Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #36 - Roodkapje

Niets. Dat is raar, ze meende toch echt iets te horen. Nou ja, misschien een eekhoorn in een boom of zo. Het valt haar wel op dat het inmiddels alweer een stuk donkerder is geworden. Ze moet nu toch vaart maken, want in het donker kan ze vast de weg niet— “KRAAAAK!” Dit keer kwam het van rechts. Het was beslist geen eekhoorn, maar wat het wel was? Veel groter in ieder geval. Met kordate passen beende Roodkapje verder naar het huis van Grootmoeder. Ze was nog geen kilometer verder toen ze in de verte licht tussen de bomen zag. Het was nu al bijna helemaal donker en het moesten dus echt hele felle lampen zijn. Ze moest echt snel doorlopen naar Grootmoeder maar ze was wel heel erg nieuwsgierig wat er daar aan de hand was. Terwijl ze stond te twijfelen wat te doen, klonk er opnieuw een luid gekraak. Het kwam uit de richting van het licht. Ze zouden toch niet..

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ga nog even twee andere verhalen van je lezen en daarna ga ik proberen je schrijfstijl te bespreken. Over dit stukje heb ik niet zoveel te zeggen eigenlijk. Het enige wat me opviel was dat ik ergens de emotie mistte van Roodkapje. Ze is nieuwsgierig, maar dat zou me nooit duidelijk geworden zijn als het niet letterlijk in de tekst stond.

Lid sinds

7 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
bartsnel, er gebeurt niets - toch wil ik doorlezen. Mijn conclusie is dat je fijne schrijfstijl hebt. Nootje: je schakelt wel naar vt, maar ja het is ook een kladje. :)

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bartsnel ik heb nog eens gelezen: wekelijkse schrijfopdracht 34, 24 en schrijf waar je bang voor bent: leegte Je maakt je karakters levend door hen bepaalde eigenschappen toe te schrijven, die je meestal op een ludieke en originele manier in je tekst verwerkt (stem waar Darth Vader jaloers op zou zijn en tweehonderd kilo lillend levensgenot). Je schrijft ook altijd in klare taal. Je gebruikt geen te simpele woordenschat of zinsbouw, maar je zorgt er wel voor dat je tekst, je verhaal en je zinnen steeds begrijpbaar blijven.

Lid sinds

7 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
@Bart, jouw Roodkapje is zintuiglijk onwijs veel bezig met de vallende donkerte en dan met gekraak. Je laatste zin is knap suggestief: 'ze zouden toch niet ...' Wie doet wat daar? Verlos me. Jouw stijl van schrijven proberen te plaatsen is lastig en m.i. pretentieus. Ik weet dat ik altijd naar je stukjes uitkijk omdat ik je wil lezen. Steekwoorden voor mij zijn: doordacht - je doet aan vooronderzoek -, mensliefhebbend, scherp, soms ironisch en waar je mij absoluut op het verkeerde been zet is dat je hp's netjes zouden zijn. Op de een of andere manier geloof ik dit niet hoewel jij het tegendeel beweert. Ook bouw je de nodige verrassingen in je tekst die je niet altijd ziet aankomen. Tenminste, ik als blond wicht niet. Interessant, uitkijkwaardig? Het zijn maar facetten; hetgeen telt is dat ik je wil lezen.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bart, Je hebt je mooi uit de slag getrokken... maar een sprookje in vijf minuten was voor jou geen cadeau denk ik. De echte kenmerken waarvoor ik jouw schrijven erg waardeer komen in dit stukje niet heel duidelijk naar de oppervlakte. Ik geniet namelijk altijd bijzonder van jouw stukjes die drijven op een culturele backround en die altijd gesitueerd worden in een mooie setting of zich afspelen op een interessante locatie. Je geeft altijd een stukje intellectuele meerwaarde aan je verhalen zonder dat je belerend bent. Je kan bijvoorbeeld prachtig schrijven met schilderkunst als inspiratiebron. Je hebt een grote bagage en dat typeert je schrijven. Ik vind het altijd heel erg aangenaam om je te lezen en natuurlijk is het technisch ook altijd in orde, je zinnen lopen vlot en heel natuurlijk. Je andere kwaliteiten worden door Mili goed omschreven. Je zoekt inderdaad ook altijd naar een interessante wending, een verrassende invalshoek enz...

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oma met de wolf? Gatverdamme! Dat is verboden. Laat Roodkapje maar de politie bellen. Ik denk dat ik jouw een schrijfstijl met name verrassend is. Bijna altijd eindigt het in iets wat niet voor de hand ligt. Overigens is de lading van jouw schrijfstijl al gedekt door Mili en Ryn. Ik ben te laat. Mmm... Ik ga toch nog wat toevoegen. Ik weet eigenlijk niet of het hierboven al genoemd was. Je bent ook verdomde grappig. De ene keer heel subtiel en soms heel duidelijk recht in het gezicht grappig. Dat waardeer ik altijd.

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik loop hier met een hoofd vol snot door mijn huis en steeds wordt mijn aandacht getrokken door beweging in mijn ooghoeken. Blijkt dat ik steeds weer net naast mijn schoenen loop. Nee, dit is niet mijn ding. Geef me de tijd en ik tover Blootkapje om tot een prachtige prinses die duizend tellen snurkt omdat ze in een pompoen beet die in een koets was veranderd, die werd voortgetrokken door zeven geitjes in glazen muiltjes en eenmaal wakker gebeft door de schone kikker beefde ze nog lang en gelukkig. Maar die tijd had ik niet. Misschien maar goed ook.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@bartsnel, Ik heb niet veel van je stukjes gelezen, maar dit stukje straalt voor mij niet de kwaliteit uit die ik van je gewend bent. Dat lijkt geen compliment - in de regels staat dat je alleen positief mag reageren - maar is dat natuurlijk wel. Verder valt me niet echt wat op.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik lees Bartsnel eerst vlug, grapje, maar ik lees je altijd met veel plezier. Omdat het treffende teksten zijn, met een schwung, met een verrassing. En met humor, en dat is een kunst.

Lid sinds

7 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Je schrijft inderdaad niet veel in dit stukje, maar ik wil wel doorlezen. Ik wil namelijk weten wat daar aan de hand is, wat ze aantreft, wat ze daarvan vindt. Je schrijfstijl vind ik ook moeilijk te omschrijven. Als ik naar dit stukje kijk dan zie ik dat je zinnen heel gemakkelijk te begrijpen zijn. Je schrijft heel duidelijk en het leest vlot. Dat vind ik erg fijn aan jou stukjes. Ook vind ik het mooi dat je altijd veel research doet voor je verhalen, waardoor de feiten kloppen.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Niet veel aan toe te voegen aan bovenstaand. Ik durf ook toe te geven dat ik je verhalen soms meerdere malen moet lezen, heb het idee dat dat ook je opzet is. De gedachte van : Geef niet meteen als prijs, de openbaring komt later.

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Geef me de tijd en ik tover Blootkapje om tot een prachtige prinses die duizend tellen snurkt omdat ze in een pompoen beet die in een koets was veranderd, die werd voortgetrokken door zeven geitjes in glazen muiltjes en eenmaal wakker gebeft door de schone kikker beefde ze nog lang en gelukkig.
:eek: Pardon!? :lol: Dit is typisch jij! :D Jij verbaasd mij regelmatig met jouw invullingen. Altijd duidelijk geschreven en vlotlezend. De inhoud zeer variërend. Levenswijsheid en humor vind ik vaak terug in jouw teksten. Hedendaagse fantasie. Jij schrijft met veel plezier en weloverwogen. :thumbsup:

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik geef deze opdracht al jaren, maar dit is de eerste (en naar ik hoop enige) keer dat ik spijt heb van mijn vijf minuten en met plezier een uitzondering zou maken. Want ik lees je teksten altijd met plezier en blijkbaar ben jij een schrijver die na moet denken, de tijd nodig heeft, die voorwerk doet. Ik gun het je van harte. Want je orginaliteit komt nu niet naar voren. dat spijt me.Met mijn welgemeende excuses dus, ik had je graag een kadootje gegund. Wat ik me herinner: je schrijft weloverwogen, zorgvuldig, mooie opbouw, origineel, liefdevol, met liefde voor taal, voor het verhaal en voor de plot. Met aandacht voor de opbouw.

Lid sinds

7 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo Bart, Ik vind het, met name bij jou, jammer dat je maar 5 minuten had om je verhaal te vertellen, want er zat spanning in en ik had graag willen weten wie er bezig waren en wat ze wilden doen. Maar ja de tijd was om, helaas. Knap dat je helemaal geen taal- en schrijffouten hebt gemaakt en het is prettig leesbaar gebleven.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bart, ik vind dat je stukje hier niet overal op de juiste waarde wordt geschat. Het is geen eindproduct. De opdracht was toch om zonder na te denken de gegeven regels te vervolgen. Dat heb je duidelijk gedaan. Daar hoeft geen verhaal uit te volgen dat je waard vind om geplaatst te worden. Ik zie er meer een gedachtengang in hoe een verhaal bij jou gestalte kan krijgen, het registreert jouw opborrelende fantasie. En wat er uiteindelijk in jouw echte verhalen verschijnt zie ik wel terug in bovenstaand vijf-minuten-klad-verhaaltje: de zorgvuldige opbouw, met kleine stapjes en oog voor detail leid je de lezer door je verhaal. Je humor zit er nu nog niet in, maar getuige jouw commentaar in #7 zat die er geheid aan te komen. Aan deze kant wordt ook vaak geschuddebuikt. Ik lees je graag.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ben nu ook wel heel erg nieuwsgierig wat er daar aan de hand was. Dat zegt toch iets over de kwaliteit van schrijven, lijkt mij. Zelf heb ik binnen vijf minuten aan niets anders dan het gewone sprookje kunnen denken - terwijl ik in de tijd dat mij sprookjes verteld werden toch al te horen kreeg dat ik zo'n vreselijke dromer was, en altijd alles met mijn eigen fantasie kleurde ... Vind dit dus nog best origineel. Toen je ineens de dronken puber opvoerde heb ik al geschreven, hoe ik gewend was om jouw stukjes te lachen. Humor is dus zeker een kenmerk, maar geen must voor jou om lezenswaardig te zijn. Je schrijft verzorgd en interessant, met sterke plots en twists.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik krijg gelijk het beeld van een regenwoud dat met de grond gelijk wordt gemaakt... Woonde oma stiekem toch in een regenwoud en niet in een Europees woud : P Leuk hoe je het sprookje op een andere manier dan het origineel verder schrijft.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bart, je hebt je prima aan de opdracht gehouden! 5 min. is 5 min. Je hebt geschreven ook al wist je dat dit niet jouw ding zou zijn. Je probeert spanning op te voeren en gaat vrolijk uitkijken naar #37. We wachten af wat je daar weer voor zinnen tevoorschijn gaat toveren ...