Lid sinds

10 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Wekelijkse schrijfopdracht #5 - verdwenen vliegtuig

Utopia Zweetdruppels staan op zijn voorhoofd, zijn handen zijn klam en toch heeft hij het koud. Voorzichtig kijkt hij om zich heen. De meeste mensen zijn in gedachten, verdiept in een boek of in gesprek. Een enkeling slaapt, zich totaal niet bewust van wat er staat te gebeuren. Twee rijen voor hem zit Bernardo. Het duurt nu niet lang meer. Met een zucht kijkt hij op zijn horloge. Het lijkt wel of de wijzers stilstaan. Weer kijkt hij om zich heen. Hoe zullen ze reageren? Ze gaan geschiedenis schrijven, dat is zeker. Gelukkig dat de piloot wilde meewerken, al hadden ze veel moeite moeten doen om hem te overtuigen. Het hielp natuurlijk dat de piloot net was gescheiden en geen banden meer voelde met zijn verleden. Mooi ook dat ze andere paspoorten konden gebruiken. Zo kan nooit achterhaald worden wat ze van plan waren, want hun identiteiten zijn niet bekend. Bernardo kucht en kijkt even om. Ziet hij er tegenop? Nog vijf minuten voor de grootste verdwijntruc uit de geschiedenis. Het kan natuurlijk fout gaan, maar hij is voor 90% zeker dat deze nieuwe Bermudadriehoek werkt. Vijf rijen voor hem staat iemand op om naar het toilet te gaan, een ander roept de stewardess. Nog een paar minuten en dan komt de grote draai, recht de Bermudadriehoek in. O ja, er komt vast paniek en misschien tegenstand, maar eenmaal in Utopia wil niemand meer terug. Niet dat dat ooit zou kunnen. Hij voelt zijn hart sneller kloppen, nog 30 seconden. Voor hem gaat Bernardo verzitten. Hij ziet de spanning in zijn schouders. Hij zou hem willen geruststellen, maar dat gaat niet. De passagier naast hem draait zich naar hem toe en vraagt …..

Lid sinds

17 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Heerlijk spannend geschreven verhaal over de verdwijntruc. Een echte Bermudadriehoek. Je eindigt met een open einde, maar hint dat de reis naar Utopia gaat. Echt leuk. Het plot roept wel veel vraagtekens op. Hoe zal het zijn voor de andere passagiers? Zal er geen ruzie ontstaan tussen de piloot, de andere passagiers en de twee vrienden? Dit vraagt om een vervolg, opheldering.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een groot mysterie, de laatste zin, de Bermuda driehoek die garant zou staan voor een verdwijning, het onbekende vervolg van het verhaal, frubble, geweldig....