#53 Dansen

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#53 Dansen

Het bovenbeen schuurt tegen mijn kruis. De muziek zwalpt het einde tegemoet. Ondertussen ken ik zijn geur, de zachtheid van zijn haar en de hete, steeds klammender wordende hand in mijn lende. Ik vrees dat ze zich zal nestelen in mijn vel. Zijn aderen vergroeid met de mijne. Mijn hartslag verhoogt en het lijkt alsof ik geen zuurstof meer in mijn longen gezogen krijg.. De boxen blijven maar melodie uitspuwen en ik sta op het puntje van huilen. Wanneer eindigt dit? ‘Goed,’ zegt hij en laat me los. Hij wacht niet tot de plaatjesdraaier een nieuw lied opzet, maar onthecht zich nog voor ik het goed en wel besef. Mijn stilstaan doet de dansers rondom me draaien. Hoezeer ik wenste van hem los te zijn, zo begeer ik nu een aanraking. De plek waar zijn hand op mijn rug lag, is nat. Is het bloed? Heeft mijn tere huid zijn losscheuren niet verdragen of maak ik mezelf iets wijs? Mijn vingers glinsteren in het rode licht. Het is geen bloed. Een koppel danst tegen me aan en verontschuldigt zich niet. Ik zeg zelf sorry, maar mijn stem overstemt het geluid niet. Misschien heb ik niets gezegd? ‘Sorry,’ zeg ik nog eens. Harder deze keer. Een man zijn blik blijft bij me hangen terwijl hij zijn vrouw rond me heen draait. Nu ben ik gehoord. Als een tol die wankelend op haar einde draait sta ik op de vloer. Wat moet ik nu? Ik zoek naar een man, iemand die me kan opvangen, een hand die me begeleidt tijdens de laatste tonen. Het ritme verandert. Haast osmotisch ontruimt de dansvloer zich en komen er nieuwe schoenen in de plaats. Ik laat me vallen. De vloer is koud.

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Stuvio, Mooi beeld van de dansvloer en de verwarring bij het meisje/de vrouw. Je hebt een heel eigen taalgebruik 'zwalpt' 'osmotisch'. 'Plaatjesdraaier' zou ik dan weer niet gebruiken. Graag gelezen. Je 1e bericht na zoveel jaar :)

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het lijkt op een spel van afstoten en aantrekken, een soort haat-liefde verhouding, niet alleen met de danspartner maar ook met zichzelf. Ijzersterke vertelling van een - letterlijk - wankel personage. Knappe schrijfstijl.

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beklemmend, dat gezweet op de dansvloer. De sfeer en de treurigheid zijn goed weergegeven, maar van mij had de tekst iets minder hoogdravend mogen zijn. Ik weet niet hoe ik het moet zeggen. Wat meer lucht erin, denk ik.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Stuvio, lekker broeierige tekst. Heeft wel zijn merites. Hier en daar vind ik dingen niet logisch. Hoe kan zij aan haar vingers zien dat hij geen huid heeft losgescheurd op haar rug? [Ik vrees dat ze zich zal nestelen in mijn vel.] Ik heb meer keren je eerste alinea moeten lezen om te begrijpen wie wie vasthoudt en er achter te komen dat het in de aangehaalde zin om de hand gaat. [Een man zijn blik] vind ik niet fraai. Je bent een interessante schrijver/schrijfster.

Lid sinds

10 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi geschreven, en dat houd je vol tot aan het einde. Goed de sfeer neergezet. Knap gedaan! Paar puntjes: Ik vrees dat ze zich zal nestelen in mijn vel. Ik vroeg me af welke 'ze' zich zou gaan nestelen, maar snapte later dat hier met 'ze' de hand bedoeld wordt. klammender = klammer Het woord 'plaatjesdraaier' komt wat gewoontjes over in vergelijking met de rest van de tekst. Het springt er daardoor wat uit.

Lid sinds

14 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wauw, veel reacties gekregen. Waarvoor dank. De plaatjesdraaier was al een heikel punt toen ik hem opschreef. Het was op dat moment wel de beste keuze (deejay, DJ, Mc, ...) maar achteraf gezien herschrijf ik die zin best. De vaagheid van de "ze" (die idd. refereert naar de hand) zou niet mogen. Ook een valabel punt. Nogmaals bedankt.