Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Opdracht #1 - Wat een water

Heerlijk, een zuchtje wind laat mijn oren even wapperen. Mijn poten peddelen stug door, al is het veel te warm voor deze wintervacht. Mijn tong hangt als een droog stuk leer over mijn lippen en het wordt steeds moeilijker de verleiding te weerstaan. Zoveel water overal om me heen. Zo'n dorst. Er is me op het hart gedrukt dat het zoute water de dorst alleen maar veel erger zal maken, dus ik moet me beheersen. Als ik er nou maar gauw ben. Het is zo warm. Het zou trouwens toch een gevaarlijke onderneming zijn om over de rand te leunen en water op te slurpen. Dit wankele bootje vraagt erom dat je keurig netjes in het midden blijft en niet te veel beweegt. De dubbelzijdige peddel ben ik al enkele zeemijlen geleden verloren, dus peddel ik gewoon met vier poten tegelijk. Eindelijk! Ik knipper een paar keer om te controleren of mijn ogen me niet bedriegen, maar nee, ik zie het echt: wuivende palmen! Meteen verdubbel ik mijn peddelsnelheid. Ik ben er bijna! Straks sta ik met mijn poten in het zand, mijn bek in een bak vers water en zo'n bloemenketting om mijn hals. Nog een paar slagen, dan ben ik er. In mijn enthousiasme kieper ik om. Ik slik meteen een lading zout water in. Sputterend en spugend worstel ik mijn poten uit de zuigende bodem. Met een sliert alg over mijn kop strompel ik het strand op.

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Verrassend verhaal maar ik zit met dezelfde vraag als @christine1. Ik lees, wapperende oren, poten en wintervacht. Maar hoe kan de hond (?) de dubbelzijdige peddel hebben verloren? Een hond kan op een plank drijven en met zijn 4 poten ernaast peddelen maar hoe kan dit een boot zijn met een rand waarover niet geleund kan worden anders slaat het om? Ik krijg het beeld niet duidelijk bij de tekst. Of is dit de persoon zijn kenmerk? Fantasievol omschreven en goede opbouw!

Lid sinds

11 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Jep, 't is een hond. In/op een kano. En ja het is een fantasiehond, die met zijn voorpoten een peddel kan bedienen ;) Haha, oké ik zie jullie punt. Bedankt voor de reacties!

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik kom wat laat om commentaar te geven, het meeste is al gezegd. Ik vind dit een echte reis met een kop en een staart. Toch een variatie doordat het gaat om een hond op een kano, wat niet een alledaags perspectief is.