het geheim #29 Kiespijn (Katinka, deel 5)

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

het geheim #29 Kiespijn (Katinka, deel 5)

'Bijna vier uur,' zegt Katinka. 'Tijd voor de sportschool.' Soepel springt ze uit de twijfelaar en schiet in een trainingsbroek. 'Zal ik je even brengen?' Ze schudt van nee. Onze voetstappen galmen door het trappenhuis. Uit de berging haalt ze een knalrode racefiets. 'Past wel bij me, of niet soms?' 'Ja, mooi slank.' Ze glimlacht en geeft me een klapzoen op mijn mond. Ik kijk haar na. Seks met Katinka, hoe anders dan met Marieke – onder het dekbed, in het donker. Vanuit haar slaapkamer leek de knik van de Erasmusbrug scherper. Met een ruk trek ik het portier dicht. Voor de kerst kocht ik bij Hunkemoller een satijnen nachthemd met van de smalle schouderbandjes. Marieke bloosde toen ze het pakje had opengemaakt. 'Wat een zachte stof,' zei ze. Ik fantaseerde hoe het hemd over haar billen viel en hoe ik haar borsten zou strelen, met het satijn tussen haar huid en mijn vingers. Ze heeft het nog nooit aangehad. Op de Coolsingel rem ik abrupt voor een zebrapad. Een voetganger steekt zijn middelvinger op. Blijf je bij me, vroeg ze. Ik heb ja gezegd. Ik heb gekozen. Sorry, Marieke. Ik klem mijn handen om het stuur en rijd door naar Hillegersberg. Ik zie Katinka voor me: naakt in de twijfelaar voor het raam en in trainingsbroek op het smalle zadel van de racefiets. Marieke staat te strijken, ze draait zich om: we geven elkaar een kus – zoals altijd. 'Hoi, wat ben je vroeg. Is er iets?' In haar rechterhand houdt ze de strijkbout vast, met haar linker streelt ze even mijn wang. Haar ogen herhalen de vraag: helder lichtbruin – zacht en lief. Te lief. Met een houten spatel rol ik de krieltjes net zolang tot ze egaal bruin zijn. Zo heeft Marieke ze het liefst. De zalmmoten met huid zijn bijna goed. Ik roer nog een keer in de romige citroensaus. Ze legt haar vork neer, eet haar mond leeg. 'Dat je zomaar tussendoor kon, ze werken toch op afspraak?' 'Ja, ik moest de assistente echt overtuigen.' 'Trouwens, ik dacht dat al je verstandskiezen al getrokken waren?' Ik leg mijn hand tegen mijn wang. 'Nee, er zat er nog één. Linksboven.' Deel 1 http://www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/… Deel 2 http://www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/… Deel 3 http://www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/… Deel 4 http://www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/…

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Wat moet ik erover zeggen? Soms lees ik weleens van die lange commentaren of beschouwingen over een verhaal. Maar dat heb ik eigenlijk nooit met verhalen van jou. Net las ik in proeflezen een verhaal van jou, ook al zo fijn om te lezen (De Spoorbrug). Een mooie Katinka-episode. Wat mij betreft kan ze nog een hele tijd mee. Ik ben benieuwd of hij Marieke ooit gaat verlaten.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oei, oei, moet ik tegen deze grootmeester gaan zeggen wat ik niet echt logisch vind? Deze overgangen: [Vanuit haar slaapkamer leek de knik van de Erasmusbrug scherper. Met een ruk trek ik het portier dicht.] om dan te vervolgen met: [Voor de kerst kocht ik bij ...] In de derde alinea ga je heen en weer tussen Katinka en Marieke. Een voor mij wat onrustige passage. Vermeld je dat Katinka's twijfelaar voor het raam staat omdat je anders de Erasmusbrug niet zou kunnen zien? Is de leugen van het trekken van de verstandskies een metafoor voor het opbreken van de meer verstandelijke relatie met Marieke? Dan zal hij toch iets moeten gaan zeggen anders houdt hij geen kies meer over. Ik vermoed dat dit voor het vervolg is. En weet je wat een beetje wrikt voor mij - en dan houd ik echt op ;-) - dat hp puur en alleen voor de seks gaat met Katinka. Versus Marieke met zalm, strijkbout, krieltjes en saus.

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoi Jan, Goed geschreven stuk, maar ik deel Mili's twijfels bij de hele verhaallijn. Het lijkt allemaal wat al te lichtvoetig, te weinig gemotiveerd. Ook ik vind het heen en weer schieten wat ongemakkelijk lezen. Even het fileermes.
Seks met Katinka, hoe anders dan met Marieke – onder het dekbed, in het donker.
Hier is het onduidelijk wie de vrouw onder het dekbed is. Ik neem aan dat je Marieke bedoelt.
Blijf je bij me, vroeg ze. Ik heb ja gezegd. Ik heb gekozen. Sorry, Marieke.
Ook dit vind ik ambigu. 'Blijf je bij me', ik kan niet met zekerheid vaststellen welke vrouw dit aan de hp heeft gevraagd. 'Ik heb gekozen.' Voor wie dan? Als dit het moment is dat hp voor Katinka kiest (en dat moet haast wel gezien dat 'Sorry, Marieke.'), dan zou je hier veel meer gewicht aan moeten geven, naar mijn smaak. Edit: OK, het staat cursief, maar het is wat mij betreft te vaag en te kort.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mili,
En weet je wat een beetje wrikt voor mij - en dan houd ik echt op ;-) - dat hp puur en alleen voor de seks gaat met Katinka. Versus Marieke met zalm, strijkbout, krieltjes en saus.
Het is de hp die kookt. ;)
Vermeld je dat Katinka's twijfelaar voor het raam staat omdat je anders de Erasmusbrug niet zou kunnen zien?
Ja, inderdaad. Bedankt voor je scherpe reactie!

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ostinato,
Hier is het onduidelijk wie de vrouw onder het dekbed is. Ik neem aan dat je Marieke bedoelt.
Ja, het is Marieke. De gedachten van hp gieren als het verkeer. En over het:' blijf je bij me': Wie dat zegt blijkt uit een vorig deel. Misschien moet ik geen vervolgverhaaltjes meer schrijven :) Dank voor je feedback!

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Weer een weerwoord. [Citaat: En weet je wat een beetje wrikt voor mij - en dan houd ik echt op ;-) - dat hp puur en alleen voor de seks gaat met Katinka. Versus Marieke met zalm, strijkbout, krieltjes en saus. Het is de hp die kookt.] Ik las dat de hp kookt. Wie heeft de boodschappen gedaan? Noch de hp en nog minder Katinka toch? En Marieke strijkt in de tussentijd. Pffff.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag janp, Ik vind dit vervolg een brug te ver.
Blijf je bij me, vroeg ze. Ik heb ja gezegd. Ik heb gekozen. Sorry, Marieke.
Vanaf die zin, gedachte, raak ik de draad kwijt. Daarna terug bij Marieke en een verzonnen tandartsbezoek dat ik niet kan plaatsen.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hey Jan P, Het verhaal blijft boeien. Als je niet gaat ophouden, ga ik zelf nog achter Katinka aan :) Wat je HP betreft... die speelt toch met vuur hoor. Als ik mijn vrouw attendeer op een mooie dame, zegt ze altijd: 'komt die je strijk doen denk je?' en dan ga ik toch even nadenkend op mijn verstandskiezen kauwen, als je snapt wat ik bedoel. Weer heel graag gelezen.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mooi vervolg alleen mis ik het geheim dat prijs gegeven moet worden in de laatste zin zoals de opdracht is.(dat hij nog een verstandskies heeft?) Als vervolgverhaal vind ik het een spannend boek worden, als verhaal voor deze opdracht vind ik het wat minder (sorry).

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Heerlijk om ook deze opdracht in te kunnen invullen met dit thema en deze personages! :) Ik kan dit verhaal volledig volgen. Ook de handelingen. De HP heeft toegegeven aan zijn verboden verlangen, is verschrikkelijk vreemdgegaan maar ik voel zijn twijfel. Hij zou het liefst willen dat Marieke de passie van Katinka had. Voor mij is het duidelijk dat de verzonnen tandarts afspraak de smoes is zodat hij bij Katinka kon zijn. Ik zie de Erasmusbrug als een symbool voor de verhouding: de HP bekijkt deze telkens anders. Prachtig gevonden om zo de twijfel weer te geven! :thumbsup: Het enige verschil met jouw vorige delen is dat hier weinig ontwikkeling in zit, weinig nieuws ook in de karakters van de personages. Het vervolgverhaal staat voor mij een beetje stil, het is een soort balans, de situatie onder de loep gebracht. Maar de opdracht is dat de HP iets ergs heeft gedaan (vreemd gaan), dat niemand dat weet (Marieke en Katinka niet, maar de lezer wel uit de voorgaande stukjes) en dat pas aan het eind duidelijk wordt wat. Als lezer weet ik al wat hij gedaan heeft en aan het einde hoe (dmv verzonnen tandarts afspraak). Ik heb weer genoten! :nod: Ps. Katinka Polderman gegoogled en kon niet om haar Pipapijpen lied heen. Ze had model kunnen staan voor jouw personage! :p

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Woodpecker, HP komt vroeger thuis dan normaal. Hij heeft zich voorgenomen alles te bekennen. Maar op het moment dat Marieke hem kust, trekt hij zijn voornemen in en verzint ter plekke het tandartsbezoek. dank voor je reactie.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Angelieke, HP heeft juist geen verstandskiezen meer - hij liegt. Maar misschien niet helemaal voldaan aan de opdacht, dank voor je reactie.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Marietje, Dank voor je uitgebreide reactie. Over het stilstaan: HP denkt gekozen te hebben, maar op het moment dat hij voor zijn echtgenote staat, draait hij als een blad aan de boom. Dat is toch wel een ontwikkeling(?).

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Haha, als je letterlijk van de opdracht uitgaat is inderdaad het hebben van de kies het geheim; bedankt voor de extra lach, Angelieke. Maar ik neem aan dat niemand het echt zo leest; het geheim zit hem in het vertellen van een leugen en dat vind ik op zich goed gedaan. Maar oh, wat een slappe smoes. Ik denk dan ook aan degenen die ik met blauwe wangen van het verstandskies-trekken zag terugkeren, en die gingen echt geen sjieke dineetjes bereiden die dag ... Ik lees dat hij hierin zijn schuldgevoel probeert weg te koken, maar geloof nooit dat Marieke erin trapt. Ben dus benieuwd hoe het verder moet met die drie. (Wie geeft hem het eerste die welverdiende schop onder zijn hol?)

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Schrijvenmaar, Die welverdiende schop gaat hp nog wel krijgen. :) dank voor je reactie.

Lid sinds

7 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dag janp,
HP komt vroeger thuis dan normaal. Hij heeft zich voorgenomen alles te bekennen. Maar op het moment dat Marieke hem kust, trekt hij zijn voornemen in en verzint ter plekke het tandartsbezoek.
Dank je voor de toelichting. Dat haalde ik er niet uit. Ik weet niet of dat aan mij ligt, maar ik had daar nog graag een toespeling op gezien in de gedachten van de hp. Marieke zal er denk ik ook niet licht intrappen. Wat dat betreft lijkt me het onderstaande een geslaagde aanloop voor een confrontatie.
Ze legt haar vork neer, eet haar mond leeg. 'Dat je zomaar tussendoor kon, ze werken toch op afspraak?' 'Ja, ik moest de assistente echt overtuigen.' 'Trouwens, ik dacht dat al je verstandskiezen al getrokken waren?'
Ik wacht in spanning af.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Woodpecker, Dit deel bestaat uit zes korte scenes, elk gescheiden door een witregel: 1. Bij Katinka binnen 2. in het trappenhuis -Katinka fietst weg. 3. HP stapt in zijn auto - met zijn gedachten, en rijdt naar huis 4. HP komt thuis en reageert anders dan hij zich heeft voorgenomen. 5. HP kookt. 6. HP en echtgenote eten. In de laatste scene zit idd een fout. Immers als HP echt zijn kies had laten trekken, heeft hij geen zin om te eten. Dit is ook terecht opgemerkt door 'schrijvenmaar' in #21 Kortom ik moet hier nog aan sleutelen. Dank weer voor je reactie! (schrijven doe je niet alleen :) )

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
janp, het is een mooi boek wat je schrijft. Was gisteren naar de film ' trois coeurs'. Moest ik bij het lezen even aan denken. Knap gedaan.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
maddbrug, Dat je bij 'trois coeurs' - met Catherine Deneuve! - aan mijn verhaal moest denken, beschouw ik als een bijzonder compliment. Dank je wel!

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nog nauwelijks tijd gehad voor het forum deze week, en zag tot mijn blijdschap dat er weer een 'nieuwe Katinka" staat! Ik geniet van dit feuilleton! Dat tandartsbezoek kwam me inderdaad wat plompverloren over,er zijn smoezen die meer voor de hand liggen. En na het trekken van je verstandskies ga je niet lekker zitten eten lijkt me. En die HP, ja, die verdient wel een lesje hoor! Ik merk dat ik stiekem toch hoop dat Marieke uiteindelijk wint... (weet niet wat dat over mijzelf zegt... :o )

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jan, ik viel vanaf het eerste moment dat je haar opvoerde voor Katinka. Na de vierde aflevering, toen ik zag wat voor een troep ze in huis had, begon ik te twijfelen. Nu ik zie hoe lief die Marieke wel niet is, ben ik helemaal om. Nu heb ik er spijt van seks met Katinka te hebben gehad. Maar niemand neemt het me af dat ook ik het wel lekker vond. Heb jij trouwens ook gemerkt dat ze coke snuift? Daarom kon ze zich zo laten gaan en ging ik met haar mee, zonder coke. Weer goed geschreven, alleen die laatste smoes, hoe dom van hem. Wat als Marieke had gevraagd: 'Laat me dat gat eens zien daar linksboven'?

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik had 'm ook niet in een keer, Jan. Ik zag in eerste instantie Marieke uithalen met de strijkbout, als gevolg waarvan de HP aan Katinka moest uitleggen waarom er kiezen getrokken moesten worden :)