Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#23 - Wit laken

Linda komt terug van haar rondje joggen. Ze hijgt, en is blij dat ze weer bijna klaar is. Elke vrijdagochtend gaat ze hardlopen, en ze rent inmiddels ruim tien kilometer. Ze vindt dit een heerlijk begin van haar vrije dag en van haar lange weekend. Sinds een paar maanden werkt ze maar vier dagen per week, en dit bevalt haar uitzonderlijk goed. Op de vrijdag doet overdag ze alle huishoudelijke klusjes, en als Jeroen na zijn werk thuiskomt, gaan ze lekker uit eten en beginnen zo hun gezamenlijke weekend. Maakt niet uit waar ze gaan eten, ze drinken altijd champagne en vieren het leven en hun liefde. Als ze de straat waar ze woont in rent, ziet ze in hun voortuin een wit laken liggen. Verschrikt maakt ze een laatste sprintje, en staat dan voor het tuinhek. Ze kijkt naar het grasveld dat hun tuin is, en kijkt naar boven, naar het openstaande slaapkamerraam. Op het kozijn rust het dekbed en de hoofdkussens. Toen ze vanmorgen de voordeur achter zich dichttrok, lag er ook het laken bovenop. De wind zal het wel opgepakt hebben, en in de voortuin laten landen. Dit zou niet zo erg zijn, maar helaas is vandaag geen mooie zomerdag, maar een regenachtige herfstdag. Gelaten raapt Linda het laken op en opent ze de voordeur. Ze zal er niet onderuit komen vandaag toch alles in de wasmachine te stoppen. Maar dat maakt niet uit, niets kan haar goede humeur vandaag verpesten. Vanavond gaat ze het aan Jeroen vertellen. Hij zal zo gelukkig zijn, ze weet het zeker. Vanavond geen champagne voor haar…

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welkom Debbie. Goed gespeeld met het laken. Ik verwachte het einde niet, het blijde nieuws. Ik krijg de indruk dat je dit in een keer geschreven hebt zonder op te letten op taalfoutjes. Het kan helpen er nog iemand naar te laten kijken, er zitten een paar foutjes in. Die haalt ze er dan voor je eruit. Dit is erg toegankelijk geschreven.

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Een paar ideetjes. Elke vrijdagochtend begint ze met tien kilometer hardlopen. Erg vaak en gebruikt. Voor alle ennen hoeft geen komma. Nadat ze zich gedoucht heeft, begint ze aan de huishoudelijke klusjes. Als Jeroen na zijn werk thuiskomt, gaan ze ... sprintje en blijft voor het tuinhek staan. daarna gaan haar ogen naar het openslaande slaapkamerraam op de eerste verdieping. rust - rusten en het in de tuin hebben laten vallen. als het vandaag een mooie zomerdag was, maar helaas (anders 2x maar) Tijdens het eten zal ze ... (Anders 2x vanavond vlak bij elkaar) Wat zal hij gelukkig zijn (?) Lekker rustig geschreven. De laatste zin vind ik sterk.