Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#44 Groeipijnen

Groei, bloei en een rijke oogst. Vage bewoordingen om iets moois aan te geven. Of toch om iets te verbloemen? Langzaam uitsprekend met een rollende ‘ r’ klinkt het woord ‘ Ver-bloemen’ prachtig. Wat kan een mens veel verbloemen. Het maakt het leven draaglijk. Leefbaar. Tegelijkertijd hangt er een zweem van melancholie rondom het woord. Weemoed naar wat had kunnen zijn. Tja, wat een zwaarte op een ieders schouders. Het overal en altijd denken aan wat had kunnen zijn. De ‘what ifs’, de ‘wat als’ in ons leven. Bij voorbaat een doodlopend pad. En toch slaan we zo vaak dat weggetje in. Opzoek naar groei, bloei en een rijke oogst.

Lid sinds

8 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nuha, Welkom hier. Wat een mooie mijmering. Het woord 'verbloemen' had bij mij vooral een beetje negatieve connotatie. Door jouw prachtige stukje is het alsof je de schaduwkant van het woord plots naar het zonlicht hebt gedraaid. Ik zie het nu helemaal anders. Heel fijn. Bedankt.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@WRynlandt, dank je! Ook voor jouw mooie feedback. Fijn om te lezen dat je door mijn mijmering een andere beleving hebt gekregen bij het woord verbloemen. Prachtig verwoord trouwens ( ' alsof je de schaduwkant van het woord plots naar het zonlicht hebt gedraaid', prachtige zin).

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nuha, verbloemen, dat is inderdaad een mooi woord en je kunt er meerdere betekenissen in zien. Een fraaie overpeinzing is dit stukje.

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een klein mini-essay, die ik graag wat langer had gehad. Welkom op het forum, Nuha. Hoewel je grote woorden gebruikt, maak je het kleiner. Het kan met zulke vage woorden al gauw te vaag worden. Niet concreet, gedetailleerd genoeg. Ga je volgende keer een verhaal proberen, al dan niet met een personage? Ik ben benieuwd...

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank @janpmeijers, @Mili en @Johanna B. @ Schrijfcoach Odile, dank voor jouw feedback. Ik ga de volgende keer zeker weer een verhaal proberen:)

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom op het forum :). Inderdaad een fijne overpeinzing. Ik kijk uit naar jou stukje van deze week.