Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

# - 45 Smakelijke mannen

Elsje groeide op met de verhaaltjes van rupsje Nooitgenoeg. Haar moeder las haar elke avond voor uit het boek met plaatjes en verhalen van de altijd etende rups. De moeder dacht dat het goed was om die verhaaltjes voor het slapengaan te vertellen. Zo zouden de leerzame elementen uit het boek 's nachts door werken in Elsjes slaap. En inderdaad, Elsje wist al op jonge leeftijd de dagen van de week op te noemen, ze kon al snel tot tien tellen en ook alle kleuren wist ze te benoemen. De moeder was trots op haar knappe dochter, maar wilde dat ze nóg knapper werd. Elsje moest de knapste van de kleuterschool en alle daaropvolgende scholen worden. Elsjes moeder las steeds vaker voor. Bij het ontbijt, het aankleden, bij het schommelen in de tuin en tijdens het van en naar school brengen. Rupsje Nooitgenoeg was de hele dag aanwezig. Steeds weer werd het rupsje tijdens het voorlezen in het hoofd van Elsje gezet. Op den duur bleef hij er wonen. Waarom steeds weggaan als hij toch weer opnieuw in haar hoofd terecht kwam. Hij nestelde zich voorgoed in het hoofd van Elsje. Zij werd daardoor superslim, maar gedroeg zich na enige tijd een beetje vreemd. Toen ze in de pubertijd kwam kreeg ze interesse voor het andere geslacht. Als een jongen naar haar keek nam ze hem gretig onder haar hoede. Een intense relatie volgde, maar niet voor lang. Na drie maanden werd de jongen resoluut aan de kant gezet. De jongens volgden elkaar in rap tempo op. Elsje was rupsje Nooitgenoeg helemaal vergeten, maar die woonde nog wel degelijk in haar hoofd. Hij had zich sterk ontwikkeld en kronkelde zich steeds steviger om haar hersens heen. Hij verdrong haar hersens en nam hun plaats in. Hij wás haar hersens. Elsje had de sprong gewaagd en was getrouwd met een keurige advocaat. Een goed uitziende man met aanzien. Op een dag moest hij op zakenreis waarvan hij nooit is teruggekomen. Ook de bankdirecteur, de wiskundeleraar, de beroepsfotograaf, de buurman en de rechercheur met wie ze allemaal getrouwd is geweest verdwenen na enige tijd op raadselachtige wijze. Van geen van hen is ooit iets teruggevonden. Er deden geruchten de ronde. Elsje Nooitgenoeg werd die vreemde dame genoemd. Kwade tongen fluisterden dat Elsje haar mannen had opgegeten.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Angelieke, fijn dat je er weer bent. Elsje, te beginnen met haar absurde moeder, heeft zich een weg door het leven gevreten. Grappig te lezen hoe jij het opgegeven thema hebt uitgewerkt. Een vraatzuchtig Elsrupsje. Een goede chronologie en aangenaam te lezen. Van mij mag de laatste zin weg want je hebt het de lezer al laten begrijpen. En er zijn woorden die je aan elkaar kunt schrijven, zoals doorwerken en terechtkwam. Blijf je weer een tijdje? :)

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi verhaal en een bijzondere uitwerking van het thema, Angelieke. Het is een mooi idee om te laten zien dat de overdreven verwachtingen van de moeder naar haar kleuter uiteindelijk resulteert in iets dat veel minder fraai is. Knap gedaan!

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Angelieke, leuk uitgewerkt. Eerst die verhaaltjes die zich stapelen, daarna die moeder die overdrijft, en dan al die mannen. het is niet bedoeld voor kinderen, misschien alleen voor boven de achttien. Ik vind het heel leuk. groetjes, Eva van Baar www.evavanbaar.nl

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ JanP- Ja, goed geteld. Zelfs de rechercheur die de zaak moest onderzoeken is voor haar gezwicht. Hij is met haar getrouwd en na enige tijd verdwenen. @ Mili - Lief dat je gemerkt hebt dat ik even "weg" was. Ik blijf nu weer hoor. Je hebt gelijk met die woorden die ik los heb geschreven. Daar kan ik echt stomme fouten mee maken. Dank je voor je reactie. @ W Rynlandt - Dank je wel voor je mooie commentaar! @ Eva - Nee, het is geen verhaal voor kleine kindjes, maar daar kan ik niet zoveel voor verzinnen. Vandaar dit verhaaltje. Ik ben blij dat je het leuk vindt. @ Schrijvenmaar - Ze is letterlijk geïndoctrineerd door haar moeder met de rups. Best eng want ik denk dat het in werkelijkheid ook voorkomt. Bedankt voor het lezen. @ Maddbrug - Dank je wel voor je mooie commentaar!!

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Met veel humor geschreven! Ik dacht eerst dat er letterlijk een vlinder uit haar hoofd zou komen. Het verhaal dat volgde was nog verrassender. Voor mij zou het verhaal wel af zijn na de zin "Van geen van hen is ooit iets teruggevonden."

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Angelieke Het verhaal bekoort me niet zo, maar dat is persoonlijk. Schrijftechnisch zie ik vooral een probleem met het vertelperspectief.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Eline 77 - In de eerste instantie was het de bedoeling om een vlinder te laten meespelen in het verhaal, maar tijdens het schrijven liep het anders. Het verhaal zou inderdaad kunnen stoppen na die zin. Bedankt voor het lezen! @ Leonardo - Kan je mij uitleggen wat je niet goed vindt aan het vertelperspectief?

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Leonardo - Kan je mij uitleggen wat je niet goed vindt aan het vertelperspectief?
Het vertelperspectief zwabbert. Het ene moment kruip je in het hoofd van de moeder en het andere moment in het hoofd van Elsje.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Je geeft een sprookjesachtige bizarre twist aan je verhaaltje. Daar hou ik van. Erg origineel. Niet de geniale dochter die moeder voor ogen had helaas.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Kannibalen Elsje :). Ik had het niet zien aankomen. Klompjes in het vuur en bakken maar. Hoop voor haar dat die exen wel lekkere hapjes waren. Als amateur in alles heb ik natuurlijk geen enkele kennis over vertelperspectief. Maar ik vind dit een prettig leesbaar verhaal. Leuk dat je er weer even bent. Hoe is Spanje nu?

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Leonardo - Ik zal eens kijken wat je precies bedoelt. Bedankt voor je uitleg. @ Nicole - Dank je wel voor het lezen en je reactie. @ Nyceway - Dank je wel voor je aardige reactie @ Johanna - Ik ben blij dat het toch goed leesbaar was. Spanje is geweldig. Hoewel echt een heel ander land met gekke regeltjes of juist helemaal geen regeltjes. Ik ga een boek schrijven over onze ervaringen en emigratie. In september ben ik weer even in Nederland voor de presentatie van mijn andere boek. Verder schrijf ik gewoon vanuit Spanje met veel plezier verder, ook aan de weekopdrachten. Bedankt voor je belangstelling en nu weer snel :ontopic:

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een leuk verhaal, Angelieke. Origineel. Het zal je maar overkomen dat je vrouw je opeet omdat haar moeder een rups in haar hoofd heeft gepland. Hoe kom je erop?

Lid sinds

8 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk dat je weer meedoet! :) Een originele invulling, zoals gezegd een goede opbouw. 'Carolientje wil een man' van Willeke Alberti zat in mijn hoofd toen ik je verhaal las! :thumbsup:

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Angelieke, Ik ben er wel benieuwd naar, die Spaanse avonturen. Laat je tzt horen hoe we jouw boek kunnen aanschaffen?

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Marietje - :) Ja bedankt, nu krijg ik dat liedje niet meer uit mijn hoofd. Dank je wel voor je compliment en de muzikale omlijsting. Enne, ik vind het ook leuk om weer mee te doen. @ Johanna - Zodra het van de uitgever mag zal ik hier zeker een boekpresentatie houden. Vind ik veel te leuk! @ Lilithx - Ja, wel een beetje griezelig.