Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

#4 sollicitatie

De wind stokt in de draaideur. Ik haal een hand door mijn haar en klem de portfolio onder mijn arm. 'O, de sollicitant,' zegt het refo-meisje van de receptie. Ik knik. Voor de lift sla ik mijn portfolio nog een keer open. De foto's zijn goed. Vooral die sessie in Praag. Ik herinner me Malena en glimlach. In de lunchpauze bood ik haar een broodje aan. Ze schudde haar hoofd en pakte haar t-shirt. Ze hield het bij een Marlboro en een koffie. 'U moet weten,' zegt de eigenaar, 'dat wij een specifieke doelgroep hebben. Dus de rok niet te kort, geen gewaagde decolletés en...' Hij verschuift zijn stoel en bladert door mijn map. 'Zo,' zegt hij. 'Een fraai exemplaar. Hoe is het om zo'n lekker ding. Ik bedoel...' Hij bladert verder, buigt naar voren en streelt over de foto's. Ik kuch. 'Sorry, ik wil graag overstappen naar de modefotografie. Wat vindt u van de belichting?' 'Ja, haar billen en die hand. Heel mooi.' Hij kijkt me niet aan. Ik schuif mijn stoel achteruit. Hij blijft naar de foto's kijken. 'Geen succes?' vraagt het meisje van de receptie. 'Nee, rook je?' Ze staat op, strijkt haar lange rok glad. 'Ja.'

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooi verhaal, janp. Misschien de tweede 'portfolio' vervangen door 'map'. 'aan' staat ook ietwat hinderlijk twee keer achter elkaar. Groet,

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou de 2de 'portfolio' vervangen door map. Nu staat het 3x achter elkaar. Die 2x 'aan' is inderdaad ook hinderlijk. Maar dat is maar een kleine aanpassing. Voor de rest een leuk en mooi verhaal.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mooie spanning in deze tekst. Hebben t refo meisje en de dame op de foto's een raakvlak? Zag/las dat als contrast of overeenkomst. Maar ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor jullie reacties, @Maddbrug, het refo-meisje en de dame op de foto zijn idd bedoeld als contrast. @Dos, geeft niet. heb ik ook weleens :)

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
janpmeijers, hier heb ik van genoten. Je schetst beelden, daarbij geen woord teveel. Dat geeft ruimte aan lezers. Mooi vind ik ook dat de sollicitatie niet loopt maar het einde suggereert een nieuw contact (samen met de receptioniste een sigaret gaan roken). Geweldig gedaan!

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
JanP, ik heb met een glimlach je verhaal gelezen (ondanks de twee portfolio's:). Mooi beschreven, dat contrast, de spanning tussen hypocriete refo-wereld en een (wild?) Praags naaktmodel.

Lid sinds

10 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste janp, Ik heb het een tweede, derde, vierde keer gelezen. Kom nu tot :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
janpmeijers (met je onmogelijke naam), ik houd van jouw manier van schrijven. Het allermooiste vond ik: 'de wind stokt in de draaideur'. Mili

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb jouw verhaal even laten bezinken omdat ik mezelf afvroeg waarom ik het niet begrijp. De vrije invulling die jij mij als lezer geeft, ervaar ik als te ruim. Een mooie opening en een duidelijk begin en einde maar ik mis het middenstuk. Ik lees het verhaal als volgt; de HP wil zich als erotisch fotograaf richten op de mode wereld en solliciteert bij een conservatief refo bedrijf. Maar hoe reageert de HP nu hij duidelijk niet serieus wordt genomen? Het zou vreemd zijn als hij zijn map daar achter laat. Een kleine aanwijzing zou voor mij als lezer al voldoende zijn om een bepaalde invulling te kunnen maken. Nu blijf ik met teveel open vragen achter en dit geeft mij een onbevredigend gevoel. Een refo meisje rookt niet of stiekem maar misschien zit daar het antwoord op mijn vragen wel in? Knap om een sfeervol beeldend stuk te schrijven waarin het antwoord dieper ligt. Maar ik mis nog steeds de kern en dat kan ik niet uitstaan... :\\ Veel geleerd van jouw stukje qua spelling en gebruik van lees tekens en witregels! :thumbsup:

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik geniet altijd van jouw stukjes, janp. Ik vind het subtiel dat Malena haar t-shirt pakt, en is voor mij voldoende duidelijk wat voor soort foto's het zijn. Maar die zin 'Hoe ... lekker ding' (die je mi met een beletselteken moet eindigen, maar dit ter zijde) vind ik niet passen bij de refo-man. Haalt ook je subtiliteit onderuit. Nog een klein taalzeurtje: sessie uit Praag >> in Praag lijkt me logischer.

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Vreemd stukje. Weer iemand die geen baan krijgt? Dan had hij ook maar niet naar een pornograaf moeten gaan. Eerlijk gezegd mis ik ook iets.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik sluit mij aan bij Marietje en Tja. Ik mis iets. Je moet als lezer teveel in vullen. Er lijkt te weinig tekst te staan in het middenstuk voor hetgeen je bedoeld.Ik mis een deel van het gesprek. Het word heel abrupt afgebroken. Ik heb jou tekst nu al 5 keer gelezen en ik kan er niet op uit maken of hij/zij (dat kan ik er ook niet op uitmaken, ik vermoed een hij?) de baan heeft gekregen? Zal aan mij liggen :). Maar ik heb wel genoten van het gesprekje zelf. Het is grappig. Vooral als hij zijn hand over de foto legt. Dat hij/zij daarna gaat roken vond ik ook erg geslaagd.

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Marietje,
Knap om een sfeervol beeldend stuk te schrijven waarin het antwoord dieper ligt. Maar ik mis nog steeds de kern en dat kan ik niet uitstaan...
Dank je wel.