Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht 7 Bloodmoon

Red moon at night sailors delight. Op 15 april, Pesach, keek ik naar de Noord Amerikaanse hemel, het was bewolkt, geen bloodmoon te zien. Op 8 oktober zou de tweede verschijnen, op Soekrot, dan de derde bloodmoon of the lunar eclipse op 4 april 2015, wederom op Pesach, de laatste zou zich vertonen op 28 september 2015, wederom op Soekrot. Op vier joodse feestdagen schijnt de bloedmaan, en dat vind men opvallend in de Amerikaanse media. Een omen? Gunstig, ongunstig? Volgens Mark Blitz , die een boek schreef met de titel Bloodmoons gaat de wereld veranderen, dat is zijn voorspelling. Hoe toevaliing speelden er grote gebeurtenissen af tijdens tetrades, in 1492 werden de Joden uit Spanje verdreven, in 1948 werd Israel geboren, en in 1967 won Israel de zesdaagse oorlog, duidelijke aanwijzingen, volgens Blitz, er komt een oorlog in Israel. Pastoor Hagee schreef de bestseller bloodmoon en volgens zijn idee, communiceert God dmv de maan met de wereld, er wordt een bloedrode grens getrokken, enough is enough. Op 15 april bezoekt ik 's avonds een filmfestival, Lunafest was het thema, voor film's van, door en met vrouwen, vanuit de gedachte dat uit iedere tragedie een triomf mogelijk kan ontstaan. Het stemde mij positief en liet de eerdergenoemde veronderstellingen achter mij. Tenslotte hebben we ook nog een blue moon, een black moon, een natte en een droge maan, zelfs ooit Keith Moon. Binnenkort verschijnt er wellicht een rainbow moon. En zo denkende aan de bloodmoon kon ik maar tot een conclusie komen, de maan is een vrouw, met een cyclus. Ook zij is gewoon ongesteld. Vandaar. (Minneapolis, 20 april, 21.24 uur.) PS eventuele taalfouten worden bij thuiskomst hersteld)

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
:) Leuk! Het begint zwaar met alle details maar eindigt lekker ontnuchterend. De maan is vrouwelijk en dus gewoon ongesteld! ;) Schrijfstijl goed aangepast met lange serieuze zinnen in het begin en kortere luchtige mededelingen op het einde! De maan houdt iedereen op verre afstand en zal slechts tijdens haar periode ( bloedmaan) bevrucht kunnen worden want dan is de afstand het kleinst, maar nog altijd te groot voor baby maantjes... Mysterie opgelost! :nod:

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank je voor deze bijdrage, Maddbrug. Ik ben weer op de hoogte en tegelijkertijd relativeer je het bijgeloof aan het einde. Is het bijgeloof? Wie zal het zeggen? Het hangt nogal af van wat je gelooft en wie het bij het juiste einde heeft.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik wilde de opdracht eens op een andere wijze invullen. Dank je voor de reactie Odile, inderdaad is het een keuze om de bloedmaan te benaderen als geloof of bijgeloof of als natuurkundig verschijnsel. Marietje en PetraO, dank je!