Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#9 - hoe de kat geen muis vangt.

Sluw kijkt ze om zich heen. Haar pupillen vernauwen zich tot gitzwarte spleetjes en haar rug en staart gaan omhoog. Wiegend met haar kont en pluizige staart sluipt ze richting het muizenhol dat ze zojuist ontdekt heeft. Één voor één slaat ze haar nagels uit en controleert ze of ze scherp genoeg zijn. Dan gaat ze klaar staan. Haar linkeroor pal naast de muur, luisterend of er al getrippel klinkt van een muis in aantocht. Al wachtend verbeeldt ze zich hoe de muis straks te voorschijn trippelt. Zonder te aarzelen zal ze de muis met haar scherpe klauw neerslaan om vervolgens het bewusteloze warme muizenlijfje in haar bek te nemen. Trots op haar vangst zal ze dan naar haar mandje huppelen waar ze nog even heerlijk met het muisje speelt, voordat ze het oppeuzelt. Het kattenkwijl loopt langs haar harige kinnetje en ze snuffelt met haar neus richting het muizenhol. De geur van verse muis dringt haar neus binnen. In enkele seconde waant ze zich in een heerlijk kattenparadijs. Het beeld van haar perfect voorbereide jacht vervaagt bij het idee dat ze in het paradijs niet zelf op muizenjacht hoeft. Daar zouden de muisjes immers gevangen worden door speciaal aangenomen jagers. De muis eenmaal gevangen zou hij geserveerd worden in een zilverschaaltje met een cocktail van kittenmelk. Van genoegen begint ze te spinnen. Dan ontwaakt ze uit haar fantasie en ziet ze hoe de muis zijn tong uitsteekt. Ze klauwt naar hem, maar piepend lachend verdwijnt hij weer in zijn muizenhol.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dit verhaaltje brengt een brede glimlach met zich mee. Je weet het zelfgenoegzame kattenbeest heel goed neer te zetten. De uitgestoken tong van de muis geeft er een leuke draai aan ;)

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
:) Een leuk verhaal! Ik krijg zelfs trek! taalzeurtje: het is een enkele seconde of enkele seconden Grappig gevonden de muis met lef en humor op het laatst!

Lid sinds

8 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je dreigde me even kwijt te raken bij de uitweiding over het kattenparadijs, waarmee ik na het realistisch geschreven jachtproces niet zoveel kon, maar die bleek vervolgens te leiden tot een hilarische ontknoping.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor jullie verrassend positieve feedback!! Heb het schrijven sinds een langere periode weer opgepakt en gebruik deze opdrachten om weer uit m'n block te komen. Als ik straks op de laptop zit zal ik de taal dingen even aanpassen.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het roept bij mij een mooi beeld op, een slapende kat met smak bewegingen. Heel realistisch geschreven. Ik zie mijn eigen slapende kat voor me, die ook vaak droomt van lekkere hapjes.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sluw kijkt ze om zich heen. Haar pupillen vernauwen zich tot gitzwarte spleetjes en haar rug en staart gaan omhoog. Wiegend met haar kont en pluizige staart sluipt ze richting het muizenhol dat ze zojuist ontdekt heeft. Één voor één slaat ze haar nagels uit en controleert ze of ze scherp genoeg zijn. Dan gaat ze klaar staan. Haar linkeroor pal naast de muur, luisterend of er al getrippel klinkt van een muis in aantocht. Al wachtend verbeeldt ze zich hoe de muis straks te voorschijn trippelt. Zonder te aarzelen zal ze de muis met haar scherpe klauw neerslaan om vervolgens het bewusteloze warme muizenlijfje in haar bek te nemen. Trots op haar vangst zal ze dan naar haar mandje huppelen waar ze nog even heerlijk met het muisje speelt, voordat ze het oppeuzelt. Het kattenkwijl loopt langs haar harige kinnetje en ze snuffelt met haar neus richting het muizenhol. De geur van verse muis dringt haar neus binnen. In enkele seconden waant ze zich in een heerlijk kattenparadijs. Het beeld van haar perfect voorbereide jacht vervaagt bij het idee dat ze in het paradijs niet zelf op muizenjacht hoeft. Daar zouden de muisjes immers gevangen worden door speciaal aangenomen jagers. De muis eenmaal gevangen zou hij geserveerd worden in een zilverschaaltje met een cocktail van kittenmelk. Van genoegen begint ze te spinnen. Dan ontwaakt ze uit haar fantasie en ziet ze hoe de muis zijn tong uitsteekt. Ze klauwt naar hem, maar piepend lachend verdwijnt hij weer in zijn muizenhol --- Het taalzeurtje ;-), verbeterd

Lid sinds

9 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
:thumbsup: Deze zeurpiet is tevreden. ;) Maar waarom heb jij de tekst niet gewoon even bewerkt/ aangepast? Dit kan linksboven jouw titel. Scheelt een hoop kopieer werk!

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat had die muis beter niet kunnen doen, zijn tong uitsteken. Dat is een provocatie van de eerste orde. Dat zal hem nog duur te staan komen. Leuk verhaal, Budy.

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Leuk dat je het schrijven weer hebt opgepakt, en meteen succes. Ik vond dit een geslaagde oefening, want weet het maar goed te brengen, de vangst van een muis is een echte oefening. Missie volbracht, de nodige acties en beschrijvingen staan erin en je eindigt ook nog met een grappige draai.