Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#45 Daantje Muzikaal

Het is zaterdagochtend. Een spannende dag voor Daantje. Zenuwachtig loopt hij op en neer. Hier heeft drie jaar naar toe gewerkt en dag in dag uit geoefend. Twee jaar geleden is hij begonnen met noten leren Iedere week worstelde hij zich door deze saaie lessen. Maar hij hield vol Zijn moeder had hem een instrument beloofd, welke hij zelf mocht uitzoeken. Na de noten, kwam het verdiende instrument en volgden de akkoorden. Blaren op zijn vingers kreeg hij van die snaren. Maar hij bleef oefenen en hield vol. Iedere dag van de week was Daantje aan het spelen. Hij had geen tijd meer voor televisie of vriendjes. Ook computerspelletjes bleven in de kast. Voor hem bestond er alleen nog maar één ding. Zijn akoestische gitaar met stalen snaren. Dus oefende hij eindeloos door. Hij stond er mee op en ging er mee naar bed De pijn in zijn vingers en polsen verbeet hij als een echte muzikant Trouw deed hij eindeloze vingeroefeningen En zette door Ondanks dat hij regelmatig een snaar miste. Hij leek wel een beetje op Rupsje Nooitgenoeg Die wist ook maar niet van ophouden. Toch is er iets moois van gekomen. Daar streefde Daan ook naar. En toen brak de grote dag aan. Met bibberende benen en een kloppend hart stond hij helemaal alleen op het podium. Zijn muziekleraar knikte hem bemoedigend toe. Ook zijn vader en moeder staken hun duimen op en fluisterden ‘je kunt het” Toen hij zijn eerste akkoorden aansloeg, hoorde hij meteen dat het goed zat. Zijn trillende vingers verdwenen en hij toverde de meest waanzinnige riedels uit zijn hand. ‘Wild Theme’ had nog nooit zo mooi en zo zuiver geklonken. Bij de laatste noot was het even stil in de zaal. Toen barste er een oorverdovend applaus los. Zijn eerste gitaarsolo voor een groot publiek was een muzikaal succes. Iedereen was unaniem overtuigd van zijn groot talent. Hij had het echt in zich om een tweede Mark Knopfler te worden. Zijn grootste idool.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een erg mooi verhaal en heel mooi binnen de opdracht geschreven Nicole. Mijn vriend is toevallig een even fervente gitaarspeler en ook een enorme fan van Mark Knopfler (wel even de 'f' niet vergeten he). Zelf ben ik geen specialist maar bij gitaristen lijkt Knopfler inderdaad een groot voorbeeld. Ik heb erg genoten van jouw leuke tekst. typo: televisie ;)

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Nicole, een razend enthousiaste tekst van een vrouw/moeder naar Daantje.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bij zo'n layout ben ik altijd een tijdje bezig om naar de rijm te zoeken. Is een tik van mij hoor. Dat haalde mij wel een beetje uit het verhaal. Dit is iets persoonlijks, ik vond het verhaal zelf erg mooi en goed verzonnen binnen de opdracht.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ rynlandt, blavatski, Mill, janpmeijers, schrijvenmaar bedankt voor de complimenten . Vond het een leuke opdracht. @Angelieke. Dank je wel voor je reactie en ik kan me voorstellen dat je layout een dichtvorm vraagt. Helaas is dat niet mij sterkste kant. Ik had begrepen dag je voor kinderverhalen ook vaak korte zinnen moest gebruiken . Vandaar

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoewel het klopt dat Daantje moet blijven oefenen, vind ik de laatste zin eigenlijk overbodig. Verder is het een mooi kinderverhaal. Dit zou gebruikt moeten worden voor muzikale kinderpropaganda :). Ik hoop dat mijn kinderen straks muziek maken verkiezen boven computerspelletjes.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dit is een stukje dat zo in een kinderboek kan verschijnen. Goed zo van die Daan! Ik wou dat ik ook zo'n doorzettingsvermogen had. Ik vond het ook leuk geschreven, wel stoorde mij de lay-out een beetje, maar dat zal puur een gevoel zijn, want ik kan je niet zeggen waarom.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Johanna je hebt gelijk ik zal die laaste zin er uit halen @lilithx. De layout heb ik zo gedaan omdat ik dacht dar kinderverhalen in korte zinnen geschreven werd. Zal kijken of ik het wat kan aanpassen Beiden bedankt voor jullie reacties

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@johanna je hebt gelijk wat betreft die laatste zin, inmiddels verwijderd @lilithx. Ik heb de layout zo gemaakt omdat ik korte zinnen wilde gebruiken, zal kijken of ik het wat kan aanpassen Beiden bedankt voor het lezen en de reacties