Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

zomerkennis

De lindebomen op het plein staan in volle bloei. Het parfum van de lindebloesem zweeft over het terras en vermengt zich met de geur van de verse koffie die voor haar staat. Het is een vredige ochtend. Op het terras zijn de meeste stoelen nog leeg. De stilte wordt alleen verbroken door de vreugdekreten van een paar jongens die op het plein aan het voetballen zijn. Ze kijkt ernaar en glimlacht. Ze herkent het speelse, het onstuimige gedoe van de jongelui. Zo waren eens haar zonen bezig in de grote tuin achter het huis waarin ze zo gelukkig was. Dat was in de tijd dat ze het stralende middelpunt van een druk gezin was. Er is ondertussen veel gebeurd. Het huis is leeg. De tuin verwaarloosd. De vader van haar kinderen koos op een dag voor zijn vrijheid. Na een periode van boosheid en verdriet had ze er vrede mee gekregen. Ze geniet van de rust en stilte in haar leven. Dit moment op het zomerterras, de geur van de lindebloesem, de dampende koffie, draagt geluk in zich. Er komt een man aan het tafeltje naast haar zitten. Hij knipoogt. De man, altijd op jacht. Ze staat op en vertrekt.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Blavatski, zet even een tandje bij. Op zo'n manier loop je een week 'achter' en mis je de feedback van de schrijfcoach en je medeschrijvers. En dat vind ik jammer omdat je zulke rijke teksten schrijft.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Prachtig. Het is een klein stukje, maar je weet er toch een boodschap in mee te geven. Mooi gedaan en inderdaad zoals Mili al zei, liever een weekje eerder ;)

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Blavatski, een sfeervol verhaaltje met een bijzondere boodschap. Iemand die veel heeft meegemaakt en dat heeft verwerkt. Daarna geniet ze van het moment, het NU. De laatste zinnen suggereren m.i. dat ze het geluk in zichzelf heeft gevonden,onafhankelijk is, los van het gebruikelijk spel tussen man/vrouw. :thumbsup:

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sterke vrouw! Ik hoop dat ze de volgende keer blijft zitten want ze kan de mannen aan! Mooi omschreven geluksmomentje met dramatische ervaring erachter.