Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Opdracht#37.

Ze had een what's app ontvangen van oma. Of ze even naar de coffeeshop wilde gaan. Roodkap wist dat haar oma niet zonder kon, tenslotte was ze een oude Woodstock hippie. Samen met oma rookte ze iedere week een jointje. 'Ik ga oma een joint brengen,' riep ze tegen haar moeder maar die zat net in een Osho-meditatie. Ze reed snel door het rode licht. De coffeeshop was vlakbij. Sjon wist dat ze voor haar oma haalde. 'Pas op voor de wolf,' riep hij nog, 'hij dealt nog steeds dat foute spul'. Ze fietste door het bos, oma woonde aan het einde van het weggetje. In haar tuin groeide deze zomer geweldige wiet, oma had een cursus “wiet kweken voor eigen gebruik” gevolgd. De planten waren best groot geworden. Oma was inmiddels door haar voorraad heen, dat wist Roodkap, dat had ze vorige week al gezegd. Ze zag hem lopen, midden op de weg. 'Hallo Wolf, alles goed,' riep ze van verre en stak haar hand op. 'Ik was net bij je oma, haha!' Ze kende die gemene rotlach, ze wist genoeg. Vloekend reed ze hem voorbij. Ze smeet haar fiets neer en zag oma liggen, in katzwijm. 'Oma, verdomme ik kwam toch!' gilde ze. Ze belde de Jager, oma 's huisarts. Oma's ogen tolden in haar kop. Op haar schoot lag het dikke boek van de gebroeders Grimm, op de grond het pitriete mandje vol met wiet van Wolf. Roodkap huilde.

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Schitterend vervolg Maddbrug, Met relativerende humor geschreven maar ook niet zo onschuldig als het lijkt. De urgentie die door het hele stukje spookt laat vermoeden dat oma behoorlijk aan de drugs is en maakt het stukje ook wel spannend. Hoewel Roodkapje met bekwame spoed het rode licht negeert (alleen Roodkapje mag dat natuurlijk) komt ze toch te laat... En een mooi open einde. Er kan echt nog heel veel gaan gebeuren. Oh ja... en vloeken doet ze tussendoor ook nog... Roodkapje is best een heftige dame in jouw verhaal. Heel leuk dat je haar zo eigentijds oppoetst.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuke invulling, een klein dingetje: misschien iets meer show en do not tell. bijvoorbeeld:' Kijk uit voor de wolf' en daarna leg je uit wie de wolf is en dat hij slechte wiet levert. Dat had makkelijk in een dialoog verwerkt kunnen worden, zodat je de uitleg niet nodig hebt. Begrijp je wat ik bedoel?

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk verhaal zo. Onze sprookjes worden allemaal wat levendiger en wat moderner ook dan het origineel.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Madd, ik zeg nu kortweg wap i.p.v. what's app. Dan wordt het: 'Hé, zag je mijn wap nog' of 'ik ontving zo'n enig wapje van jou.' :) En weer weet je je fiets kwijt. Als een razende ga je met je geliefde voertuig door je verhaaltjes. Het vloeken van Roodkapje, de cursus 'hoe kweek ik zelf wiet', 'oma, verdomme, ik kwam toch' vind ik supertrouvailles . Wat is je beoogde karaktereigenschap eigenlijk? Assertiviteit?

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Begrijp ik het nu goed? Heeft oma de pijp aan Maarten gegeven? Dat vind ik behoorlijk verdrietig. Ik was al weleens geconfronteerd met biodanza. Een soort van groeps-Osho meditatie, erg wonderlijk. Jouw Roodkapje komt uit een bijzondere familie. Kunnen we oma misschien weer tot leven wekken? Mooi verhaal, graag gelezen.

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Petra, ja, een eigentijds sprookje. Dank je. @ Mili, kan ook wapje, meestal heb ik het over een app-je. En ja, de fiets hoort bij haar, is ze snel waar ze wil zijn. Ik dacht aan behulpzaam, zorgzaam, sociaal, iets in sector. Dank je !

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ja, dat haalde ik er ook uit, een behulpzame Roodkapje. :nod: Zeker voor haar geliefde Oma. Het verhaal loopt lekker! :thumbsup: Oma haar ogen tollen nog dus ik heb hoop! ;)

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
De wereld om roodkapje heen lijkt behoorlijk losgeslagen. Zij is daarentegen zorgzaam, wil graag geloven in het goede. Grappig, een 'bravere' generatie na de hippies.

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
Onze sprookjes worden niet alleen levendiger en moderner, Petra, maar ook gemener. Erg leuk verhaal, Maddbrug. Wat zijn er toch slechte wolven.

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Marietje, een klein overdosisje misschien. het komt weer goed met oma, denk ik. @Mevrouw van Balen, veel zaken slaan soms een generatie over. Ik denk dat het hier het geval is. @Tja, een wolf is niet te vertrouwen, toen niet en nu niet.