Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#22 De laatste wens

De laatste wens Vanuit deze hoek kan ik haar precies zien. Ze ziet er prachtig uit. De visagiste heeft zichzelf overtroffen met haar make-up. De jurk heeft ze van mij gekregen. Dat geeft me een goed gevoel. Alsof ik een weldoener ben, al weet ik heel goed dat het een misplaatst gevoel is. In de winkel viel ze als een blok voor de rode jurk. Ze was een plaatje. Haar lange, donkere krullen en lichte huid vormden een adembenemend contrast met de bloedrode kleur van de jurk. Na zeker tien rondjes voor de spiegel durfde ze naar de prijs te vragen. Toen ik haar voorstelde naar deze boetiek te gaan, had ik me niet gerealiseerd dat we geen vergelijkbaar banksaldo hebben. Deze jurk was veel te duur voor haar. Ik had mijn creditcard kunnen pakken. Waarom heb ik dat niet gedaan? Was ik jaloers? Gunde ik het haar niet? Of was ik bang zelf de verbleken bij haar verschijning? De volgende dag ging ik terug naar de winkel om de jurk te kopen. Ik zal nooit haar gezicht vergeten toen ik mijn entree maakte op de cocktailparty. Van een opgeluchte glimlach die duidelijk maakte dat ze blij was dat ik er eindelijk was naar een verbijsterde, verraden en verslagen blik. Ze stormde langs me de hal door en verdween in haar “little black dress” naar buiten. Ik volgde haar naar de parkeerplaats en zag daar alleen de achterlichten van haar Golfje nog om de hoek verdwijnen. De volgende ochtend ging ik naar haar huis om mijn excuses aan te bieden. Veel te laat natuurlijk maar ik wilde pronken met de jurk die niet voor mij bedoeld was. Ze deed niet open en ik gebruikte mijn sleutel om de binnen te komen. Daar lag ze, op het bed met een briefje in haar hand. Het briefje was voor mij. Alles wat erop stond was: Hoe kon je? Je was alles wat ik had. Ik stopte het in mijn tas en belde de politie.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Joyce, Mooi geschreven. maar je moet me even helpen met de chronologie. De eerste alinea is tegenwoordige tijd en de rest verleden tijd. Ik ga er dus vanuit dat de rest een flashback is. Maar, dan zou ze (de zus) toch dood moeten zijn in de eerste paragraaf?

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik snap wat je bedoelt. Dat is door een latere aanpassing nu inderdaad niet meer duidelijk. De 'zus' heeft de make-up verzorgd omdat zij schoonheidsspecialiste is. De eerste alinea is inderdaad tegenwoordige tijd en de rest flashback. Ik ga het aanpassen.

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Joyceje, Ik had hetzelfde als bartsnel - nu snap ik het. In het heden ligt de zus opgebaard. Mooi verhaal over jaloezie en spijt.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goed geschreven! Ik vond de ik persoon een trut! Zoiets doe je gewoon niet, zeker niet bij je bloedeigen zus. Ik zie dat jij de vorige versie al verbeterd hebt. De eind zin vind ik niet zo sterk, voegt niets meer toe. Originele invulling. Ga jij vaker een schrijfopdracht plaatsen?

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank jullie wel. Ik wil zeker wekelijks mee gaan doen om zo veel mogelijk te oefenen. Die laatste zin was eerlijk gezegd ook gemaakt om de tas nog te gebruiken! Maar ik zie hoe het beter is om die weg te laten inderdaad.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Die laatste zin was eerlijk gezegd ook gemaakt om de tas nog te gebruiken! Maar ik zie hoe het beter is om die weg te laten inderdaad.
Mag ik een suggestie doen? Laat het zusje haar tas vergeten toen ze in paniek wegrende van de cocktailparty. :?

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Niet echt een prettige HP. Ik vind het een goed verhaal. Een uitvergroting van de manier waarop wij elkaar behandelen. HP is dermate op zichzelf gericht dat ze zich niet eens realiseert hoe zeer ze iemand kwetst. Knap gedaan.

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
leest absoluut lekker wel erg heftige reactie op de wandaad van de zus, blijft voor mij onwaarschijnlijk (ik had trouwens ook de eerste alinea niet begrepen zonder je uitleg)

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een verschrikkelijke zus. Ik vond zelf ook zelfmoord een wat heftige reactie op zoiets, ook al is het nog zo erg. Je laat me ook niet weten of er al dergelijke situaties aan vooraf zijn gegaan. Misschien was dit wel namelijk de druppel die de emmer deed overlopen.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, uiteraard was dit de druppel en niet de enige aanleiding. Omdat ik niet meer woorden mocht gebruiken, kon ik daar geen verwijzing naar maken. Dat mogen jullie er zelf bij verzinnen ;-)

Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Joyceje, ik vond het een fascinerend verhaal. Wel moest ik het een paar x overlezen, omdat ik niet direct snapte wie het hoofdpersonage van het verhaal was. Hoewel zelfmoord een overdreven reactie lijkt op de gebeurtenis met de jurk, snap ik dat iets de laatste druppel kan zijn. Al met al knap bedacht en geen woord te veel. De complimenten! :thumbsup:

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goed verhaal. Ik begreep wel dat het om een bijzonder kwetsbare zus ging. Dat maakt de daad van de hoofdpersoon echt afgrijselijk.