Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# 7 - Bloedmaanziek

Zij zat in het vliegtuig, weer naar een ver Afrikaans land. Een rij voor haar boog een slanke arm naar achteren gevolgd door een apart mooie vrouw die zich voorstelde. Een luttel half uur later had zij al mogen vernemen dat de vrouw biseksueel en maanziek was. Dwars door de rij stoelen heen. Mattheüs 17:15 indachtig, ‘Heer, erbarm U over mijn zoon, want hij is maanziek en heeft veel te lijden, want dikwijls valt hij in het vuur en dikwijls in het water’ sloot zij de vrouw godvruchtig in haar hart en zou haar veelvuldig op haar hotelkamer ontvangen alwaar de vrouw bitter weende. ’s Morgens bij het ontbijt trof zij de vrouw aan met rode ogen, ingehouden snikken, haar ravissante lijf gebogen over de weinig harmonieuze relatie met haar Zimbabwaanse minnaar, haar moeder die zelfmoord pleegde, haar lesbische tante die de kuierlatten nam, haar laatste vriendin de bibliothecaresse die stiekem met een ander zoende; het verdriet was peilloos diep. Ter verstrooiing mocht zij dan de hand van deze ingetogen schreiende vrouw nemen en met haar door de exotische tuin lopen. Van ieder onbekend bloemetje of Burundees pimpelmeesje, net toch even wat anders dan in haar thuisland Duitsland, werd de vrouw wee hetgeen dan een volgende vloedgolf veroorzaakte. Voorzichtig vroeg zij op een zonnige dag tijdens een van hun wandelingen, ‘Sarah, heb jij soms je maandstonden, daarvan kan je zomaar ontsteld raken en niet alleen op het fysieke vlak.’ Sarah sloeg haar groene ogen op, aan haar beeldige lange wimpers hingen zonlicht ketsende pareltjes en antwoordde, ‘mondsüchtig’, dat is wat ik ben, ik reageer op maangestaltes, met name de volle en met een bloedmaan kan je mij wegdragen.’ ‘Ik ben dan geneigd tot het vreemde, verlies het bewustzijn, mijn spieren krampen en schokken, ik knars met mijn tanden, verstijf en val neer.’ (À suivre)

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een heel ander schrijfsel is dit. Geen verhaal maar een verhaaldeel. Ik vind het woordgebruik mooi. Maar op de een of andere manier is het voor mij iets te beschouwelijk voor een verhaal. Ben je aan het oefenen met een andere manier van schrijven? Op de een of ander manier heeft dat beschouwelijke het effect dat je mij op afstand houdt. Woordenkeuze is ravissant.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Odile,nee, ik ben niet aan het oefenen. Ik schrijf volgens mijn bui of een van de typetjes die ik herberg. En geenszins dat ik je op afstand heb willen houden mijn eigenste schrijfcoach :-). Dank je.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Odile, wil je nog even zeggen dat mijn opzet eerder badinerend bedoeld was dan beschouwend.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
’s Morgens bij het ontbijt trof zij de vrouw aan met rode ogen, ingehouden snikken, haar ravissante lijf gebogen over de weinig harmonieuze relatie met haar Zimbabwaanse minnaar, haar moeder die zelfmoord pleegde, haar lesbische tante die de kuierlatten nam, haar laatste vriendin de bibliothecaresse die stiekem met een ander zoende; het verdriet was peilloos diep.
:thumbsup:

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, jij hebt wel een eigen stem.... Ik vind dit een leuk stuk, heb hardop gelachen (gelukkig werden er geen dieren of kinderen gekweld).

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Voor mij een raadselachtig verhaaltje. Ook hier heb ik de vertaalsite weer moeten gebruiken voor niet gebruikelijke/ Franse woorden. Ik lees het, maar raakt mij als lezer niet. Wat doet dit alles met de HP? Waar is Sarah toe in staat? Het laat mij met vraagtekens achter. :? [aan haar beeldige lange wimpers hingen zonlicht ketsende pareltjes] prachtig omschreven! Originele invulling van de opdracht!

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@schrijvenmaar: fijn jouw duim. Dank je. @PetraO: heerlijk dat je gelachen hebt; dit is wat ik wil. @VraagtekenMarietje: jij bent echt een fenomeen :-). De HP heeft ordinair lol en het boeit haar niet echt waar Sarah toe in staat is. Zij ziet, beleeft, registreert en wil het dan verder vertellen. C'est tout.

Lid sinds

6 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het zal misschien aan mijn leeftijd liggen, maar ik kan hier echt niets van maken, haha. Ik zal er maar van uitgaan dat het een goed geschreven verhaal was, gezien de reacties ;). Helaas krijg ik de humor niet mee.