#33 Surprise Surprise!

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#33 Surprise Surprise!

. ~Sint moet eerst nog ff naar een ander adresje, maar over een uurtje komt hij langs bij jou om te checken hoe stout jij bent.. ;) ~ Jaap, mijn lief-sinds-drie-weken, speelt vanavond Sinterklaas bij zijn familie, voor zijn neefjes. Ik smelt als ik zijn sms’je lees. Ik voel me ineens ondeugend. ~ Laat uw paard maar buiten staan, en hou uw sintenpak maar aan! ~ Instrueer ik hem. Ik leg zijn cadeautje op het kussen in mijn zojuist verschoonde bed, en neem nog even snel een douche. Net als ik klaar ben met optutten wordt er hard op de voordeur gebonsd. Van schrik schiet ik bijna uit met mijn lippenstift, en glimlach. Hij speelt mee! Ik werp een laatste blik in de spiegel en knoop mijn zwartsatijnen kamerjasje dicht. Op blote voeten loop ik naar de voordeur. ‘Sinterklaas!’ Zijn outfit, geweldig. En die bril! Hij is amper herkenbaar. Wat lijkt hij groot met die mijter op zijn hoofd. ‘Dag Carolien,’ zegt hij met verdraaide stem. En dan, met een blik op mijn satijnen niemendalletje: ‘Sint komt geloof ik wat ongelegen’. ‘Ik kom net uit bad Sinterklaas, maar kom binnen!’ Ik trek hem aan zijn rode mouw mee de kamer in en duw hem resoluut in een stoel. ‘Maar…’ zijn stem klinkt nu een beetje schor, hij speelt zijn rol met verve, mijn stoute Sint. ‘Ik kwam eigenlijk alleen even wat lekkers langsbre...’ ‘Ja ja, ssssst.. .’ Ik buk me naar hem toe en leg even streng mijn vinger op zijn wit-bebaarde mond. Langzaam knoop ik dan mijn zwarte badjasje open en laat die nonchalant op de grond glijden, terwijl ik in mijn vuurrode Christien le Duc-setje mijn heupen voor hem ronddraai. ‘Zal ik even op schoot komen zitten, Sinterklaas?’ vraag ik met overdreven kleine-meisjesstem. Zijn ogen worden groot achter de brillenglazen. ‘Eh…. Carolien’, Sinterklaas rukt zijn baard en mijter van zijn hoofd. Die bril, die stem, tergend langzaam dringt het besef door… Dit is mijn overbuurman Kees. ‘Carolien, ik… eh… kwam terug van een sintklus. Ik zag licht bij je branden dus ik dacht… eh… verrassing…’

Lid sinds

8 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Hahaha geweldig, je overbuurman ontneemt zichzelf de surprise van zijn leven, dat sintje zal zich nog wel eens achter zijn mijter krabben. Ik was echter niet verrast, je verklapt aan het begin al een beetje de clou, maar niettemin een heel leuk verhaal

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
:) :unibrow: Geweldig! Hopelijk is Kees de overbuurman een beetje te verhapstukken, anders is het helemaal een beschamende toestand. Voor Kees was het natuurlijk een mooi feestje zo. Kwam intussen haar Sinterklaasje ook nog binnen? Geweldig!

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Fantastisch! :D Ik was juist heel erg benieuwd wie het dan wel zou zijn! Vlot geschreven en zeer beeldend. Ik zag de verbouwereerde Sint al zitten. :thumbsup:

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag Fatamorgana, Helemaal top. Tot in het detail perfect. Met veel genot :rolleyes: gelezen en herlezen.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@ Lilithx: Dank je! @ Dana en Siv: Thanx en jammer dat jullie de clou al zo snel doorhadden! Was een lastige om die echt goed te verbergen omdat ik, in de weinige beschikbare woorden, toch ook een aantal hints wilde stoppen. @ Johanna: de buurman was niet echt een lekker ding. Dus voordat de echte sint kwam was voor Carolien de lol er al wel danig van af... ik weet niet of ze het haar nieuwe liefde überhaupt heeft durven vertellen... @ Marietje: dank je! @ Woodpecker: Dank. Het genot was vrees ik van korte duur...

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb het hele stukje door zitten gniffelen. Wat een humor. Lekker vlot geschreven. Die buurman had de avond van zijn leven kunnen hebben als hij zijn baard niet had afgerukt. Ha, ha.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heel leuke plot en lekker geschreven. Dat je hem van verre voelt aankomen is juist leuk, dan kan je al tijdens het lezen volop genieten van wat komen gaat. Erg genoten dus van je 'stoute' verhaaltje.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Was Kees nou maar in karakter gebleven Dan had hij nog wat kunnen beleven Nu wordt hij blij gemaakt met een dooie mus Met schaamte naar huis gaan dus Lekker en vlot gedaan Nu kunnen we er weer tegenaan

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Fata. Ik wist wat er komen ging en toch bleef ik lezen, lezen, lezen! Ik vergat dat ik het moest PL. Leuke details die de scène beeldend maken en desondanks geen regie vormen. Heel goed! Ik ben onder de indruk en dat ben ik niet gauw.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Fata! Deze schalkse en snaakse kant kende ik nog niet van je. Verrassend om diverse genres van iemand te ontdekken. Het is je al gezegd. Een beeldend of beeldig? schrijven met een overvloed aan details.

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dank je wel Hemelgeest en Maddbrug! @ Maddbrug: ja, je kan hem bijna niet NIET voelen aankomen. Het is daardoor ook meer een soort van klucht geworden. Maar fijn dat je het toch uit wilde lezen want dat is natuurlijk de bedoeling :nod:

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Een thema dat heel er hot is, mistaken identity, komt in dit verhaal tot leven. inderdaad een heerlijke klucht op het heerlijke avondje. Of dit nog aan 'worstelen met een surprise' voldoet? Ik ben niet streng. Deze scène heeft immers genoeg conflict. Goed verhaal!

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Plezierig geschreven, heel ondeugend verhaaltje. Het is beslist geen fatamorgana geweest voor die stomme Kees. Ik zou hem zo voor zijn kop willen slaan dat hij die baard en bril zo snel van zijn gezicht aftrok. De oen. Ik heb wel zitten gniffelen. :thumbsup:

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Fatamorgana, Heel soepel geschreven, de personages handelen steeds, er is geen stilstand en daardoor leest het prettig. Goed gedaan.