Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #10 Eerste indruk

9 mei 2014 - 7:05
Dan heb je vijfentwintig jaar lang de poten onder je kont vandaan gelopen en dan zit je tijd erop. Dan moet je wat anders gaan doen. Ik heb maanden naar iets acceptabels gezocht en uiteindelijk kreeg ik van de juffrouw van het UWV deze baan in de maag gesplitst. Wat je een baan noemt. Ik sta hier in een gymzaal tussen dertig slecht opgevoede etters. Ze kreunen en klagen, en, bij de kop van Saddam, ze zijn echt werkelijk niets gewend. In mijn tijd kreeg je ervan langs bij de gymles. Maar dat mag hier niet . Helaas. Na vijf minuten hardlopen, vijfentwintig push-ups en vijfentwintig sit-ups vragen ze je of de les al is afgelopen. Zijn ze moe! Slap ezelsgebroed. ‘Lopen met die dikke reet van je, Dennis! Je bent toch verdomme geen mietje!’ Dat het zover met mij moest komen dat ik in een lelijk trainingspak een kudde slapjanussen in het gareel moet donderen. Gewoonweg denigrerend vind ik het. Maar altijd beter dan thuis. Bij die heks. Vroeger had ik geen last van haar. Was ik veel weg. Als je elkaar weinig ziet zijn de momenten dat je elkaar wel ziet redelijk te hachelen. Maar die tijd is geweest. Zij haalt zich van alles in het hoofd. Eropuit met een caravan, caravan! Over mijn lijk. Of een Nijlcruise. Nou, ik dacht het niet. Ik heb al genoeg zanderige apenlanden gezien. Ze gaat maar lekker in haar eentje. Maar dat doet ze niet want de heks is een gezelschapsdier.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 mei 2014 - 8:18
Ex-militair van een jaar of vijftig. Heeft in zijn leven veel te veel gezien en leegmaakt om zich te kunnen conformeren aan een 'gewoon' burgerman bestaan. Zijn ooit mooie spontane vrouw is ook al veranderd in een saaie trut. Ik hoop dat hij niet zo getraumatiseerd is dat hij een keer flipt.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 mei 2014 - 9:31
Een man, gefrustreerd, negatief over alles om hem heen, baan kwijt, huwelijk knudde, niemand deugt, en hij is het slachtoffer. UWV en zijn vrouw zijn prima pispalen. Therapie nodig, of enig inzicht in zijn eigen leven.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 mei 2014 - 11:08
man, rond 55 jaar, eigenzinnig, heeft snel oordelen klaar, gefrustreerd door baanverlies of ander verleden ...

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 mei 2014 - 11:21
Een man, die flink wat beweging gewend is, maar voor wie zijn job fysiek te zwaar is geworden. Dat ligt niet aan hem, maar aan de job. Thuis kan hij het niet keren met zijn vrouw en als vlucht neemt hij de job aan van turnleerkracht in een middelbare school. Begin vijftig. Benieuwd of hij het volhoudt.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 mei 2014 - 13:30
Een marinier Sanne. Dit spreekt uit zijn pittige taalgebruik en opvattingen. Groot gelijk dat hij niet met een sleurhut op vakantie wil. Hij heeft namelijk in vijandig gebied veel meegemaakt en gezien. En dan ga je echt niet meer op een camping of een boot zitten :-). Geef hem een motor in je verhaal, zodat hij erop uit kan. Alleen. Van zijn vrouw knapt hij namelijk ook niet op. Deze man moet met rust gelaten worden, daar heeft hij recht op.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 mei 2014 - 13:48
Een man, van rond de 50, met een midlifecrisis. Ontevreden over alles in zijn leven, vroeger was alles beter. Zijn vrouw probeert hem nog enigszins te motiveren om iets leuks te gaan doen maar daar staat hij absoluut niet voor open. Hij legt de verantwoordelijkheid van alles buiten zichzelf. Ga solliciteren of koop een nieuw trainingspak en stel zelf een visvakantie in Frankrijk of iets dergelijks voor aan je vrouw!

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 mei 2014 - 18:14
Bij de kop van Saddam, komt hij uit Irak? Of heeft hij in Irak gevochten? Een verbitterd oudere man, hij haat zijn werk, hij haat de kinderen aan wie hij les geeft. En hij heeft zijn huwelijk laten verslonzen. Ik verwacht dat in het verhaal zijn hart verlicht zal worden, door iets of iemand. Dat hij zachter wordt.

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 mei 2014 - 20:20
Wat simpele man die vroeg met pensioen is. Hij komt uit het leger. Zijn werk was alles voor hem en hij haat zijn vrouw. Hij krijgt het heel moeilijk.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 mei 2014 - 20:46
Het kan ook een ex topsporter zijn. In ieder geval een man, dik ontevreden met zijn huidige leven. Schopt tegen alles en iedereen aan, gaf hij maar eens een schop onder zijn eigen kont. Ik denk dat hij in een midlifecrisis zit. Geen gezellig man. Iets of iemand gaat hem een spiegel voor houden en hij verandert, hoop ik!

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 mei 2014 - 0:35
Leidinggevende tijdens verschillende oorlogen in het Midden Oosten. Door omstandigheden daarmee moeten stoppen en nu zeer ontevreden werkzaam als gym leraar. Hij houd dit werk alleen vol omdat hij zijn vrouw dan minder ziet/hoort. De oorlog heeft hem gevormd, hij kan niet meer genieten van gewone dingen in het leven.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
12 mei 2014 - 0:35
Dan heb je vijfentwintig jaar lang de poten onder je kont vandaan gelopen en dan zit je tijd erop.
De man is 43 jaar oud.
Ik sta hier in een gymzaal tussen dertig slecht opgevoede etters.
Hij weet niets opvoeding af, Er is maar 1 maat. Zijn maat.
bij de kop van Saddam, & Slap ezelsgebroed.
Irak.
in het gareel moet donderen.
Leger of trekdieren.
Ik heb al genoeg zanderige apenlanden gezien.
Afrika. Deze man van 43 jaar, met een zeer lage opleiding [mavo], zonder kinderen en een vrouw die niet werkt maar wel al hun centjes verbrast, is tijdens zijn diensttijd niets wijzer geworden en gaat binnenkort de badkamer verbouwen, en dat is weer het signaal dat een echtscheiding aanstaande is.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
13 mei 2014 - 12:20
Een man die met vervroegd pensioen kon uit het leger, en daar gewend was de baas te zijn. Gefrustreerd, met name door zijn vrouw, die hij totaal niet begrijpt, omdat hij zo vaak is uitgezonden, moet hij ettertjes gymles geven. wat natuurlijk ook hevig misgaat vanwege zijn driltechnieken. Uiteindelijk wordt het vast een triest geval, want niemand luistert echt meer naar hem ...

Lid sinds

11 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
14 mei 2014 - 9:58
Hallo allemaal Veel van jullie zaten op meerdere punten goed. De man die ik in gedachten heb loopt tegen de 50. Hij is na de LTS in dienst gegaan. En hij heeft gediend tot het moment dat zijn lijf zijn hoofd niet meer kon bijbenen. Hij heeft heel wat nare dingen gezien, en kan dat moeilijk een plekje geven. Als gevolg daarvan zet hij zich af tegen alles en iedereen. En met name tegen zijn vrouw die haar uiterste best doet om hem op te peppen. Zij heeft altijd meer van hem gehouden dan hij van haar. Zijn baan confronteert hem met geesten uit het verleden. En het feit dat hij hij is afgewezen voor talloze vacatures waar hij zelf wel brood in zag heeft zijn gesteldheid ook niet veel goeds gedaan. *** Toen ik deze eerste kennismaking schreef, wist ik nog niet goed welke kant ik met hem op wilde. In grote lijn wel, maar dat was slechts een vaag idee. Door de diverse reacties heb ik nu echter heel helder wat ik voor deze man in petto heb. Groet en dank aan alle reageerders.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
14 mei 2014 - 19:40
niet met deze Henny, die is van sanne. op de mijne is nog niet gereageerd helaas
oeps sorry Sanne, dat krijg ik ervan als ik er te veel achter elkaar lees. Ik kom vast nog bij jou uit, want ik wil ze echt allemaal lezen

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
15 mei 2014 - 18:34
Zonder voorgaande reacties te hebben gelezen: Man van in de dertig, tsjokvol woede. Omdat hij door zijn werkgever aan de kant is gezet, omdat ze hem bij het UWV hebben opgezadeld met een baan als gymleraar, omdat Nederlandse jongens slapjanussen zijn. Hij zou zijn leerlingen graag met harde hand aanpakken, zoals hij gewend is van uit zijn Iraakse opvoeding. Hij is sinds lange tijd getrouwd met een Hollandse, en hij ergert zich kapot aan haar. Ze wil hem dingen laten doen die hij belachelijk vindt. Deze man is kwaad en niet zo'n klein beetje ook; deze woede gaat een uitweg zoeken. Dus dek je maar.