Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

#1 Reizen - De verbroken routine.

Als voertuig kreeg ik een step en als bestemming Gotenburg (een stad in Zweden). Onder het merken besefte ik dat ik de reis zelf totaal vergeten ben. Dit is eigenlijk slechts de aanleiding. Toch benieuwd naar feedback op dit spontane stukje schrijfwerk ;) Volgende week zal ik proberen beter op de opdracht te letten! De verbroken routine Om precies half acht, op een zonnige zomerochtend, stond Eduard naast zijn bed. Zoals elke morgen maakte hij het bed met een chirurgische precisie op. Dit was één van zijn vele rituelen waardoor zijn dagen steeds meer op elkaar begonnen te lijken. Opstaan, tandenpoetsen, naar het toilet, douchen, de badkamer schoonmaken, aankleden, zijn bed opmaken en ontbijten. Zo begon de ochtend en zo ging de hele dag dwangmatig door. Het ontbijt bestond elke morgen uit twee beschuitjes – één met kaas en één met jam –, een kop thee, een glas vers geperste jus d’orange en de ochtendkrant. Vandaag ging precies als elke dag. Totdat hij in de ochtendkrant een artikel las over Gotenburg – de hoofdstad van de Zweedse provincie Göteborg. Iets in de kleurrijke foto ontnam Eduard de adem. Op de foto was een gigantisch beeld te zien dat in een grote fontein stond, omringt door kleinere beeldjes. Al was dat niet wat Eduard de adem benam. Het was de vrouw die links van de fontein stond. Kon het waar zijn? Was dat zijn moeder? Zo snel als hij kon at hij zijn ontbijt op. Na het ontbijt las hij normaal gesproken altijd een hoofdstuk uit een literair boek. Vandaag liep hij met moeite naar de schuur. Elke stap verder weg van zijn routine leek hem pijn te doen. En bij elke stap werd de pijn erger. Uiteindelijk kwam hij in de schuur. Hij had geen fiets, geen auto, hij deed altijd alles te voet. Achterin de schuur zag hij een oude step. Eduard kon zich niet herinneren hoe hij aan de step gekomen was, maar het maakte niet uit. Deze step zou hem naar Gotenburg brengen. Deze step zou hem en zijn moeder opnieuw verenigen.

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Een duidelijk beeld van een neuroot. De adem benam lijkt me hier wat beter dan de adem ontnam. kon niet herinneren - kon zich niet herinneren. Het is wel een verrekt eind om dat op een step te doen, hoor.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een mooie aanleiding om te gaan reizen! Duidelijk en vlot beschreven. Ik ben benieuwd of de HP echt zijn moeder het waard vindt, om per step haar te zoeken en al zijn vaste rituelen ervoor los te laten!

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Prachtig! Ik krijg ook zin om naar Gotenburg te steppen. Een waanzinnig idee, dat hij zijn routine zou onderbreken, maar hij doet het. Goed geschreven, mooie balans tussen gedachten en beschrijvingen.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tja, bedankt voor de praktische feedback! Ik ben het met je eens :) Ik ben bang dat het snelheidsfoutjes waren. Altijd fijn als iemand me daarop wijst! Marietje, hij en zijn moeder hebben natuurlijk een heel verleden waar veel uit duidelijk word. Maar met een woordenlimiet van 300 gaat dat niet lukken. Helaas, helaas. :) Verder is het zeker een gigantisch, waarschijnlijk onmogelijk eind om op de step te doen. Helaas kon ik mijn bestemming en voertuig niet kiezen. Als ik de opdracht goed begreep moest ik die aan twee verschillende mensen vragen, zo doende.

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Je hebt de opdracht anders heel goed ingevuld. Aan alle voorwaarden voldaan. Het is een opdracht om je aan te zetten om snel te schrijven, maak je minder druk over snelheidsfoutjes. In een eerste versie van een verhaal zitten die altijd. Ik hoop dat je vond dat je los ging schrijven.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Los schrijven doe ik eigenlijk vaak wel. Ik begin altijd ergens en kijk waar het schip strand. Dat vind ik een fijne manier. Het leuke aan deze opdracht vond ik dat toen ik hem las ik dacht: dat is niets voor mij. Terwijl ik het eind resultaat uiterst interessant vind.

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Goed verhaal, hoofdpersoon is overtuigend neergezet. Ik heb zelfs wel een idee waarom hij zo'n neuroot is geworden.

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dankjewel PetraO! En ik ben wel benieuwd wat jouw idee is over waarom hij zo'n neuroot is geworden, ik hoop namelijk dat het er niet té dik bovenop ligt!