Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

toveren niet ongevaarlijk

:puke: Toveren. Ik kan het. Jaren geleden was ik heel intensief bezig met gedachtekrachten. Het fascineerde me geweldig en ik volgde cursussen over deze en aanverwante kennis. Gedachten zijn inderdaad krachten die positief of negatief kunnen uitwerken. Het ligt aan de gedachtemaker zelf. Hoe of wat zijn of haar inzet is. Op een gegeven moment werd ik overmoedig. Mijn vriend verwachtte een een kortstondig bezoek van familie uit New York. Hij woonde in Antwerpen. Het station Berchem even buiten het centrum van Antwerpen is een station waar destijds de internationale treinen stopten. De treinen reden niet door naar Antwerpen-Centraal want dat was toen een kopstation, dus een eindstation. Ondertussen is dat nu allemaal anders. Dit terzijde. De treinen bleven dus af en toe best lang staan in Berchem alvorens naar hun verdere bestemming zoals Schiphol te rijden. De familie had een kwartier om elkaar te zien. Dat is niet lang, maar mijn vriend stond erop dit kwartier te benutten. In mijn overmoed vroeg ik hem of ik wilde proberen de trein langer te laten staan. Verwonderd ondervond hij dat de bewuste trein inderdaad veel langer bleef staan. Hij bewonderde mijn "kunsten" en ik glorieerde. Enkele weken later liet ik op zijn verzoek een luidruchtige grasmaaier stoppen ..en zo kwam de tuinman even later voorbij gestapt met een grasmaaier die niet meer wilde werken. Ik ga hier nu niet al mijn wandaden vertellen......maar weet één ding: hiervoor wordt een mens zwaar gestraft. Al de problemen van de mensen die hun aansluiting hadden gemist, of afspraken niet konden nakomen of te laat arriveerden daar waar ze moesten zijn, vliegtuig gemist enz. komt terug op je eigen nek. Als ik wil kan ik "toveren" en ook U kunt het leren, maar de weerbots komt onvermijdelijk. In de beroemde Walt Disneyfilm Fantasia is een episode met de tovenaarsleerling die ook te overmoedig werd en de gevolgen moest dragen. Een aanrader om eens te bekijken en te beluisteren. Het verhaal is oorspronkelijk van Goethe en Stokowski is de dirigent. Hallucinante muziek en beelden. Dus mijn advies : blijf van het toveren af.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je verhaaltje begint met een groen-kotsende smily, dus dat belooft wat. Soepel lees ik me door je tekst heen, die wat mij betreft wel opgedeeld had mogen worden door enkele witregels. Ik geloofde je op je woord dat eens mens gestraft wordt voor zijn wandaden en was benieuwd wat die straf wel niet kon inhouden. Een weerbots die er onvermijdelijk aan zit te komen. Ik zit op het puntje van mijn stoel. Dan volgt een aanbeveling om een Disneyfilm te bekijken. Dat Goethe het oorspronkelijk verhaal geschreven heeft en dat er ook nog een dirigent aan te pas is gekomen kan mijn teleurstelling niet verbloemen. Jammer Blavatski. Met plezier gelezen, alleen het slot valt me tegen. Ik zou het toveren niet laten omwille van die weerbots. :)

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Blavatski, naar mijn bescheiden mening weid je teveel uit over treinen in het gelimiteerde aantal woorden dat tot je beschikking stond. Ik begon geïntrigeerd te lezen omdat ik zelf weet wat gedachten kunnen veroorzaken. Gevoelsmatig klopt de zin [Al die mensen die hun aansluiting hadden gemist, of afspraken niet konden nakomen of te laat arriveerden daar waar ze moesten zijn, vliegtuig missen enz. komt terug op je eigen nek] niet. Je slot is, zoals Dos zegt, eigenaardig en abrupt. Ik had zo graag meer willen lezen over de gevolgen van jouw gedachtengoed. De thematiek die je namelijk behandelt is ongebreideld boeiend.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het leest vooral erg informatief. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Of in het geval van toveren telt het voor drie heb ik weleens gelezen. Maar zoals altijd lees ik jouw stukjes graag.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je tekst lijkt uit een informatie boek te komen - helder geformuleerd. Ik mis echter de witregels en de subtiele overgang naar je slot. Verder prima geschreven. En toch.. Toch zou ik willen toveren ;-)

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goedemorgen lieve mensen allemaal. Leuk dat jullie reageerden op dit stukje biografie, want het is echt zo gebeurd; het is geen verhaaltje. Het is pas jaren later, wanneer je begint te beseffen dat je met andermans leven speelt, dat de weerbots komt in nogal heftige tegenslagen. Het is zoals met alles; een mens moet groeien in Mens-zijn. En leren uit zijn fouten. Ik toverde uit trots en hoogmoed en dat zijn verkeerde drijfveren. Speciaal voor Buddy: ik tover nog elke dag en U ook, alleen zijn de meeste mensen er zich niet van bewust. Ik heb naar aanleiding van jullie suggesties de tekst hier en daar wat aangepast. Dank voor de kritiek die in dank aanvaard wordt. Nog een fijne dag. :p