Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #13 Ontkenning

Een onwaarschijnlijk vriendinnengroepje was het. Zo’n groep van mensen die ooit eens lukraak bij elkaar waren gezet en waar als bij een soort toeval een onderlinge band was ontstaan. De enige meisjes van hun studierichting waren ze geweest en ze hadden allemaal dezelfde uitdaging: hoe overleef ik mijn eerste jaar Econometrie? Vandaag, tien jaar later, kwamen ze bij elkaar in het nieuw geopende Grand Café bij het Centraal Station. Lisanne was als eerste gearriveerd. Een serieuze jonge vrouw, die al een baan had voordat ze afstudeerde. Niet omdat ze zo briljant was, maar omdat ze al maanden van tevoren was begonnen met netwerkgesprekken en contacten leggen. Vandaag droeg ze een praktisch taupekleurig broekpak met een frisse roze bloes eronder. Enkellaarsjes met een klein hakje. Haar bril was modern groot met een donker montuur. Toen verscheen Deborah, de meest flamboyante van het stel. Waar ze ook binnenkwam keek iedereen meteen op: lange blonde krullen, een hip jurkje, nauwsluitend en toch fatsoenlijk, hakken van minstens 10 cm, een Louis Vuitton nonchalant aan haar schouder. Alles aan haar ademde succes en geld. Bijna meteen erachteraan kwam Eline binnen, een lange vrouw, bescheiden, vriendelijk. Altijd extreem gefocust op de mensen om haar heen, zonder twijfel de slimste van het stel en altijd gekleed in een zwarte outfit met een kleurige sjaal. Terwijl ze elkaar luidruchtig begroetten riep Deborah: “Maar waar blijft Fran??” Heel even stokte de conversatie, de lucht hing stil, aarzelend, om hen heen. Fran werd een verrassing, natuurlijk. Fran was namelijk Anders.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoe Fran wel is, weten we nog niet. Wat ze zeker niet is, is een vrouw die goed kan netwerken, sexy en succesvol is of uitzonderlijk slim. Goede teaser! Je kan denken aan: mislukt, buiten de maatschappij staand, of zonder carriere. Is zij gaan werken in de derde wereld, werkt ze bij het circus of als caissiere bij een supermarkt? Allemaal mogelijk. Het zet je voorstellingsvermogen aan het werk. Jouw uitwerking van de opdracht is zoals Henny 'm bedoeld heeft.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk Krintje, je bouwt de spanning op. Nu wil ik weten: wie is Fran? Hoe zal ze zijn? Terwijl als je gewoon doorgegaan was, was het een opsomming geworden, niet zo heel boeiend.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Fran is in ieder geval niet zoals al de beschreven vrouwen! Ik ben zeer benieuwd hoe ze wel is, maar het maakt haar niet minder geliefd. Goede invulling!

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nu wil ik het ook wel weten. Wie is Fran en waarom is ze anders?
@Johanna, de opdracht aan de lezer is: vul zelf aan, het gaat om gevoel, niet om feiten, fantaseer er lustig op los :-). Ik ben dus heel benieuwd wie jij denkt dat Fran is en hoe ze is!

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
P.S.Ik kom tot en met dinsdag op dit forum, daarna ga ik me helemaal aan mijn eigen werk wijden.
@Henny, ik vond jouw opdrachten heel leuk om te doen. Ik heb niet altijd meegedaan, maar ik heb er toch weer bruikbare nieuwe inzichten en gereedschappen mee opgedaan. Dank je wel!