Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

wekelijkse schrijfopdracht # 18 Voetbalmicrobe

Voetbal Als jonge vrouw ging ze met haar echtgenoot mee naar de voetbal. Het elftal op de grasmat kon haar niet boeien. Van de spelregels snapte ze niets maar wanneer haar kersverse man gaten in de lucht sprong bij een spectaculaire goal vond ze hem bijzonder aantrekkelijk. Gebeten door de voetbalmicrobe schafte manlief zich een paar voetbalschoenen aan, trok een rare trui en broek aan en stelde zich op tussen de latten. In het begin vond ze hem wederom erg aantrekkelijk in zijn speciale outfit en supporterde ze voor hem en de club. Het spel kon haar maar matig boeien, maar doordat het haar, van huis uit een stadskind, de gelegenheid gaf om in de vrije natuur te zijn, hield ze zich vooral bezig met naar die natuur te kijken en ervan te genieten. De echtgenoot-keeper bakte er niet veel van. Hij was geen natuurtalent….hij ging door de knieën bij iedere aanval. Nadat hij tweemaal een schouder uit de kom was gevallen, gaf hij er de brui aan. Ondertussen was het fenomeen televisie in de huiskamer aanbeland en was het echtpaar enorm gelukkig met deze oplossing. Hij had zijn matchen in de knusse behaaglijkheid van het gezin en zij kon naar hartenlust boeken verslinden. Op een gegeven moment sloeg de dochter aan het voetballen. Zij had graag gezien dat haar meisje balletlessen zou volgen, maar ja. De zonen toonden interesse in andere sporten. Manlief was uiterst tevreden met zijn voetballende dochter en was haar trouwste supporter. Tot op een dag haar voorkeur uitging naar een ander balspel. In het volleybalteam speelde een erg aantrekkelijke jonge man…. Achteraf bekeken; we hebben met z´n allen de echtgenoot in de steek gelaten…. Het leven kabbelde voort, nou ja, kabbelen kun je het niet noemen, het doet meer denken aan de stormen met de ei-grote hagelbollen. Maar een mens overleeft alles en op een dag gebeurt er iets vreemds. Weet je waar ze was tijdens de beruchte voetbalwedstrijd Nederland-Mexico? Te midden een grote groep juichende landgenoten! Aangestoken uiteindelijk door de voetbalmicrobe. Jammer dat die microbe zo lang op zich heeft laten wachten.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Aan Mili :rolleyes: Niet beschikbaar stond achter de schrijfopdracht in verband met de voetbal. Maar het is al in orde. Fijn dat U om mijn stukjes kunt glimlachen.....

Lid sinds

17 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ook ik moet glimlachen om jouw verhaal, Blavatski. Toch raar dat het voetbalmicrobe toeslaat als het plezier in het spel over het algemeen er niet is. Mooi toegewerkt naar de specifieke wedstrijd.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een lieflijk verhaal vertelt in chronologische volgorde. Het leest als een kabbelend beekje met een diepe onderstroming. Ik zou graag meer willen weten/ voelen van die sterke onderstroming. Originele verwerking van de wedstrijd en haar tegenstrijdige enthousiasme voor voetbal in haar andere nieuw gestarte leven.