Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# 45 Blosje

Blosje, een bleekroze roosje, zat op een bloedheet balkon echt al een behoorlijk poosje bruin te bakken in de zon Blosje was een dag geleden komen wonen aan de zee omdat ze niet aardig deden in de stad, daar zat ze mee In de stad spraken de muizen haar met Blosje bleekneus aan Van verdriet kreeg ze toen luizen daarom is ze weggegaan ‘Ik kan wel wat zon gebruiken,’ zuchtte ze, ‘ik meen het heus; ’k wil behalve lekker ruiken, ook een minder bleke neus’ Maar de zon brandde toen gaatjes, ’t was ook midden op de dag, in haar tere rozenblaadjes… Gelukkig dat iemand het zag! ‘Wat doet zo’n mooi teer prinsesje op dit bloedhete balkon? Je verschrompelt als een besje! Je moet héél snel uit de zon!’ En toen droeg een sterk bruin takje, Blosje bloosde erg ervan, haar naar een koel rozenbakje Nu is Takje dus haar man Van verliefdheid bleef ze blozen Sindsdien heet ze Blosje Bloos Onlangs unaniem verkozen tot ’s lands mooiste rode roos

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
:) jouw gedichtje laat me glimlachen. Ik vind het heel leuk. Weet het niet helemaal te plaatsen in de opdracht, maar ik lees het nog eens door misschien dat het me dan duidelijker wordt.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Elysevdr, Ik moest ook glimlachen. Een metamorfose: van bleekroze roosje naar 's lands mooiste roos :) Mooi gedicht.

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Elyse, ik werd op slag verliefd op jouw Blosje. Wat een wonderbaarlijke schrijfster ben je. :nod: Ik begrijp niet helemaal waarom je nu wel of niet een hoofdletter aan het begin van de zin zet en ook niet dat je een keer begint met: Ik om twee zinnen eronder met K te beginnen. Het doet er niet toe, het doet geen afbreuk aan jouw vertederende poëzie.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Angelieke: Dankjewel voor je reactie :) Ik wist inderdaad niet of het wel kon, geen rupsje in het verhaal. Maar rupsje nooitgenoeg eet zich door allerlei dingen heen en ontpopt zich uiteindelijk als een prachtige vlinder. Mijn blosje (bleekneus) werkt zich door allerlei ervaringen heen en 'ontvouwt' zich uiteindelijk als 's lands mooiste rode roos... Die link was het in mijn hoofd (en ook hier en daar een 'wijze les' ;) ).

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Janp: Dankjewel, glimlachen maakt me blij... :) @ Mili: Dankjewel Mili, Blosje verdient het. Gepest worden door muizen is niet leuk. Ik begrijp het ook niet helemaal van die hoofdletters en die K's. Mijn schoonmoeder zat me op de hielen. Ik zal proberen teder te blijven en er nog eens even rustig naar kijken (ik heb haar net naar de kapper gestuurd :unibrow: ). @ Richard en Ryn: Dank jullie wel... Ik ben blozend blij dat het zo overgekomen is, ik had zin in een beetje naïeve vrolijkheid! :nod: :) @ Gaya: Wat een leuke feedback ;) Dankjewel! @ Marietje: Dankjewel Marietje, blij dat het je zonnig maakt! ☀️ 8) Geen raadsels dit keer? ;) @ Blavatski: Dankjewel voor je positieve reactie!

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ schrijvenmaar: dankjewel voor je lieve reactie :) @ Cookie: dankjewel, dat was stiekem de bedoeling! Het maakt me vrolijk dat het gelukt is. :) (En welkom hier trouwens :thumbsup: ) @ Maddy: dankjewel, heel lief van jou! :nod:

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
-Maar de zon brandde toen gaatjes- Ik weet niet of ik de enige ben. Maar dat klinkt wel een beetje verontrustend. Blosje en takje beginnen niet echt blanco. Maar hopelijk en vermoedelijk redden ze het samen. Dit is een heel gemoedelijke Elyse versie van een opdracht.

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Ik zal je niet op de regels wijzen. Waarom niet? Omdat ik me er zelf nooit aan houd. Hoewel ik geen verstand van gedichten heb (dat is je waarschijnlijk wel opgevallen) wil ik toch even zeggen dat het me logischer lijkt om alleen met de eerste regel met een hoofdletter te beginnen. Nu is het een beetje om en om. Achter heus zou ik de ; weghalen. Volgens mij kun je ook beter de aanhalingstekens weglaten. Volgens mij, hè? Ik ben dol op luizen en muizen. Dat vond ik heel komisch. Het is inderdaad een lief gedichtje.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Eline, Eva en Anne: namens Blosje en Takje heel hartelijk bedankt! @ Johanna: gaatjes in tere rozenblaadjes zijn ook best verontrustend, maar liefde heelt vele wonden. Blosje en Takje redden het prima samen en hebben inmiddels een hele schare prachtige rozenkindjes. :nod: Gewoon nooit bij de pakken neer zitten en niet midden op de dag in de zon. Dat leren ze hun schatjes. En ook dat je van innerlijke schoonheid mooier wordt dan van uiterlijke schijn ;) Dankjewel voor het lezen en je lieve bezorgdheid! :) @ Tja: dankjewel voor de tips, ik ben niet goed in hoofdletters. Ik heb ze gebruikt waar nieuwe zinnen beginnen, maar in een gedichtje is dat inderdaad niet helemaal fijn, ik zit er ook mee. Net zoals Blosje met haar luizen denk ik.