Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

#50 Heeft de boom een naam?

Pff, ik haat jurken. Mama vindt dat meisjes jurkjes horen te dragen.’ Oh, Sofietje toch, wat zie je er beeldig uit. Een echte dame. ‘ Mag een echte dame niet in een boom klimmen? En daar boven in, op die ene dikke tak naar de wolken staren? Met mevrouw Fladder praten. Rupsje Fifi als grote vlinder zien rond vliegen en naar haar mooie kleuren kijken. Weet je dat paars mijn lievelingskleur is? Oh, weet je wat leuk is? In de grote boom wonen! Elke dag na school omhoog klauteren. Mijn boodschapjes in een mandje zelf omhoog hijsen aan een touwtje. Soms word ik ’s nachts wakker en denk ik echt dat ik in de grote boom zit. Rupsje Fifi, mevrouw Fladder en meneer Paddington zijn er dan allemaal bij. Wat kunnen ze dan druk doen, zeg! Alleen als ik mijn ogen open, lig ik in mijn roze prinsessen bed. Mogen jongens wel in bomen klimmen? Ik weet het niet. Mijn broertje Casper is nog een kleine baby. Dat vind ik maar saai. Ik kan echt niets met hem doen. Mama zegt dat ik geduld moet hebben. Ik kijk naar mijn zwarte lakschoentjes en naar de dikke stam van de boom. Mama, heeft de boom een naam?

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nuha, Sofietje is klein meisje en wijs voor haar leeftijd. Haar belevingswereld goed weergegeven. Fragment mooi afgesloten met haar vraag. toch een paar dingetjes: Vier keer 'pff' - schrap er twee. 'kleine baby' - kleine is overbodig, want baby's zijn...? :) 'Ik kijk naar mijn zwart, gelakte schoentjes' - ik kijk naar mijn zwarte lakschoentjes.

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
@janpmeijers, dank voor het lezen en de feedback. Ik heb het aangepast:) Alleen heel eigenwijs 'kleine baby' laten staan, ik denk namelijk dat kinderen dat ook zeggen. Alhoewel ik het wel met je eens ben. Ben benieuwd hoe anderen erover nadenken.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Een kijkje in het hoofdje van een meisje. Door al de verkleinwoorden een verhaal bij uitstek om aan kinderen voor te lezen. De belevingswereld van het kind in real time weergegeven. Slim kind ook, dat in de vlinder nog de rups herkent. Mag ik het een educatief doordenkertje noemen? Met de nodige verwondering weergegeven. Heb het ergens anders ook nog eens gezegd: ben een beetje jaloers op mensen die zich in de denkwereld van een kind kunnen verplaatsen. Oh ja, haal even die spatie weg bij 'hijsen aan een touwt je', ik blijf er maar een verdwaalde persoonsvorm in zien... . :)

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn dochter vindt haar broertje van anderhalf een hele kleine baby die niets kan. Grappig is dat wij vaak tegen haar zeggen dat haar broertje feitelijk geen baby meer is. Dus zegt dochter nu dat haar broertje een kleine baby is, die feitelijk geen baby meer is. Erg actueel na het lezen van dit verhaal. Ik vind dit een lief verhaaltje. Ook herkenbaar. Graag gelezen.

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn dochters hebben een kleine baby broer; die kan soms op schoot, en verder kun je hem voorzichtig knuffels en kusjes geven. Als hij straks een grote baby is, kan hij echt speeltjes pakken, kiekeboe spelen enz .... dat is voor hun echt een onderscheid (als hij kan lopen en praten "is hij niet echt een baby meer, maar wel nog klein" om de verwarring compleet te maken). Los daarvan denk ik inderdaad dat dit meisje hier 'kleine baby' denkt, juist omdat ze denkt dat hij niets kan - het klein benadrukt waar het probleem zit volgens haar. Verder weer een lief verhaaltje met Fifi en me rouw Fladder. (Ik verbaas me wel over al die meisjes die niet in bomen mogen klimmen hier op het forum. En die geen rokjes willen dragen. Vreemde moeders, vreemde dochters ...)

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je hebt je goed verplaatst in een slim jong meisje dat graag haar lakschoenen zou verruilen voor gympies en in een boom zou willen klimmen. Ik vond de 'wow!' overbodig. Bij het begin van het verhaal was ik in de boom of bij de boom en ineens bleek ik in de slaapkamer te zijn. Bewust zo gedaan?

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Er zijn deze week inderdaad veel meisjes die niet in bomen mogen klimmen. Fijn dat dit meisje dat wel gewoon doet. Lief hoe ze al die diertjes namen geeft. Graag gelezen.

Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank allen voor het lezen en de feedback. Ook super leuk om te lezen welke herinneringen het verhaal oproept bij jullie, heerlijk om te lezen hoe kleine kinderen over hun broertjes en zusjes denken en hoe snel ze woorden/zinnen van ons overnemen. Mooie quote schrijvenmaar: ' vreemde moeders, vreemde dochters.' @Odileschmidt, het wisselen in scenes/ tijd heb ik inderdaad bewust gedaan. Het woordje ' WOW'', ga ik weghalen. Weet ook niet of kleine meisjes dat zeggen.