#1 - Reizen

3 reacties [Laatste bericht]
Leeuwinnetje67
Laatst aanwezig: 5 jaren 35 weken geleden
Sinds: 7 Mrt 2014
Berichten: 1

#1 - Reizen

Tibetaans belofte

Hij kon zichzelf wel voor zijn hoofd slaan! Figuurlijk dan want als hij het echt zou doen zou hij een flinke hoofdpijn overhouden. Die veroorzaakte hij liever niet zelf sinds zijn acute hydrocefalis. Hij had zelfs nooit geweten dat je dat op volwassen leeftijd zomaar kon krijgen.
Maar, terug naar de werkelijkheid.
Enige tijd geleden had hij met twee vrienden een soort van weddenschap afgesloten. De ene zou afzonderlijk van de ander een vervoermiddel bedenken en vise versa de ander een bestemming.
Dus zou hij op een Segway naar Tibet. Er zaten behoorlijk wat haken en ogen aan maar om zich niet te laten kennen zou hij zorgen dat er bewijsmateriaal zou komen waaruit zou blijken dat hij werkelijk op de Segway in Tibet rond getoerd had.

Een nieuwe hoefde hij niet maar de reis werd aanzienlijk duurder met de aanschaf van een Segway dus besloot hij een loopje met de waarheid te nemen. Hij ging er eentje huren en hij zou gaan vliegen in plaats van de hele afstand afleggen per dat ietwat vreemd uitziend gemotoriseerd voertuigje waarop je alleen maar hoefde te staan en te sturen.

Via internet zocht en boekte hij alles bij elkaar:
- Een compleet verzorgde rondreis naar en door Tibetaans gebied.
- Twee treintickets Groningen – Schiphol v.v.
- Segway met een extra accu huren voor de periode van vier weken.
- Visum en een paspoort.
Dat laatste moest wel extra mee in de bagage.

Het zou een reis van jewelste worden, deze als eigenzinnige weddenschap begonnen trip.
Wanneer hij alle bedragen bij elkaar optelde had hij er ook evengoed een goede tweedehands auto voor kunnen kopen of anders wel een splinternieuw klein modelletje Daewoo of iets van dien aard.
Gelukkig kon hij het missen en tenslotte leefde hij maar slechts eenmaal, toch?
©Wilspinsel20140307

Reacties

Schrijfcoach Od...
Laatst aanwezig: 1 dag 1 uur geleden
Sinds: 24 Aug 2006
Berichten: 3859

Interessante tekst, maar nauwelijks een verhaal, meer een soort mijmering. Je schrijft terug naar de werkelijkheid, maar ik vraag me af of dit wel klopt. Je gaat immers van een hersenspinsel naar de andere. Misschien ligt dat aan mij, dat ik gedachten als werkelijkheid zie, behalve als het gefantaseerd is. Nu suggereer je dat de hoofdpersoon fantaseert over ziekte. Dit is natuurlijk wel mogelijk. Dat zou dan een beetje terug kunnen komen later in het stukje. Ik mis in het verhaal hoe de reis zal verlopen. Het is een keuze dat je het hebt over het plannen. En het mag. Ik blijf als lezer me echter afvragen hoe het is afgelopen...

Tja
Laatst aanwezig: 1 week 2 dagen geleden
Sinds: 4 Mei 2009
Berichten: 14124

Het is geen reis maar de voorbereiding op een reis. Natuurlijk kan dat ook onder reizen vallen. Jammer dat je niets over Tibet vertelt.

Waar je ook bent, 'Ik zal je vinden'.

Marietje
Laatst aanwezig: 2 jaren 1 week geleden
Sinds: 8 Jan 2014
Berichten: 3968

Dank zij google weet ik nu wat een acute hydrocefalis (hydrofalie verbeterd door de zoekopdracht!?) is. Waarom heb jij gekozen voor deze onbekende benaming? Goed dat jij de Segway later in het stukje omschrijft zodat het beeld voor mij duidelijk is.
Ik lees dat de weddenschap de reden is om de reis naar Tibet voor te bereiden maar door de hoge prijs die de HP ervoor moet betalen kan de HP zich wel voor zijn hoofd slaan, wat hij niet doet omdat hij last heeft van een waterhoofd. De aandoening zorgt ervoor dat de HP regelmatig hoofdpijn heeft.
Een leuk verband tussen de 3 items! Ik hoop dat hij de weddenschap wint en zo wat geld terug verdient. Maar hij kan het missen, toch? wink

Volg mijn manuscript Control op Facebookpagina (https://www.facebook.com/Control-boek-in-wording-1...) onder pseudoniem May Laysen.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!