Reizen #1

1 reactie [Laatste bericht]
jules du lac
Laatst aanwezig: 10 weken 5 dagen geleden
Sinds: 24 Feb 2014
Berichten: 804

Reizen #1

Reizen #1

Doodsbang was ze om te vliegen. Daarom hingen we ’s zomers altijd de caravan achter de auto en toerden we Europa door. Eerst met ons vieren, totdat de kinderen niet meer wilden en we met ons tweeën overbleven.
Voorzichtig probeerde ik mijn vrouwtje warm te krijgen voor Griekenland, Tunesië, Egypte of een andere fantastisch vakantieland.
En waarachtig, op zekere dag stapten we samen een reisbureau binnen om een vliegvakantie te boeken. De juffrouw achter de desk hielp ons uiterst vriendelijk en alles leek goed te gaan, totdat de dame van haar plek weg moest om een folder uit de schappen te halen.
‘Ik doe het niet’, zei mijn eega fel, toen we alleen gelaten werden.
‘Wat doe je niet?
‘Ik ga niet. Kom mee, we gaan hier weg.’
‘Helemaal niet, we zijn hier en we blijven hier’, sprak ik dapper.
M’n echtgenote staat op en wil naar de uitgang lopen, maar op dat moment draait de aardige dame zich om en komt weer naar haar bureau teruggelopen. Ze botst bijna tegen mijn vrouw op en met een lief gebaar legt ze haar hand op de schouder van mijn wederhelft. Ze begeleidt haar weer naar haar eerdere zitplaats.
Gevolg was dat de vlucht en het hotel geboekt werd, terwijl mijn eega bibberend van angst naast me zat. Zou die juffrouw daar een cursus voor gevolgd hebben, vroeg ik mezelf af.
De nacht dat we de lucht in moesten, was spannend. Zenuwachtig heen en weer geloop, braakneigingen en chagrijnige woorden, wat ik totaal niet gewend was.
De start en landing gingen geruststellend goed. Daartussenin heeft mijn vrouw gepuzzeld, geslapen en gelezen, maar vanaf dat moment hebben we meerdere keren een vlucht geboekt naar een zonnig vakantieresort. En dat zonder enig probleem.

Jules du Lacl
julesdulac.nl

Water, lucht, zon, natuur. Wat is de wereld puur.
kijk eens op: www.julesdulac.nl

Reacties

Schrijfcoach Od...
Laatst aanwezig: 1 week 4 dagen geleden
Sinds: 24 Aug 2006
Berichten: 3832

Een onderwerp dat veel mensen zal aanspreken, reisangst in plaats van reislust. De spanning in dit verhaal verloopt goed, er zijn toppen en dalen zoals in een landschap. Het eindigt goed, wat wil de lezer nog meer. Ik neem aan dat het kenmerk vlieg- of reisangst was. De bestemming was onzeker.
Goed geschreven, Jules. En welkom!

Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Lees Schrijven Magazine!

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór 23 september!

Word abonnee!