#60 Mijn laatste wil

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

#60 Mijn laatste wil

Udenhout 23 mei 2015 Lieve kinderen, beste Marie José, Claire en Henk, Voor jullie ligt mijn laatste wilsbeschikking. Dit testament wordt jullie ten overstaande van de notaris voorgelezen en is niet aanvechtbaar. Mijn vorige testament van 14 mei 2011 komt volledig te vervallen. Financieel is het me tijdens mijn werkzame leven aardig voor de wind gegaan. Helaas heeft de kredietcrisis ook in Huize Vorstenbosch zijn sporen nagelaten en is na mijn pensionering van de 3 miljoen euro die ik bezat een slordige 2,8 miljoen verdampt. Ik heb een poging gedaan het tij te keren door een tweede hypotheek op mijn huis af te sluiten. Dit mocht helaas niet baten, want ook dit geld is in zijn geheel opgeslokt door het monster dat kredietcrisis heette. Gelukkig was mijn inboedel en kunstcollectie geheel intact. Hiervoor heb ik een interessante regeling getroffen waarmee jullie je voordeel doen. Marie José, ik weet dat jij je oog op de Engelse oorfauteuil uit 1745 hebt laten vallen. Ik ben er echter van overtuigd dat dit 18e-eeuwse pronkstuk in jouw interieur niet tot zijn recht komt. Ik heb hem daarom verkocht en van een deel van de opbrengst heb ik een Ektrop Jennylind fauteuil gekocht. Deze stoel, uitgevoerd in prachtig bloemmotief, zal in jouw doorzon-woning niet misstaan. Voor Claire heb ik een werk van Carolina Falkholt op de kop getikt. Deze Zweedse kunstenares heeft een feministische inborst die prima past bij jouw éénzijdige wereldbeeld. Ik weet zeker dat dit werk beter in jouw woning tot uiting komt dan de Karel Appel en Herman Brood die ik tot voor twee weken geleden bezat. De laat 18e eeuwse mahoniehouten boekenkast die in de bibliotheek stond heeft aanzienlijk meer opgeleverd dan ik zelf inschatte. Henk, voor jou heb ik dan ook een mooi extraatje. Jij krijgt, naast een Billy-hoekopstelling, extra ledverlichting die eenvoudig in je Billy te monteren is. Alle lectuur die je door de jaren heen hebt verzameld kun je hierin prima kwijt en mooi uitlichten voor al je egoïstische vriendjes die dagelijks bij jou over de vloer komen. Voor het resterende bedrag dat mijn boedel opleverde (432.600 euro) heb ik een uitstekende bestemming. Ik hoop dat het jullie goedkeuring draagt, dat ik dit bedrag besteed aan een feestbanket voor het hele AZC Oisterwijk. Ik nodig alle bewoners van dit asielzoekerscentrum uit om in de IKEA van Eindhoven Zweedse gehaktballetjes te komen eten. Ook krijgen deze mensen van mij een IKEA-cadeaubon van 1500 euro die ze vrij mogen besteden als zij een woning krijgen toegewezen. Ik wens jullie een mooi leven toe en hoop met heel mijn hart dat jullie genieten van datgene wat ik jullie heb nagelaten. Ik heb in ieder geval volop genoten met de totstandkoming van deze wilsbeschikking. Hoogachtend, Jullie vader Willem Vorstenbosch

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Pim2000, Sympathiek testament :) dingetje:
Engelse oorfauteuil uit 1845 hebt laten vallen. Ik ben er echter van overtuigd dat dit 18e-eeuwse pronkstuk
1845 is 19e eeuw.

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Grappig dat de overledene alsnog het roer in hand neemt om te bepalen wat er met de spullen moet gebeuren en de keuze te maken wie wat krijgt (in plaats van wat hij nog had) Wat ik minder vond was: "... heb ik een uitstekende bestemming. Ik hoop dat het jullie goedkeuring draagt, ..." Het heb ik een uitstekende bestemming was wat mij betreft al meer dan voldoende om de ironie / sacrasme wat er nog meer kwam weer te geven. :) Leuk stukje om te lezen.

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Goed gedaan, Pim. Pas bij "Billy" had ik door dat ze IKEA meuk kregen ipv het antiek waar ze zo op gehoopt hadden. Ik kon er om lachen. :thumbsup:

Lid sinds

5 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk testament! Nu maar hopen dat er een leven na de dood is en de heer Vorstenbosch van de reacties kan genieten.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Wat een heerlijk sarcastisch testament. Ja, zo kun je het ook doen. Ik denk dat ik er meer van genoten heb dan zijn kinderen.

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Pim En de dominante vader regeert nog vanuit zijn graf. Ik zou van hem niets willen hebben en hem zo vlug mogelijk willen vergeten ;) Maar je hebt het goed en overtuigend geschreven. Knap hoor!!

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Pim. Dank je voor je tekst. Ik heb het met veel plezier gelezen. ' Ik heb een interessante regeling getroffen waarmee jullie je voordeel doen'. De kinderen zitten bij wijze van spreken op het puntje van hun stoel. De vader begint met het benoemen van Het oorfauteuil, de verwachtingen worden opgevoerd, en dan de haast zakelijke moker beschreven als een gunst. Leuk. Haast vilein.

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, lekker. Net als in je vorige stuk ben je goed in de details. Ik weet alleen niet "het tij te keren door een tweede hypotheek" te plaatsen, want waar is dat voor nodig als hij toch al gepensioneerd is?

Lid sinds

6 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Marcus, Zoals een kapitalist betaamt wil hij als hij verlies maakt het tij keren. Verliezen wil hij dan ook teniet doen door extra te investeren. Daarvoor de hypotheek dus. Dank je wel voor je compliment

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik vind de details erg goed in je stukje zoals 'Engels oorfauteuil uit 1745' en 'mahoniehouten boekenkast'. Maakt het zeer geloofwaardig. Wel een verschrikkelijke bal die man, maar ik neem aan dat dit je bedoeling was?