Lid sinds

8 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Sollicitatiegesprek, schrijfopdracht #4

’Zo, zo, meneer De Bie. Dus u dacht dat u de geschikte kandidaat was voor de after sales managersfunctie in area middle Holland bij ons bureau’’. Henk de Bie schoof wat ongemakkelijk op zijn stoel heen en weer, sloeg zijn ene been over het andere, ging weer in de vorige houding zitten en rechtte vervolgens zijn rug. ‘’Dat dacht ik ja.’’ ‘’Ik heb u mijn C.V. gemaild en daarin heb ik vermeld wat ik allemaal aan opleidingen en werkervaring heb. En dat sluit helemaal aan bij de functie waarvoor ik nu kom.’’ ‘’Een C.V. zegt u? Die zat niet bij uw sollicitatiebrief.’’ ‘’Ja hoor, ik heb de brief gemaild en als aparte bijlage mijn C.V.’’ ‘’Nou, die heb ik dan niet gezien. Maar vertelt u eens of liever gezegd, geeft u mij nu eens vijf redenen waarom u zo geschikt zou zijn voor deze functie. U kent de markt niet waarin wij ons begeven, u kent de klanten niet, u kent de mensen hier niet. U zegt dat uw profiel helemaal aansluit bij wat wij zoeken, maar wat zeg me dat? ‘’Ervaring in de markt meneer De Bie, ervaring met onze producten en onze relaties. Daar gaat het om! Wat u allemaal heeft gedaan interesseert me verder niet. Ik sta voor ons bedrijf en onze relaties, dus vertel!’’ Henk zat in dubio. Zou hij brutaalweg opstappen met de mededeling dat hij niet gewend was om zo behandeld te worden of zou hij gelaten afwachten wat de rest van het sollicitatiegesprek hem bracht? ‘’Ja, ja meneer De Bie, dat is even nadenken hé? Normaal wil ik drie redenen horen maar nu gooi ik het over een andere boeg. Eens kijken wat een sollicitant hiermee doet, hahaha’’. Henk voelde zijn overhemd tegen zijn rug plakken. Enerzijds kookte hij van woede over het feit dat hij zo schandalig te woord werd gestaan, aan de andere kant brak er een lichte paniek uit omdat hij niet op vijf redenen had gerekend. Een zacht klop op de deur van de secretaresse verloste hem een moment uit deze akelige situatie. ‘’Ehhhh meneer Bruil, ik heb u straks de sollicitatiebrief van meneer De Bie gegeven, maar daar hoorde nog een C.V. bij.’’ Bruil bekeek vluchtig het schrijven en verschoot enigszins van kleur. ‘’Ik zie dat u 25 jaar bij de concurrent heeft gewerkt op een nog hoger niveau dan deze vacature is ingeschaald.’’ ‘’’Lust u een kopje koffie met wat lekkers erbij?’’

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind het goed :). Die 5 reden die hij moet opgeven en de 5 dingen die dan de baas zegt zijn een mooie tegenstelling. Het einde is zeker hilarisch en grappig. Ik heb er van genoten :)

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wauw, mooi geschreven en ik was benieuwd waar het verhaal naartoe zou gaan. Zag je opmerking bij regels staan en je daarom opgezocht. Ik kan geen punten vinden om te verbeteren. Inhoudelijk een goed verhaal, lekker makkelijk en begrijpbaar te lezen en het beklijft. En dat vind ik knap. Misschien zie ik je nog eens terug bij de wekelijkse schrijfoefeningen? Ik zou het erg leuk vinden meer van je te kunnen lezen.