal maar ik werd verrast door je einde wat het wat luchtiger maakte. Aan de andere kant vond ik dat ook wel weer fijn :). Graag gelezen.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik vond het een lekker lezend verhaal. Je bent wel heel cru voor dat rupsje geweest. Je had hem toch ook buiten de vrije loop kunnen laten? O nee, dan had je hem eerst weer aan elkaar moeten lijmen.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Allie Per ongeluk een rups in de sla vermoordt. Beestjes in je broccoli. De rillingen lopen over mijn rug. Ik koop wel eens biologische groenten, maar die laat ik dan altijd eerst een kwartier in zout water weken en kijk het dan nog eens goed na. Voor mij geen gratis vlees. Misschien was het leuk geweest, om pas aan het einde van je verhaal te onthullen wat je HP van kant had gemaakt.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Alliecalhoun, Sterk begin van een leuk verhaal. Goed gedaan. (beestjes in groente en fruit zijn overigens een teken dat het goed voedsel is)

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een originele invulling! :thumbsup: Het begin is spannend geschreven, na de dialoog komt er m.i. niets nieuws meer. Een leuk verhaal! :)

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oh ja dat kan nog wat compacter inderdaad, thanks :) De anderen ook bedankt voor het lezen en de leuke reacties. Ik heb dit stuk geschreven als een column (ik wilde een column schrijven over beestjes in de groente) en de wekelijkse schrijfopdracht hing boven mijn bureau en toen werd het een combinatie.

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
(hoezo?)
Ik neem aan dat je refereert aan de beestjes in #11. Vroeger werd geadviseerd een appel zonder wormgaatje niet te eten, want als de worm de appel niet hoeft, zal er wel iets mis mee zijn. Tegenwoordig zijn er geen appels meer met wormgaatjes - ik eet dan ook geen appels meer ;)