Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht 12: gebruik van gebaren

“Ik heb je vreselijk gemist.” Hij geeft me een kus op mijn haar. “Ik jou ook.” Ik maak me los uit zijn omhelzing en staar in zijn blauwe ogen waar ik de weerspiegeling van mezelf in zie. Ik glimlach naar hem en samen gaan we zitten. Ik laat me achterover vallen in het gras en kijk naar de blauwe lucht. Hij doet me na. “Is je moeder nog niet bij gedraaid?” Ik kijk hem aan en hij legt zich op zijn zij. Hij zet zijn hand onder zijn hoofd. “Nee, het zal nog een tijdje duren denk ik. Zij denkt dat ik twee buizen heb doordat ik meer met mijn hoofd zit bij jou, in plaats van bij de les.” “En? Is dat zo?” Hij schenkt mij een ondeugende glimlach. “Mmmm, misschien. Is het omgekeerd niet zo?” Ik kijk weer naar de blauwe lucht die hier en daar een witte wolk heeft. Het beeld wordt plots geblokkeerd door Bryan zijn gezicht. Hij hangt schuin over mij en glimlacht. Met zijn hand steekt hij een haarlok achter mijn oor en streelt mijn wang. Ik smelt van de aanraking. Ik voel zijn warme adem op mijn gezicht. Hij brengt zijn lippen voorzichtig korter bij en plant ze op de mijne. Ik geniet van het gevoel dat de kus me geeft en zoen hem terug.

Lid sinds

9 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Gebaren die laten zien dat deze twee elkaar steeds dichter naderen. Ze laten liefde en verbondenheid zien. Alleen het woord geblokkeerd associeer ik met iets negatiefs. Het meisje kijkt omhoog naar de blauwe hemel, er is vrijwel geen wolkje aan de lucht en dan: BOEM, haar uitzicht wordt geblokkeerd. Is dit wellicht een vingerwijzing naar een toekomst waarin de jongen haar ambities en verlangens enorm in de weg gaat zitten.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@mevrouw Van balen, daar heb ik nog niet bij stil gestaan. Het is dus niet het juiste woord dat ik gebruikt heb. Het zou niet negatief mogen zijn dus is het niet het juiste woord wat er staat. Suggestie? Waarschijnlijk de zin omgooien. Het is gek wat zo 1 verkeerd woordje kan doen :)

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Is het misschien het kopieergedrag? Zij laat zich vallen, hij doet haar na. Overigens zou ik vanaf 'Ik kijk weer naar de blauwe lucht.....' schrappen. De kleur blauw is toch al behoorlijk aanwezig in dit stukje. Bryan reageert ook niet echt op haar opmerking 'Is dat omgekeerd niet...' Misschien kun je daar wat mee? Of was zijn reactie bevestigend toen hij haar haren achter haar oor streek (ook een erg mooi gebaar) en haar kuste? Vond het wel een mooi stukje om te lezen. In combinatie met het voorgaande stukje word ik best nieuwsgierig naar het verhaal.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is zoals mevrouw Van Balen zegt. Ze laten liefde en verbondenheid zien en groeien naar elkaar toe. @Johanna B. Dit was een stukje huiswerk van een schrijfcursus. Er volgt nog 1 stukje op maar die past niet echt in de volgende opdracht, of ik zou hem moeten aanpassen. Hoewel, misschien dat het er toch in zit. Ik zal het plaatsten onder opdracht 13 zoals het nu is. Als je dit leuk vind, moet je mijn boek volgend jaar lezen :). Daar zitten ook die dingen in, maar ook actie en spanning. Over jouw opmerking dat Bryan niet echt reageert op de vraag van haar. Volgens mij hoeft dat niet en is het al duidelijk doordat hij over haar komt hangen. Het gebaar zegt genoeg.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Alle gebaren spreken liefde en genegenheid voor elkaar uit. Ze zijn bij elkaar op hun gemak, vertrouwen elkaar. Gebaren en gesproken tekst komen overeen met elkaar. Het woord blokkeren heeft voor mij ook een negatieve klank. Blokkeren is voor mij versperren, in de weg staan. Suggestie: - Het beeld wordt plots gevuld door Bryan zijn gezicht - :? Dat heb ik ook met een kus planten op iemands mond. Dat is voor mij een snelle, plompe, vriendschappelijke kus. Voor mij ontkracht het woord planten zijn genegenheid voor haar. Maar dit zal misschien Hollands zijn!? ;)

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Marietje, bij het woorden planten heb ik nog niet stilgestaan. Als je iets plant in de grond is het toch blijven? Ik speel met de verkeerde woorden :-)

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Klopt, planten is iets blijvends maar totaal niet romantisch! Maar dit is mijn invulling van het woord. Men plant om te oogsten, er een voordeel uit te halen, te overleven. Tenzij Bryan deze relatie aangaat met opzet, voor een bepaald gewin. Maar dat kan zij niet weten en het is geschreven vanuit haar perspectief. Of zit ik er geheel naast?