Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

opdracht 7 - bloedmaan

Bloedmaan Vier totale maansverduisteringen in aantocht; een tetrade. Op 15 april 2014 hebben we te maken met de eerste totale verduistering van deze serie. De aarde schuift tussen de zon en de maan door en werpt een schaduw op de maan. In tegenstelling tot een zonsverduistering wordt niet al het licht tegengehouden. Het licht wordt door de atmosfeer van de aarde gebroken en laat de maan spookachtig rood oplichten. Dit wonderbaarlijk fenomeen wordt bloedmaan genoemd. De zon, de maan en de aarde staan perfect op één lijn. Dit verschijnsel duurt slechts enkele uren en komt alleen voor bij volle maan. Een volle maan is krachtig en staat voor verandering. Verandering bij de mens, dieren en gewassen. De maan heeft een enorme invloed op de natuur. Kijk maar eens naar de invloed van de maan op het water op onze planeet: het effect van eb en vloed. Verder heeft men ontdekt dat de diverse maanfasen ook invloed uitoefenen op de groei van gewassen. Een mens bestaat voor een overgroot deel uit water, het is zeer waarschijnlijk dat de maan ook op levende wezens invloed heeft. De manen zijn ook nauw betrokken bij het bepalen van de kalender van Bijbelse feestdagen. Het blijven onverklaarbare verschijnselen in de natuur. De mens zal dan ook blijven fantaseren over deze invloeden van buitenaf. In de 21e eeuw zijn er in totaal negen tetrades. Tussen 1600 en 1900 waren er helemaal geen tetrades. De bloedmanen dienden eerder al als teken van verandering en vielen samen met belangrijke gebeurtenissen in de mensheid. Breken er werkelijk andere tijden aan? Tijden van grote verandering in de wereldgeschiedenis? Een opeenvolging van kritieke gebeurtenissen? De kwetsbaarheid van het individu … De tijd zal het ons leren! Een totale maansverduistering; een moment om stil te staan bij verleden, heden en toekomst …

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi verwoord deze uitleg. Als we een bundel uitgeven met daarin alle bloedmaan verhalen dan komt jouw informatieve gedeelte als eerste inleiding! :thumbsup:

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een erg informatief stukje, wat je vlot hebt geschreven. Normaliter zou dit me niet interesseren, maar door je schrijfstijl las het makkelijker. Ik zie dat je net nieuw bent, welkom op het forum :)

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Heerlijk vlot geschreven stukje dat ook ruimte laat aan speculaties over de rol van de bloedmaan. Inderdaad zou dit een mooi inleidend stuk in een bundel kunnen zijn. Het kan ook de eerste pagina van een site worden met verhalen.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Odile, jouw feedback op mijn eerste schrijfopdracht bij SchrijvenOnline. Dankjewel! Feedback ontvangen is weer een nieuwe stap in mijn schrijfproces ... Het verraste mij dan ook dat een heel forum meekijkt ;)

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik hoop dat je zin hebt gekregen om aan de volgende opdracht mee te doen. Alice en ik geven ieder nog een keer feedback, dan is heel mei Henny aan de beurt. En dan is er natuurlijk ook de feedback van forumleden.