Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

schrijfopdracht 2# zoektocht naar de onvoorwaardelijke liefde

15 maart 2014 - 1:42
Zoektocht naar de onvoorwaardelijke liefde. Op mijn gemak tel ik de vele bruine ouderdomsvlekjes op mijn hand die het schepje vasthoudt. Routinematig en gestructureerd ga ik te werk. Genietend snuif ik de geur van verse aarde op. Na vele omzwervingen heb ik hier in Frankrijk mijn eind bestemming gevonden. Mijn blik dwaalt over mijn grote verwilderde tuin, mijn nieuwe project. De warmte van de zon op mijn rug neemt me in gedachten mee naar een van de vele opgravingen in andere warme oorden. Telkens een andere plaats, een ander project maar steeds dezelfde professor met wie ik nauw samenwerk. Ik sluit mijn ogen en een liefdevolle glimlach verschijnt vanzelf als ik zijn bruin verweerde knappe gezicht voor me zie. Wat was ik verliefd! Zachtjes kreun ik alsof zijn handen weer over mijn lichaam glijden, tijdens die vele passievolle nachten. Ik krimp wat in elkaar als ik ook de pijn van elk afscheid weer voel. Na al die jaren ben ik nog steeds teleurgesteld dat hij zijn zoektocht naar de Heilige Graal belangrijker vindt dan onze liefde. Mijn geoefende oren vangen een bekende pling op waardoor mijn ogen verrast open schieten. Behoedzaam veeg ik met mijn handen de aarde rond het voorwerp weg. Ik spring op en zo snel als mijn lange rok het toelaat loop ik de heuvel op mijn huis in. Vlug verwissel ik mijn rok, mijn zonnehoed en mijn zonnebril. Gewapend met mijn werk koffer die ik tussen de verhuisdozen vandaan pak, loop ik in een drafje weer naar beneden, naar de vindplaats. In mijn korte broek begin ik vol enthousiasme, met professioneel gereedschap, aan de blootlegging van het waardevolle voorwerp. Het wordt mij steeds duidelijker dat mijn missie als archeoloog is geslaagd: hiermee ga ik het verleden tastbaar houden. Het is nacht als ik stoffig en bezweet, glunderend het voorwerp voorzichtig op de tafel neerzet. Terwijl mijn droge keel wordt bevochtigd door koele witte wijn toetst mijn vinger automatisch zijn nummer in. Het duurt even voordat Dr. Henry Walton Jones jr. zijn telefoon opneemt. ‘Indiana,’ begin ik zwoel, ’ bij mij eindigt jouw zoektocht.’

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
15 maart 2014 - 16:37
Mooi verhaal. Ik word nieuwgierig wat het voorwerp nou is. Maar mooi dat het een manier is om meneer Indiana Jones ;) weer naar haar toe te halen. :thumbsup:

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 maart 2014 - 13:47
:D Dank voor alle reacties! Ik ben blij dat het verhaal sfeervol en duidelijk overkomt, dat was mijn streven! De zoektocht naar de Heilige Graal heeft meerdere betekenissen en die heb ik in het verhaal verwerkt.

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 maart 2014 - 13:50
Ik vind dit heel mooi. tijdens het lezen vroeg ik me steeds af wie jij bent en hoe je eruit ziet. Dat heeft met je taal te maken en de inhoud: de inhoud is jonger dan de taal. de inhoud is ondeugend en zinnenprikkelend en eindigt (heel grappig) met Indiana Jones. Hij was gister op de BBC en is net een versteend lijk. Daarom vroeg ik me af hoe oud je bent: om in hem iets 'sexies' te zien, moet je minimaal van mijn leeftijd zijn... en er is nog iets" gestructureerd, genietend en behoedzaam zijn allemaal passieve/ lijdende vormen (exacte term weet ik niet). Ik gebruik ze in ik-verhalen erg vaak en proeflezers vallen erover omdat het de vaart eruit haalt. Ik probeer het te omzeilen maar wil ook niet iedere zin met het onderwerp beginnen. Weet jij een alternatief? Ik vond mn het 2e gedeelte erg gevoelig en de overgang naar de grap erg geslaagd.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 maart 2014 - 14:52
nienkea: :) misschien ontmoeten we elkaar bij de 'In de hemel is men thuis' uitreiking? Intrigerend dat mijn taalgebruik en de inhoud van de tekst, jou nieuwsgierig maken naar mijn leeftijd. Maar het kan wel kloppen. :D Eerst voor de duidelijkheid: ik zie persoonlijk niets 'sexies' in Harrison Ford. Zijn rol toen (mijn puberteit) als Indiana Jones had iets avontuurlijks, iets 'sexies'. Dit gevoel heeft mijn HP, een oudere dame ( ouderdomsvlekjes) die van de professor houdt, meerdere avontuurtjes met hem heeft gehad maar hij heeft een andere keuze gemaakt. Met de termen gestructureerd, genietend en behoedzaam wil ik duidelijk weergeven hoe het werkwoord wordt uitgevoerd. Voor mij is het een verduidelijking van mijn verhaal. Ik heb nog geen lezers gehoord die er over struikelden. Ik kan me wel voorstellen als de woorden teveel in een tekst worden gebruikt ( volgens mij is het 'Tell") er weinig fantasie van de lezer wordt gevraagd, dit kan storend zijn. Ik gebruik het alleen als ik het echt nodig vind om de manier van handelen te benadrukken. Bijv.[Genietend snuif ik de geur van verse aarde op.] zegt hier heel duidelijk iets over de manier waarop de HP de geur opsnuift. Het kan ook zijn dat ze het walgelijk vindt. Ik hou zelf van directe taal, zet meteen de sfeer neer. Maar ik zal er eens mee stoeien! Bedankt voor jouw reactie! En tot de 20 ste april?

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 maart 2014 - 15:08
Oh, Ik had mijn stukje vooraf aan Odile moeten laten lezen, want ik heb daar echt geblunderd. Misschien dat ik wel ga, want ik deed eerlijk gezegd mee vanwege het onderwerp en niet voor de winst. Ik laat het je weten. Mag ik je stukje lezen? mn mailadres staat bij mn naw. Over die woorden als Genietend; ik schrijf voor YA en dan past het denk ik minder. Zelf vind ik het ook niet storend, vandaar dat ik jouw mening vroeg. In mijn ms en jeugdverhalen, beperk ik het. Deze opdracht leek toch simpeler dan hij is.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
16 maart 2014 - 16:56
Marietje, prachtig! Ik heb genoten van de sfeer, de spanningsbouw en de verrassende wending aan het eind. Opvallend is ook dat je het voorwerp niet benoemt en dat dat m.i. niets afdoet aan het verhaal. Heel graag gelezen en een mooie creatieve invulling van deze schrijfopdracht.